HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΌλη η Ελλάδα ένα απέραντο Hot Spot – Γράφει η Ειρήνη Μεσσήνη

Όλη η Ελλάδα ένα απέραντο Hot Spot – Γράφει η Ειρήνη Μεσσήνη

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ HOT SPOT…

λέει το CNN και για τους μη αγγλομαθείς και γι αυτούς που παράτησαν το μάθημα των αγγλικών, η Ελλάδα ένα απέραντο μπάχαλο για να μην πω τη λέξη που τελειώνει σε -λο!
Και άρχισαν τα δικά μας όργανα:

-Είστε ρατσιστές!
-Είστε φασιστές!
-Δεν είστε ανθρωπιστές!

ΌΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ρε παιδιά! Μαζέψτε τον ανθρωπισμό σας οι υπόλοιποι γιατί τον πατάμε!
Ρεεεεεεεεε τι ζούμε σ’ αυτή τη χώρα. Καλά μου παιδιά, δεν είμαστε τίποτα από αυτά. Είμαστε ένας προβληματικός λαός που δεν χωνευόμαστε. Αυτό είμαστε! Με το παραμικρό (αυτό είναι μεγάλο), πλακωνόμαστε. Γι αυτό άλλωστε δεν έχουμε πάει μπροστά. Κάπου διάβασα ότι οι Έλληνες έχουν τα πιο καθαρά σπίτια και την πιο βρώμικη χώρα. Σε επίπεδο Ευρώπης μιλάμε και ισχύει. Λογικό. Το σπίτι είναι δικό μας ενώ η χώρα όχι φυσικά και από εκεί ξεκινούν όλα. Πονάμε μόνο στην τσέπη και πουθενά αλλού. Είμαστε φιλοχρήματοι και πολύ σωστά βεβαίως βεβαίως διότι καλώς ή κακώς, τα λεφτά μπορεί να μην φέρνουν την απόλυτη ευτυχία αλλά σε καμία περίπτωση δεν φέρνουν και την απόλυτη δυστυχία.

Δεν θα κάτσω να αναλύσω τι σημαίνουν οι παραπάνω λέξεις, να μπείτε να τις διαβάσετε αλλά θα μιλήσω από την πλευρά των κατοίκων αυτής της χώρας που τους μπήκε η ταμπέλα με την κατάληξη -στες και την αρνητική λεξούλα δεν, μπροστά! Ελπίζω να σας καλύψω….

ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ, είναι ο άνθρωπος ο οποίος φεύγει από τη χώρα του φοβισμένος εξαιτίας διωγμών, λόγω της φυλής του, της θρησκείας του, της εθνικότητας του και φυσικά λόγω πολέμου.
Και ήρθαν στη χώρα μας… Μας ενοχλεί τίποτε από τα τρία εμάς εδώ; Όχι. Τί μας ενοχλεί εμάς εδώ; Καταρχάς ο Αλέξης και η ομάδα του που δεν ξέρει που να γύρει όχι πως να κυβερνήσει.

Αρνούμαι να δεχτώ οι ότι πρόσφυγες που ήρθαν στη χώρα μας για να ξεφύγουν από το πόλεμο φέρονται έτσι. Αυτοί είναι οι μορφωμένοι;; Αυτοί είναι οι πονεμένοι; Αυτοί είναι άνθρωποι που ζητούν βοήθεια; Όλοι οι παραπάνω έφυγαν πριν καιρό από τη Συρία…
Εγώ γιατί βλέπω ανθρώπους έτοιμους να αρχίσουν το πετροπόλεμο;;; Γιατί βλέπω, ανθρώπους να κλείνουν εθνικές οδούς και να παίζουν μπάλα, να γυρνούν τη… φάση με το τελευταίο μοντέλο κινητού και να χαζογελάνε;; Γιατί διακρίνω τσαμπουκά και μαγκιά; Γιατί διακρίνω νεαρούς που θέλουν να τους πλακώσεις στις σφαλιάρες; Γιατί δεν διακρίνω πόνο στα βλέμματα των μανάδων με τα 7 παιδιά;

