HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΦωτορεπορτάζ από το 3ο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας

Φωτορεπορτάζ από το 3ο Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας

Στην πλατεία του Μαρκά, την παλιά αγορά της πόλης της Λευκάδας, πραγματοποιήθηκαν σήμερα (9/7) οι εκδηλώσεις της πρώτης μέρας, του 3ου Φεστιβάλ Λευκαδίτικης Γαστρονομίας. Το φεστιβάλ φέτος σύμφωνα με το πρόγραμμα είχε θέμα της Λευκαδίτικες πίτες.

Τις εκδηλώσεις χαιρέτισαν ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας κ. Χαλικιάς, ο δήμαρχος κ. Δρακονταειδής, ο αντιδήμαρχος κ. Περδικάρης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Σκιαδαρέσης και ο πρόεδρος της ΑΝΙΟΝ κ. Νικολούζος.

Ο χώρος της πλατείας Μαρκά από νωρίς είχε ετοιμαστεί και οι τοπικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην εκδήλωση, προσέφεραν στους επισκέπτες παραδοσιακά προϊόντα της Λευκάδας. Πίτες, λαδοκούλουρα, η γνωστή μας λοδόπιττα, φακές Εγκλουβής, πεντανόστιμες αγνές ντομάτες, κρασιά και λικέρ, μέλι, σαλάμι, μαντολάτο και παστέλι, ήταν κάποια από τα προϊόντα που προσφέρονταν από χαμογελαστές ως επί το πλείστον κυρίες απλόχερα στους επισκέπτες της έκθεσης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και μαγείρεψε ο σεφ Βησσαρίων Παρθένης, η Ελληνική Ακαδημία Αρχιμαγείρων και το ΙΕΚ Βόνιτσας.

Η βραδιά έκλεισε με συναυλία από το μουσικό σχήμα το Quartetto Branello, την οποία δυστυχώς λόγω έλλειψης χρόνου δεν καταφέραμε να παρακολουθήσουμε.

Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν αύριο.

Προηγουμενο αρθρο
Σε ήχους δυτικούς με τον Πάνο Ορφανό!!!
Επομενο αρθρο
Θέληση υπάρχει;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.