HomeΕΛΙΞΗΡΙΑ ΜΝΗΜΗΣΌταν το τουριστικό περίπτερο στο Κάστρο ήταν στις δόξες του

Όταν το τουριστικό περίπτερο στο Κάστρο ήταν στις δόξες του

Από τη δεκαετία του ’70 μπορεί και του ’80 χρονολογείται η σημερινή φωτογραφία.

39

Το τουριστικό περίπτερο είναι ακόμα καινούργιο. Δίπλα από τα πεζούλια που υπάρχουν κατά μήκος του δρόμου, έδεναν τα καλοκαίρια  οι βάρκες, που μετέφεραν τους λουόμενους στην αμμόγλωσσα και στην παραλία του Κάστρου. Η  σκάλα που υπάρχει δημιουργήθηκε για να μεταφέρονται οι λουόμενοι κατευθείαν στην παραλία χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιούν το χώρο του τουριστικού περίπτερου.

Προηγουμενο αρθρο
Η χειροτονία σε Διάκο & Ιερέα - Εφημέριος Σύβρου 1926 -1933
Επομενο αρθρο
Στην κυριολεξία πάνω απ' τα σύννεφα! Η βραβευμένη φωτογραφία της Ευφροσύνης Χαλικιοπούλου

1 Σχόλιο

  1. Θοδωρής Αραβανής
    15 Δεκεμβρίου 2016 at 17:18 — Απάντηση

    Ήταν τέτοια η οραματικού τύπου μανία για την ιδιωτική αναφορά και των ιδιωτικών μετεριζιών και καραουλιών , πάνω στα οποία εδραζόνταν χρόνια τα ”συλλογικά οράματα” ουσιαστικά ψευτοσυλλογικότητες, που ακόμα και των σωρευμένο υπαρκτό δημόσιο πλούτο ( γιατί αυτό εκπροσωπεί το πάγιο στοιχείο που ονομάζεται τουριστικό περίπτερο στην θέση που είναι) τον κατφρόνεσαν.
    Και αυτό συνέβει σε όλη την επικράτεια της χώρας και με κάθε στοιχείο κοινωνικού ( άρα δημόσιου στοιχείο) πλούτου.
    Οργανώθηκε έτσι , στον αντίποδα της απαξίωσης του κοινωνικού πλούτου και των στοιχείων που τον απαρτίζουν, τα ιδιωτικά εγχρηματοποιημένα οράματα που τον πλούτο τον μετρούσαν σε μονάδες αποκοινωνικοποιημένου νομισματοκοποιημένου αντιπαραγωγικού μεταβαλλόμενου μετάλλου, την άυλη των χρεωγράφων αξία ( δηλαδή τον συμπιεσμένο σε πολλά bar κοπανιστό παραγωγικόκοινωνικό αέρα) καταχωρημένη στους σκληρούς δίσκους των pc με τα πολλά byte και pixel .
    Το όλο συμβάν βρήκε και την πνευματική του αναφορά
    στην κατά ποιητική αναγκαία διακριτοποίηση του ” δημοσίου και ιδιωτικού” ως ανώτερο ( για αυτό και πνευματικό!!!) αξιακό απωθημένο της Ελληνικής Κοινωνίας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.