Αμμμμμμμ, θα ξεχάσω το τελωνείο στην Ουάσιγκτον, που περιμένουμε όρθιοι στην ουρά 7 ώρες, 1000 τουρίστες από διάφορες πτήσεις, χωρίς καρέκλες πουθενά, να περάσουμε στη χώρα τους, να τους αφήσουμε λεφτά και να υπάρχουν μόνο δύοοοο τελωνειακοί και να χαλάσει το ίντερνετ; Μη σου τύχει! Απελπισμένοι κάποια στιγμή αρχίσαμε να φωνάζουμε και πλάκωσαν καμιά 50αριά αστυνομικοί και μας είπαν σε αυστηρότατη γλώσσα: σας παρακαλούμε πολύ να κάνετε υπομονή αλλιώς θα σας βγάλουμε από τη σειρά σας και θα σας πάμε στο τέλος!!! Στο τέλος; Άκρα του τάφου σιωπή… .Και εμείς δεν είμασταν πρόσφυγες, ούτε μετανάστες…
Τώρα θα μου πεις, πόνεσαν οι άνθρωποι και τώρα τους τέλειωσε και βρίσκονται στη φάση τσαντίλας! Πούυυυυυυυυυυυ παιδί μου;Στη χώρα μου;; Στο σπίτι μου;

Πώςςςςςςς να καταπιώ την άλλη που ερωτεύτηκε λέει σε ένα μήνα σφόδρα, παντρεύτηκε και οσονούπω θα κάνει κι ένα παιδί για να ολοκληρώσει τον έρωτα της; Πως να καταπιώ το γεγονός πώς μάνα 6 παιδιών, δεν κατάλαβε ότι γεννάει και τυχαίαααααααα γέννησε μες στη σκηνή την ώρα του δελτίου ειδήσεων; Μωρ λες να γίνεται αυτό; Μπορεί κιόλας. Άλλα 5 είχε η γυναίκα, ίσως μετά το τέταρτο τα παιδιά …να πέφτουν σαν τα αυγά! Πως να καταπιώ το ότι είναι δυσαρεστημένοι με το φαγητό;; Πώς να καταπιώ ότι θα στείλουν λέει, αντιπροσωπία τους στα κέντρα φιλοξενίας να τα ελένξουν και αν τους αρέσει θα πάνε! Πως να καταπιώ την ατάκα: δεν φεύγουμε από τον Πειραιά διότι εδώ έχει μαγαζιά, κόσμο και θέλουμε να ψωνίζουμε;; Μάλλον αυτό θα εννοούσε ο Άλεξ με τον όρο επενδυτέςςςςςςς!

Γιατί κλαίω με μαύρο δάκρυ όταν βλέπω τους πρόσφυγες ανά τον κόσμο; Γιατί βλέπω κενά βλέμματα και τον πόνο να ξεχειλίζει; Γιατί τώρα νιώθω να μου ανεβαίνει η πίεση; Επειδή είναι εδώ κοντά; Όχι μαντάμ και μεσιέ που θα βιαστείς να κρίνεις… Γιατί δεν μου αρέσει να κλαίω και αυτοί να γελάνε. Όλοι; Όχι όλοι αλλά οι περισσότεροι…Γιατί δεν μ’ αρέσει να προσπαθώ να ζήσω κι εγώ στη χώρα μου και να ‘ρχεσαι εσύ, ενώ κάνω ότι μπορώ για σένα και να μου πουλάς τσαμπουκά: no camp, Germania με ύφος: άντε γιατί μας τα πρήξατε!

Γιατί δεν δοξάζουν τον Αλλάχ που γλίτωσαν από τον πόλεμο;
Γιατί δεν ακολουθούν τα παρακάλια του ηλίθιου Αλέξη; (άκουσον άκουσονννν, παρακάλια!!!!)
Γιατί κάνουν ότι τους γουστάρει;
Γιατί το επιτρέψαμε όλο αυτό;
Γιατί οι Σείχηδες τους έκλεισαν την πόρτα;
Έτσι έκαναν οι Έλληνες όταν έφτασαν ξεριζωμένοι στη Συρία; Έτσι έκαναν στην Αμερική;; Μήπως στη Γερμανία; Δεν παίζει αυτό!
Γιατί με το που έμπαιναν στην χώρα, δεν έμπαιναν κατευθείαν σε χώρους κλειστούς, να ελεχθούν και να μεταβούν όπου ήθελαν όσο μπορούσαν βέβαια.. Για να νιώσουν ελεύθεροι; Μα δεν είναι και έτσι όπως φέρονται, ούτε θα γίνουν.

Τώρα θα μου πεις… αυτοί φταίνε για όλα αυτά; Όχι βέβαια, εμείς φταίμε που εκλέγουμε όποιον ηλίθιο μας υποσχεθεί μεταξωτές κορδέλες. Εμείς φταίμε που όταν πάμε κάλπη, ρίχνουμε έναν σταυρό κι όποιον πάρει ο χάρος. ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να ξανανοίξουν τα σύνορα διότι ουδείς θέλει αυτό το μπάχαλο στη χώρα του την προηγμένη και τους παράτησαν εδώ στην άκρη της καθαρής Ευρώπης.

