HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΦωτορεπορτάζ από το 2ο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας

Φωτορεπορτάζ από το 2ο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας

Στον κήπο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης και στην πλατεία του Μαρκά πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι εκδηλώσεις της πρώτης μέρας του 2ου Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας. Το φεστιβάλ φέτος είχε θέμα τα όσπρια της Λευκάδας και ήταν αφιερωμένο στη μνήμη της σπουδαίας Λευκαδίτισσας μαγείρισσας και λαογράφου Εύης Βουτσινά.

Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στον κήπο της Δημόσιας βιβλιοθήκης απηύθυναν χαιρετισμούς ο Δήμαρχος κ. Δρακονταειδής, ο αντιδήμαρχος κ.Περδικάρης και ο Σπύρος Φρεμεντίτης πρόεδρος της Equal Society.
Μίλησαν επίσης η κ. Ελένη Ματαράγκα με θέμα: Αναμνήσεις από τη Βαγγέλια – Εύη Βουτσινά, ο πρόεδρος του επιμελητηρίου κ. Σκιαδαρέσης: Ανάπτυξη τοπικής οικονομίας μέσω παραδοσιακών προϊόντων, ο Βησσαρίων Παρθένης: Γαστρονομία και Τουρισμός και η κ. Υπαπαντή Θερμού με θέμα: Φακές Εγκλουβης.

Στο χώρο της πλατείας Μαρκα από νωρίς τοπικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην εκδήλωση, προσέφεραν στους επισκέπτες παραδοσιακά προϊόντα της Λευκάδας τα οποία έγιναν ανάρπαστα. Κουλούρια, πίτες γλυκά, ποτά, σαλάμια, φακές, πολυσπόρια μαγειρεμένα από μαθητές του ΙΕΚ Μαγειρικής Βόνιτσας , ριγανάδα, ζυμαρικά, αγνά λαχανικά και ποτά, όμορφα παρουσιασμένα τιμήθηκαν δεόντως και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.
Ο σεφ Βησσαρίων Παρθένης μαγείρεψε επί τόπου κρέμα βελουτέ από λαθύρια.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν αύριο.

line3

Προηγουμενο αρθρο
Ό,τι θυμάμαι από την Εύη Βουτσινά – Της Ελένης Ματαράγκα
Επομενο αρθρο
Κατασκήνωση στην Πόλη 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.