HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΨηφίδες από τη Λευκάδα του χθες

Ψηφίδες από τη Λευκάδα του χθες

IMG_0006

Νίκος Θερμός, Νίκος Βαγενάς, Δημήτρης Τσερές και μια συνάντηση επισφράγιση μιας συνεργασίας. Σύντομα από τις εκδόσεις Fagottobooks θα εκδοθεί το βιβλίο του Νίκου Βαγενά «Πάτρια Ίχνη» – Ψηφίδες από τη Λευκάδα του χθες.

Γράφει ο Δημήτρης Τσερες στα επιλεγόμενα του βιβλίου:

«… Τον αναγνώστη, το βιβλίο είναι έτοιμο να τον υποδεχθεί και να τον ταξιδέψει, με ανοιχτά τα λευκά πανιά του, στους τόπους και στα χρόνια που νοσταλγεί: Στο σχολείο του Μαρκά με τους συμμαθητές του να τραγουδάνε, σατιρίζοντας αθώα τον δάσκαλό τους τον «Μολιό» (κατά κόσμον Τιμολέοντα Μεσσήνη), ή στο «Πάνθεον» μια βραδιά αποκριάτικη και να λάμπουν στο βάθος εξωτικά τα σκηνικά του Αθηνιώτη και του Μαλακάση ή στο παζάρι της πόλης ν’ ακούσει τον παγωτατζή να διαλαλεί «Κρέμα, σοκολάτα, κύπελλο!…και κακάο μ’ ένα φράγκο!» και να μαραίνονται αν δεν είχαν το πολυπόθητο φράγκο ή μπροστά το τουριστικό περίπτερο με την παρέα του να υπερπηδάνε τα μπηγμένα κανόνια….»

Να θυμίσουμε ότι το σπουδαίο έργο του Νίκου Βαγενά «Το Κάστρο της Αγίας Μαύρας(1300 – 1977)» που εξέδωσε το 2002 η Δημόσια βιβλιοθήκη, ήταν επίσης έργο των εκδόσεων Fagottobooks.

Προηγουμενο αρθρο
Ευχαριστήριο ομάδας «Νίκη» Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Καλοκαίρι στη Λευκάδα (βίντεο)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.