HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΌταν η ΔΕΗ εκτελεί έργα

Όταν η ΔΕΗ εκτελεί έργα

Ξεπερνούν τους τρεις μήνες από όταν η ΔΕΗ ξεκίνησε ένα έργο στην οδό Κέννεντυ στη Νεάπολη. Δεν γνωρίζω αν πραγματοποιεί υπογειοποίηση καλωδίων ή κάτι άλλο. Οι πολίτες δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν το είδους του έργου. Βλέπουν όμως την ποιότητα των εργασιών.

Από όσο θυμάμαι, άκουσα για την κακοποίηση του δρόμου εξαιτίας του έργου για πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το ερώτημα προς το Δήμαρχο ήταν να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε η ΔΕΗ να υποχρεωθεί να χρησιμοποιεί σύγχρονες μεθόδους τόσο κατά την εκσκαφή όσο και κατά την αποκατάσταση του δρόμου. Από τη μεριά του Δήμου από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω, έγιναν οι απαραίτητες συστάσεις.

Όσοι, ιδιώτες και επιχειρήσεις, κατά την εκτέλεση ενός έργου  καταστρέφουν κομμάτια της ασφάλτου των δρόμων, είναι υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούν ασφαλτοκόφτη. Είναι το μηχάνημα που κόβει ολόισα και με ακρίβεια το κομμάτι του δρόμου που θα χρειαστεί να αφαιρεθεί. Με αυτό τον τρόπο γίνεται μικρότερη ζημία και με σωστή αποκατάσταση μπορεί ο δρόμος να επανέλθει στην αρχική του μορφή.

Προχθές τα έργα της ΔΕΗ στην Κέννεντυ, από τη Λόρδου Βύρωνα μέχρι την Αναπαύσεως, βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη. Η ΔΕΗ μάλλον δεν έχει ακούσει τίποτα για τα παραπάνω και σαν κράτος εν κράτει που είναι, κάνει ό,τι της καπνίσει. Σπάει την άσφαλτο με «κομπρεσέρ» ή δεν ξέρω πως αλλιώς λέγεται το μηχάνημα. Ανοίγει τεράστια χαντάκια κατά μήκος του δρόμου. Η αποκατάσταση όσο καλή και να γίνει, δεν επαναφέρει το δρόμο ποτέ στην αρχική του μορφή.

Έτσι μια Δημόσια επιχείρηση, καταστρέφει ένα Δημόσιο δρόμο. Παραδειγματίζει με τη συμπεριφορά της και τους ιδιώτες. Δημιουργεί κακό προηγούμενο και «αφοπλίζει» το Δήμο. Με τι επιχειρήματα αύριο θα συνετίσει τον «ιδιώτη» που θα σκάψει το δρόμο να περάσει ένα σωλήνα και θα αφήσει πίσω του ένα χαντάκι;

Προηγουμενο αρθρο
Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση της Δημόσιας Υγείας στη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Η Λευκάδα του ’80 σε άσπρο – μαύρο (Ξυπόλητες στις πηγές του Σύβρου)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.