HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΏδινεν ὄρος καὶ ἔτεκεν μῦν.* Γιατρός με ημερομηνία λήξης στο Μεγανήσι

Ώδινεν ὄρος καὶ ἔτεκεν μῦν.* Γιατρός με ημερομηνία λήξης στο Μεγανήσι

Χωρίς γιατρό  ξανά εν μέσω της τουριστικής περιόδου

Κι ενώ νωπές ακόμα είναι οι μνήμες από τους έξαλλους πανηγυρισμούς πολιτικών κομμάτων που απαρτίζουν την κυβέρνηση και μεγαλοσχημόνων της εξουσίας που έσπευσαν να αποθανατιστούν από τον φακό της εφήμερης δημοσιότητας δίπλα στον οπλίτη γιατρό, έρχεται η ανακοίνωση του αρμόδιου Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για να μας προσγειώσει στην σκληρή πραγματικότητα:

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΛΑΔΟΣ Β΄ (ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ) Β1 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ (ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ) ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Τηλ: (Εσωτ.) 4296 Φ. 400/5/290442 Σ.60 (ΦΕΚ τ. Β΄ 36/17 Ιαν 18) Αθήνα, 04 Ιαν 18

ΑΠΟΦΑΣΗ

» Τοποθέτηση Οπλιτών Θητείας Πτυχιούχων Ιατρικής σε Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας του Υπουργείου Υγείας»

ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ – ΥΓΕΙΑΣ

Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις:

α. Του άρθρου 8 του Ν. 4361/2016 (Α’ 10) «Ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις», όπως ισχύει.

β. Του Ν.3421/05 «Περί στρατολογίας των Ελλήνων και άλλες διατάξεις» (Α’ 302), όπως ισχύει.

γ. Του Π.Δ. 73/2015 «Διορισμός Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης, Υπουργών, Αναπληρωτών Υπουργών και Υφυπουργών» (Α’ 116).

δ. Της υπ’ αριθμ. Υ24/06 Οκτ 2015 Απόφασης Πρωθυπουργού «Ανάθεση Αρμοδιοτήτων στον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτριο Βίτσα» (Β΄2144).

ε. Της υπ’ αριθμ. Υ25/06 Οκτ 2015 Απόφασης Πρωθυπουργού «Ανάθεση Αρμοδιοτήτων στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη» (B’ 2144).

2. Τα έγγραφα με Αρ. Πρωτ:4270/1 Nοε 17, 4625/22 Νοε 17, 4680/27 Νοε 17 και 4697/28 Νοε 17, του Υπουργείου Υγείας.

Αποφασίζουμε

1. Την τοποθέτηση, για την κάλυψη αναγκών, σε Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία, Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρο Υγείας, ως ακολούθως:

Στο Περιφερειακό Ιατρείο Κατωμέριου, Κέντρου Υγείας Βασιλικής για εξυπηρέτηση Μεγανησίου, 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, του οπλίτη θητείας Στρ (ΥΓ) Σιδηρόπουλου Θεοδώρου του Αλεξάνδρου (ΣΑ:15300032414), της 2017 ΣΤ΄ ΕΣΣΟ, ειδικότητας Ιατρού Άνευ Ειδικότητας (ΙΑΕ), δυνάμεως 2/39 ΣΕ και πιθανή ημερομηνία απόλυσης την 13 Ιουλ 18.

Αφού υπενθυμίσουμε ότι και ο Γενικός Ιατρός καταθέτει τα χαρτιά του προς συνταξιοδότηση το αμέσως προσεχές διάστημα, αντιλαμβανόμαστε νομίζω όλοι ότι οι παροχές υγείας έχουν υποβάλλει «αίτηση διαζυγίου» με τους συμπαθείς κατοίκους του Μεγανησίου και απλώς περιμένουν την ολοκλήρωση της τυπικής διαδικασίας που έπεται!

