HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΧάλκινος ο Έλληνας μαθητής Αριστοφάνης Ροντογιάννης στη Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής στη Ρωσία

Χάλκινος ο Έλληνας μαθητής Αριστοφάνης Ροντογιάννης στη Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής στη Ρωσία

Η 28η Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορικής IOI2016 που πραγματοποιήθηκε στην Ρωσία τελείωσε, και η Ελλάδα γύρισε με ένα χάλκινο Μετάλλιο πίσω. Η εθνική μας ομάδα διακρίθηκε στον διαγωνισμό που έγινε στην πόλη Καζάν της Ρωσικής ομοσπονδίας μεταξύ 12 Αυγούστου 2016 και 19 Αυγούστου 2016.

Ο μαθητής του κολλεγίου ΑΘηνών Αριστοφάνης Ροντογιάννης τέκτησε το Χάλκινο Μετάλλιο μαζί με την Εθνική ομάδα Πληροφορικής που αποτελείται από τους εξαίρετους μαθητές: Κετσετσίδης Ραφαήλ (Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη), Μιχαλαϊνας Εμμανουήλ (2ο Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης) και Αγιάννης Κωνσταντίνος (10ο ΓΕΛ Λάρισας).

Στην Διεθνή Ολυμπιάδα Πληροφορική πέφτουν θέματα όπου οι διαγωνιζόμενοι μαθητές πρέπει να έχουν πολύ καλές γνώσεις αλγορίθμων συνδιαστικά με την πληροφορική και συγκεκριμένα με τις δομές δεδομένων και τον προγραμματισμό.

1

2

Η Διεθνής Ολυμπιάδα Πληροφορικής ξεκίνησε το 1989 από την πόλη Pravetz της Βουλγαρίας με 46 συμμετοχές από 13 χώρες. Η χώρα μας έχει φιλοξενήσει δύο φορές τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Συγκεκριμένα, η 3η Ολυμπιάδα διεξήχθη στη Αθήνα το 1991 στις 19 -25 Μαΐου και το Σεπτέμβρη του 2004 (11- 18 Σεπτεμβρίου) η 16η Ολυμπιάδα με 68 συμμετοχές από 23 χώρες και 291 συμμετοχές από 76 χώρες αντίστοιχα.

Πέρυσι, το 2015, η διεξαγωγή της Διεθνούς Ολυμπιάδας πραγματοποιήθηκε στην πόλη Almaty του Καζακστάν όπου συμμετείχαν 83 χώρες με 322 διαγωνιζομένους.

3

Η 29η Διεθνής Ολυμπιάδα Πληροφορικής IOI2017 θα διεξαχθεί στις 28 Ιουλίου με 4 Αυγούστου στην Τεχεράνη του Ιράν.

Πηγή: www.alfavita.gr

Προηγουμενο αρθρο
Ο νέος φωτισμός της ξύλινης γέφυρας
Επομενο αρθρο
Μια νέα δράση για την εθελοντική ομάδα του Αγίου Νικήτα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.