HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΌταν ήμασταν παιδιά, τα Χριστούγεννα ήταν ένα όμορφο παραμύθι!

Όταν ήμασταν παιδιά, τα Χριστούγεννα ήταν ένα όμορφο παραμύθι!

Όταν ήμασταν παιδιά, τα Χριστούγεννα ήταν ένα όμορφο παραμύθι!

Το δεντράκι με τα πολύχρωμα στολίδια και τα φωτάκια να αναβοσβήνουν με μαγεία, τα γλυκά, τα δώρα, όλη η οικογένεια μαζεμένη στη ζεστασιά και τη θαλπωρή του σπιτιού. Τί όμορφα συναισθήματα και εικόνες των παιδικών μας χρόνων!

Καθόλου σκέψεις, κανένας προβληματισμός. Μόνο χαρά, ξεγνοιασιά και φαντασία. Μία γιορτή. Η γιορτή της αγάπης και των παιδιών…

Μα μεγαλώσαμε πια. Δεν είμαστε παιδιά. Το σκηνικό άλλαξε… Οι σκέψεις. Τα συναισθήματα. Το παραμύθι έμεινε εκεί και εμείς προχωρήσαμε.

Τί σημαίνουν σήμερα τα Χριστούγεννα για εμάς;

Μία συνηθισμένη μέρα; Μία στάση από τη ρουτίνα; Μία ευκαιρία να βρεθούμε οικογενειακά; Αφού μας καταπίνει η καθημερινότητα και τρέχουμε μαζί της ξεχνώντας ότι είμαστε άνθρωποι.

Για τον καθένα μας τα Χριστούγεννα έχουν ξεχωριστή σημασία. Καθένας μας τα ζει όπως τα νιώθει. Ίσως κοινό σημείο για όλους είναι η οικογενειακή θαλπωρή…

Μα κάτσε εκεί στη γωνιά του δρόμου απόψε που κάνει κρύο. Σκεπάσου με τα χαρτόκουτα. Κοίτα στο δρόμο που είναι σκεπασμένος από την υγρασία. Κοίτα πόσοι άνθρωποι περνούν. Βιαστικά βήματα. Και όταν σε λίγο όλα ερημώσουν, γύρε το κεφάλι σου, κλείσε τα μάτια και ονειρέψου.

Είναι Χριστούγεννα απόψε. Όμορφη γιορτή!

Δεν πειράζει που είσαι εκεί. Σε μια γωνία μαζεύεσαι να νιώσεις θαλπωρή. Δεν λυπάσαι. Συνήθισες πια. Δεν έχεις τίποτα. Ούτε σπίτι ούτε ζεστό φαγητό και γλυκά ούτε έναν άνθρωπο δικό σου.

Ένα δάκρυ κυλά μα εσύ χαμογελάς γιατί μέσα σου νιώθεις αγάπη. Κάποιος να σε αγαπά. Εκείνος που γεννήθηκε σήμερα… Σε αγκαλιάζει και εσύ νιώθεις χαρά. Γαληνεύει η ψυχή σου…

Τώρα μπορείς να ταξιδέψεις ήσυχος και ευτυχισμένος στα πιο όμορφα όνειρα, στα παραμύθια σαν να ήσουν κάποτε παιδί!

Ιρινη Ιοανου Περδικαρη

Προηγουμενο αρθρο
Γράμμα στον Αγιο Βασίλη, «στέλνει» ο Ούσκο, το ανάπηρο αρκουδάκι που έχει περιθάλψει ο «Αρκτούρος»
Επομενο αρθρο
Χριστουγεννιάτικη παιδική γιορτή από τους «Σκάρους»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.