60 εκατομμύρια οι πρόσφυγες στο κόσμο. Πρόσφυγες χωρίς χώρα και 40 εκατομμύρια Κούρδων κάπου εκεί γύρω στα σύνορα της Τουρκίας… 60 εκατομμύρια άνθρωποι παρατημένοι στο έλεος του Θεού και το δικό μας. Δυστυχώς όμως εμείς παλεύουμε να ζήσουμε. Δεν έχουμε ούτε τα μέσα, ούτε την κυβέρνηση που μπορεί να ανταπεξέλθει. Δεν έχουμε τα περιθώρια να συνεχιστεί το μπάχαλο.

MERCY SHIP…………
όσον αφορά το ανθρωπιστικό κομμάτι… οι απανταχού ανθρωπιστές ας μπουν να διαβάσουν για το πλοίο του ελέους, ξεκινώντας από τους γιατρούς. Τώρα εγώ γιατί δεν το ‘χα ακούσει ποτέ αυτό… ένας Θεός ξέρει… Μάλλον επειδή δεν διαβάζω, όπως μου έστειλε σε σχόλιο μια κυρία -κύριος, (καθότι ανώνυμος-η) αποκαλώντας με και ρατσίστρια και φασίστρια. Καλέ -η μου, θα απαντήσω μόνο σε επώνυμα σχόλια κάτω από το άρθρο μου διότι όπως καταλαβαίνετε σε μια οθόνη, ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του. Όπως εγώ λοιπόν, έχω τα κότσια να γράψω τις απόψεις μου δημόσια, βρείτε τα κι εσείς και σχολιάστε-γράψτε. Η Βιολέτα θα χαρεί να το δημοσιεύσει…
Τώρα αν θα διαβάσουν το δικό σας άρθρο… δεν το υπόσχομαι…

Όσον αφορά τον όρο Φασίστας δεν θα μπω καν στο κόπο να απαντήσω σε όσους τον έχουν κάνει καραμέλα, διότι είναι γνωστή η άποψη μου, ότι δεν μας θεωρώ ανώτερο έθνος αλλά ντιπ κατώτερο και άρα άκυρη η ταμπέλα έτσι κι αλλιώς! Το νου σας οι υπόλοιποι, οι μη… φασίστες που έχετε κάνει σημαία τα έργα των Αρχαίων Ελλήνων και κόψατε όλοι από ένα καλάμι και πάτε…

ΤΑ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΑ ΦΙΛΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΛΑΧ!

.

Προηγουμενο αρθρο
Η παραλία της Λευκάδας αλλιώς
Επομενο αρθρο
Η πρόσβαση στις παραλίες του νησιού είναι υπόθεση όλων

4 Σχόλια

  1. kωστας
    11 Απριλίου 2016 at 01:09 — Απάντηση

    ωραια τοποθετηση για τους αστεγους της κριση καμια προνοια ανθρωποι που πριν πληρωναν φορους για τους σεισμοπλοικτους που περιμενουν αρκετο καιρο για να στεγαστουν ποια ειναι η μεριμνα αυτοι ποτε δεν εκλεισαν δρομους ποτε ο στρατος δουλεψε 24 ωρες για την στεγαση τους και το κρατος ασχοληθηκε αμεσα?

  2. christos verykios
    10 Απριλίου 2016 at 21:35 — Απάντηση

    το 1977 η προσπαθεια της τοτε κυβερνησης να φερει 200 βιετναμεζους boat people οδηγησε σε πορεια στον Πειραια ολων των δηθεν δημοκρατικων δυναμεων με το συνθημα ΕΞΩ ..ΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ,βλεπεις ειχαν δραπετευση απο τον παραδεισο και δεν εβαζαν οπου πηγαιναν βομβες

  3. vag
    10 Απριλίου 2016 at 15:41 — Απάντηση

    Ποσο δικιο εχεις ρε Ειρηνη.Τα κινητα τους ομως ειναι ιμιτασιον με 70 ευρω βρισκεις το τελευταιο που κυκλοφορει αλλα ειναι το ξαναλεω ιμιτασιον,τσεκαρισμενο αυτο.

  4. christos verykios
    10 Απριλίου 2016 at 15:34 — Απάντηση

    ετσι

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.