Πηγή

*«Κοιλοπονούσε βουνό και γέννησε ποντίκι»

Προηγουμενο αρθρο
Συνελήφθη 39χρονος υπήκοος Αλβανίας
Επομενο αρθρο
Πρόσκληση γιά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Φωτογραφικής ομάδας «Φωτο.κύτταρο»

11 Σχόλια

  1. dope
    23 Ιανουαρίου 2018 at 21:02 — Απάντηση

    ωπα ρε καου -μπου εσυ που εμαθες για τα κυβερνητικα σχηματα,βλεποντας ταινιες που στελνει ο μαδουρο

  2. Γιωργος Θαλάσης
    23 Ιανουαρίου 2018 at 18:06 — Απάντηση

    Τελικά ρε φίλε έχεις πάρει εργολαβία να υπερασπίζεσαι τον ΤΣΙΡΙΖΑ απ΄ότι βλέπω, το tweet μάθαμε πάει 60 λεπτά, το σχόλιο πόσο;

  3. dope
    22 Ιανουαρίου 2018 at 15:07 — Απάντηση

    υπηρεσιακη η κυβερνηση τον Σεπτεβρη του 2015 που ειχε προεδρο την Θανου και αντικαστησε την κυβερνηση Τσαλδαρη

    • Jim Adams
      23 Ιανουαρίου 2018 at 10:46 — Απάντηση

      ;Οταν δεν γνωρίζεις ούτε το στοιχειώδες δηλ. πως λειτουργούν τα κυβερνητικά σχήματα. από το να πετάς τα εξυπναδίστικα ακολούθησε το αρχαίους ημών προγόνους ”κρείττον του λαλείν το σιγάν”.

  4. Jim Adams
    22 Ιανουαρίου 2018 at 13:55 — Απάντηση

    Πειράζει που είμαι πολίτης με δυνατή μνήμη όπως πρέπει να είναι ο κάθε πολίτης και να μη με δουλεύουν ψιλό γαζί κκαι από πάνω να τους χειροκροτώ.

  5. Πεπίτο Γκονζάλες
    21 Ιανουαρίου 2018 at 23:07 — Απάντηση

    Τώρα πετάμε την μπάλα στην εξέδρα. Σκεφτόμαστε το καημένο το κράτος. Έλα μου ντε. Αυτό το κράτος το κλέβουν πολλοί και με πολλούς τρόπους. Και δεν είναι μόνο ο ΦΠΑ. Είναι κι εκείνα τα αθλία υποκείμενα, μεγαλοσχήμονες τύποι, που κλέβουν το ερμο το κράτος από κάθε πάντα, ανάλογα που δραστηριοποιείται ο καθένας. Κλέβουν τα ταμεία, κλέβουν το ΙΚΑ, πλουτίζουν και στο τέλος κάποιοι γίνονται και τιμητές και «επαναστάτες» άσε που κάποιοι άλλοι δηλώνουν αριστεροί κιόλας. Μικρή η κοινωνία μας πάντως, όλοι γνωριζόμαστε και έρχεται το πλήρωμα του χρόνου που όλα μπαίνουν στη θέση τους.
    Αυτά περί κλοπής
    Τώρα όσον αφορά τον βουλευτή πράγματι δεν κρύβεται η ψύχωση σας, όσο κι αν αλλάζετε θέμα. Και είναι και βουλευτής της αντιπολίτευσης… για σκεφτείτε καλύτερα. Πάντως μπράβο σας που… θυμάστε τέτοιες και τόσες λεπτομέρειες για τον βουλευτή… σπάνια οι πολίτες έχουν τόσο δυνατή μνήμη.

  6. Jim Adams
    21 Ιανουαρίου 2018 at 14:35 — Απάντηση

    Δηλαδή όταν υπενθυμίζεις συγκεκριμένα γεγονότα είναι ξύχωση. Οταν την καταβρίσκεις με την κοροϊδία και από πάνω φωνάζεις και ζήτω αυτό λέγεται μαζοχισμός αν δεν το ξέρεις . Η έλλειψη επιχηρημάτων οδηγεί στην εύκολη λύση της ισοπέδωσης. Όσο για εκείνα που ζητάς πρέπει να ξέρεις ότι και κάτι πρέπει να δίνεις σε αυτό το έρμο το Κράτος για να τα έχεις.. Μην απαντήσεις γιατί ξέρω την κλασσική απάντηση. Όπως όλοι έχεις ξεπατωθεί να πληρώνεις φόρους να αποδίδεις ΦΠΑ και να μην απασχολείς εργαζόμενους μαύρα. Δεν αναφέρομαι προσωπικά σε σένα γατί δεν σε γνωρίζω, γενικά μιλάω και μην μου πεις ότι δεν είναι πολλοί σε αυτή την κατηγορία με τις δικές σου αντιλήψεις.

