HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΩραία που ‘ναι η Κυριακή μα να ‘ταν πιο μεγάλη! Let’s do it Lefkada!

Ωραία που ‘ναι η Κυριακή μα να ‘ταν πιο μεγάλη! Let’s do it Lefkada!

Από άκρη σε άκρη άστραψε η Λευκάδα σήμερα. Ένας πρωτόγνωρος εθελοντισμός συνεπήρε τους πάντες στα πλαίσια της Πανελλήνιας δράσης εθελοντικού καθαρισμού «Let’s do it Greece»

Μεγάλη εκστρατεία έγινε στη Γύρα. Σύλλογοι, φορείς και Σχολεία από το πρωί ξεκίνησαν για τον καθαρισμό πέριξ της λιμνοθάλασσας.

Αξίζουν συγχαρητήρια όλοι οι εθελοντές που αφιέρωσαν το σημερινό πρωινό της Κυριακής για τον καθαρισμό του νησιού. Ακόμα κι αυτοί που πήγαν για πρώτη φορά (ποτέ δεν είναι αργά), ακόμα κι εκείνοι που λόγω των εκλογών θέλησαν να φωτογραφηθούν και να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Κι αυτό κέρδος είναι -έστω και πρόσκαιρο.

Αξίζουν όμως ξεχωριστή αναφορά ο σύλλογος του Σύβρου που εδω και μέρες αθόρυβα και με ίδιες δυνάμεις παιδεύεται, να καθαρίσει τα μονοπάτια του χωριού. Και ασφαλώς η Καρυά που επιτελεί σημαντικό έργο με κάθε ευκαιρία, καθώς και ο σύλλογος της Νικιάνας.

Η Κυριακή τελειώνει Κι από αύριο τι;

Όλα τα σκουπίδια που συγκεντρώθηκαν σήμερα είναι του… χειμώνα. Είναι δηλαδή δικά μας.

Όσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα των συγκεντρωμένων σκουπιδιών, τόσο μεγαλύτερη είναι η ντροπή μας. Δεν θέλαμε να χαλάσουμε τον εθελοντικό ενθουσιασμό που επικράτησε αλλά, οι συγκεντρωμένες ποσότητες σκουπιδιών μας χαρακτηρίζουν. Δείχνουν την αδιαφορία και την ασέβεια μας στο δημόσιο και κοινόχρηστο χώρο.
Ενώ έχουμε πεντακάθαρα σπίτια βρωμίζουμε σε κάθε ευκαιρία το περιβάλλον. Κατά την ταπεινή μας γνώμη η προσπάθεια πρέπει να στοχεύει όχι την συγκέντρωση αλλά την αποτροπή ρήψης σκουπιδιών στους δημόσιους χώρους…

Οι φωτογραφίες είναι από το Δράγανο, την Καρυά και την Νικιάνα

Και όπως έλεγε και ένα παλιό τραγουδάκι:

Ωραία που ‘ναι η Κυριακή
μα να ‘ταν πιο μεγάλη
γιατί περνάει γρήγορα
κι αργεί να έρθει η άλλη

Η Κυριακή, η Κυριακή
να ήταν πιο μεγάλη…

Προηγουμενο αρθρο
Νίκη Λευκάδας - Δάφνη Αγ. Δημητρίου 66-70- το σκορ κρίθηκε στη δεύτερη παράταση
Επομενο αρθρο
Πατέρας σκότωσε τον 4χρονο γιο του και αυτοκτόνησε

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.