HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΧρήστος Βεργίνης: οι μεθοδεύσεις στις εκλογές για αιρετούς εκπροσώπους στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου

Χρήστος Βεργίνης: οι μεθοδεύσεις στις εκλογές για αιρετούς εκπροσώπους στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου

ΟΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ
ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Στις 30/12/2015 αναρτήθηκε από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου η προκήρυξη για τη διενέργεια εκλογών για τα δύο αιρετά μέλη – ένα εκπρόσωπο των γιατρών και ένα εκπρόσωπο του λοιπού προσωπικού- που θα τους εκπροσωπήσουν στο Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου.

Η προκήρυξη που κοινοποιήθηκε σε όλα τα τμήματα και κλινικές του νοσοκομείου, ανέφερε σαφώς ότι, « η υποβολή υποψηφιοτήτων λήγει με την έναρξη της εκλογής εφορευτικής επιτροπής στις 11/1/2016» , δηλαδή ένα χρονικό διάστημα 12 ημερών.

Οι υποψηφιότητες που υποβλήθηκαν ήταν, μία για τον εκπρόσωπο των γιατρών και τρεις για τον εκπρόσωπο του λοιπού προσωπικού. Στη συνέχεια η διαδικασία που προβλέπονταν ήταν να οριστεί ημερομηνία διενέργειας εκλογών για τον εκπρόσωπο του λοιπού προσωπικού ο οποίος εκλέγεται μαζί με τον αναπληρωτή του, για τον δε εκπρόσωπο των γιατρών δεν προβλέπονται εκλογές εφόσον υπήρξε μία υποψηφιότητα.

Αντί αυτής της διαδικασίας, η Διοίκηση στις 19/1/2016 επαναπροκηρύξε τις εκλογές ξεκινώντας τη διαδικασία από την αρχή, με την αιτιολογία, «άκουσον- άκουσον» ότι εκ παραδρομής δεν λήφθηκε υπόψη αίτηση ιατρού που επιθυμούσε να είναι υποψήφιος ως εκπρόσωπος των ιατρών στο Δ.Σ. !!!

Επαναπροκήρυξη δεν προβλέπεται από τη κείμενη νομοθεσία και η αιτιολογία είναι έωλη. Πέραν του γεγονότος ότι ουδέποτε δεν υποβλήθηκε υποψηφιότητα επιπλέον γιατρού πέρα του ενός που προαναφέρθηκε, η δικαιολογία ότι «παράπεσε αίτηση γιατρού» όχι μόνο δεν συνιστά λόγο επαναπροκήρυξης, αλλά είναι μια αυθαίρετη, παράνομη και καταχρηστική ενέργεια, με σκοπό την αλλοίωση των αποτελεσμάτων των εκλογών.

Καταγγέλλω την αυθαιρεσία και τις μεθοδεύσεις της Διοίκησης του νοσοκομείου που ανέστειλε την εκλογική διαδικασία, προκειμένου να κερδίσει πολύτιμο εκλογικό χρόνο ώστε να γίνουν οι κατάλληλες παρεμβάσεις για επιλογή προσώπων «συνεργάσιμων» με τη Διοίκηση.

Αυτή είναι η πραγματική στόχευση, αφού η παρουσία μου στο Δ.Σ. , δεν ήταν αρεστή στους εκπροσώπους των κυβερνήσεων και των παρατρεχάμενων τους, ήταν όμως εναρμονισμένη με τα συμφέροντα των εργαζομένων, τα οποία εκεί εκπροσωπούσα.

Το επόμενο χρονικό διάστημα με την αντεργατική αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης, την αντιδραστική αξιολόγηση των υπαλλήλων, τις συγχωνεύσεις και κατάργηση τμημάτων και κλινικών και την εμβάθυνση της επιχειρηματικής δράσης του νοσοκομείου, αντιλαϊκά μέτρα που προβλέπονται στο 3º μνημόνιο, επιζητούν αποφάσεις απόλυτης πλειοψηφίας στο Δ.Σ. του νοσοκομείου, «δένοντας χειροπόδαρα» τους εργαζόμενους και τους ασθενείς στη λογική του μονόδρομου της καταστροφής τους και γι’ αυτό απαιτείται ένας «συναινετικός» εκπρόσωπος.

Παρεμπιπτόντως, σε αντίστοιχη περίπτωση στις πρόσφατες εκλογές του Δεκεμβρίου αιρετών εκπροσώπων στο Δ.Σ. του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων, δεν πραγματοποιήθηκε επαναπροκήρυξη της εκλογικής διαδικασίας και εφαρμόστηκε απαρέγκλιτα η νομοθεσία.

Ο υποψήφιος για το Δ.Σ του Νοσοκομείου
και νυν εκπρόσωπος των εργαζομένων στο Δ.Σ.
Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων
Βεργίνης Χρήστος

Λευκάδα 26/1/2016

Προηγουμενο αρθρο
Παράταση για τα αυθαίρετα μέχρι τις 2 Οκτωβρίου
Επομενο αρθρο
22 εκπληκτικές φωτογραφίες από τους καταρράκτες του Δημοσάρι

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.