HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΨήφισμα Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ Λευκάδας

Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ Λευκάδας

ΨΗΦΙΣΜΑ
Της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ Λευκάδας

Επειδή οι καιροί που ζούμε δεν είναι απλώς πονηροί, αλλά και επικίνδυνοι. Επειδή τα τελευταία χρόνια, τα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα συνεχώς πλήττονται. Επειδή μας περιμένει περαιτέρω συρρίκνωση επαγγελματικών δικαιωμάτων, σχολικών μονάδων, θέσεων εργασίας κ.λ.π.. Επειδή το πουλόβερ ξηλώνεται εύκολα όταν γίνει η αρχή.

Απαιτούμε από την ηγεσία της Ο.Λ.Μ.Ε. να σταθεί στο ύψος της αποστολής της και του σκοπού ύπαρξής της που είναι η «… επιστημονική και υλική εξίσωση των λειτουργών της και η προάσπιση και προαγωγή των επαγγελματικών και υλικών συμφερόντων του κλάδου». Απαιτούμε να βγει ξεκάθαρα για να υπερασπιστεί το έργο και τον ρόλο των θεολόγων μέσα στο σχολείο και την κοινωνία, όπως πρέπει να κάνει για κάθε ειδικότητα. Δεν ανεχόμαστε επιλεκτική αντιμετώπιση, ούτε οι θεολόγοι είναι εκπαιδευτικοί δεύτερης κατηγορίας. Χιλιάδες θεολόγοι είναι μέλη της Ο.Λ.Μ.Ε. και παλεύουν για τα δικαιώματα όλων των συναδέλφων. Το ίδιο ζητάμε για το δικό τους μάθημα και την δική τους ειδικότητα. Σε διαφορετική περίπτωση η Ο.Λ.Μ.Ε. εξυπηρετεί άλλους σκοπούς και τελικά αυτοκαταργείται.

Προηγουμενο αρθρο
3ήμερη εκδρομή με τον Ορφέα στο Πήλιο
Επομενο αρθρο
Η αναιδής δημοσιογραφία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.