HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΨήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου για δημοψήφισμα

Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου για δημοψήφισμα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Κέρκυρα, 30 Ιουνίου 2015
ΑΛΥΚΕΣ ΠΟΤΑΜΟΥ
Τηλ.: 26610-39606
Email:grafeio_typou@pin.gov.gr

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Ψήφισμα εξέδωσε χθες κατά τη συνεδρίαση του το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα την ερχόμενη Κυριακή.

Συγκεκριμένα το ψήφισμα αναφέρει τα εξής:

«Το περιφερειακό συμβούλιο Ιονίων Νήσων επικροτεί την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στην διεξαγωγή δημοψηφίσματος την 5η Ιουλίου ώστε να αποφανθεί ο ίδιος ο λαός απέναντι στην πρόταση των δανειστών (Ε.Ε, ΔΝΤ, ΕΚΤ).
Πρόκειται για μια κίνηση υπεράσπισης της εθνικής μας αξιοπρέπειας και σεβασμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων του ελληνικού λαού.
Καλούμε τους πολίτες των Ιονίων Νήσων να προσέλθουν μαζικά στην κάλπη και να στείλουν ηχηρό μήνυμα δημοκρατίας και λαϊκής κυριαρχίας.
Είμαστε βέβαιοι ότι η ψήφος τους θα σηματοδοτήσει την καθαρή απόρριψη της αντιλαϊκής πρότασης των δανειστών, την απαρχή μια νέας πορείας της χώρας μας για απαλλαγή από τη λιτότητα και τα μνημόνια, για διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, κατάργηση των μνημονιακών νόμων, βοήθεια στους έχοντες ανάγκη συμπολίτες, προστασία της δημόσιας περιουσίας, του φυσικού μας πλούτου και των υποδομών, δρομολόγηση μια νέας αναπτυξιακής πορείας προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων».

Προηγουμενο αρθρο
ΚΝΕ: Καταγγελία στη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για τα ψέματα που διαδίδει
Επομενο αρθρο
Σημαντικές παρουσίες δημοσιογράφων και μπλόγκερς στα Ιόνια Νησιά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.