  7. Μεγανησιώτης
    21 Ιανουαρίου 2018 at 10:33 — Απάντηση

    Koλέα διαπιστώνω ότι έχεις ψύχωση με τον Βουλευτή και να πας να το δεις το θέμα.
    Εγώ δεν έχω ψύχωση με κανέναν κι είμαι με όποιον μου παρέχει ιατρική περίθαλψη, δάσκαλο, συγκοινωνία, ικανοποιητικό εισόδημα για να ζήσω, σταθερό φορολογικό σύστημα και με βλέπει σαν νησιώτη που πρέπει να μπω σε βάρκα για να πιάσω “μάζα”.
    Βρες τα εσύ ποιος θα είναι μπλε,κοκκινος, ροζ,πορτοκαλίς, ελιάς, ποτάμιας κτλ,κτλ όλοι ίδια σκ@τ@ είσαστε. Ο κόσμος σας έμαθε, το πιασες;

  8. Jim Adams
    19 Ιανουαρίου 2018 at 20:08 — Απάντηση

    Ήμαρτον πια με την γκρίνια σας και την απαξίωση των πάντων. Δεν πρόλαβε καλά καλά να έρθει γιατρός στο Μεγανήσι και ρωτάτε τι θα γινει τον Ιούλιο που θα απολυθεί.Προφανώς κάποιος άλος θα έρθει.Γιατί σας πείραξαν οι ανακοινώσεις των κομμάτων; Το πρόβλημα σας είναι γιατί δεν πρόλαβε να το ανακοινώσει το αγαπημένο σας παιδί ο βουλευτής. Όταν για τον γιατρό στον Κάλαμο πρόλαβε και το ανακοίνωσε ο βουλευτής τότε όλα καλά καμωμένα και μάλιστα ΄΄κατόπιν επαφών του με τον Π. Καμμένο΄΄ και την εν συνεχεία δήλωση του υπουργού με ανακοίνωση των ΑΝΕΛ ότι ΄΄ο υπουργός ούτε καν τον γνωρίζει τον βουλευτή. Φαίνεται ότι οι τοπικοί ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ ξύπνησαν αι κατάλαβαν πως παίζεται το παιχνίδι.Θα απαλλάξουν και τον βουλευτή από τον χαρτοπόλεμο των ανακοινώσεων ή να τον κάνουν υπεύθυνο του γραφείου ανακοινώσεων για όσα εξαγγέλονται για τη Λευκάδα;

    • Μεγανησιώτης
      20 Ιανουαρίου 2018 at 11:25 — Απάντηση

      Ωραίο παιχνίδι κολέα βρήκατε , στην πλάτη της υγείας μας!
      Επικοινωνιακό δεν λέω είναι άμα ζεις δίπλα σε νοσοκομείο! Άμα με 8 Μποφώρ, γραίο-λεβάντε πρέπει να σε βγάλουνε με σκάφος έξω μήπως προλάβεις και γλυτώσεις, τότε θα βλεπα τον κ@λ@ σου.

      Προφανώς και δεν αντιλαμβανόμαστε το ίδιο για το τι σημαίνει “προφανές”. Η διαφορετικά αυτό το “προφανές” πως και δεν δούλεψε μέχρι σήμερα και θα δουλέψει τότε. Δεν βλέπετε πανηγύρι που στήθηκε για το προφανές!

      • Jim Adams
        21 Ιανουαρίου 2018 at 00:36 — Απάντηση

        Το προφανές δούλεψε απ’ ότι φαίνεται, διότι αφού δεν καλύφθηκε η θέση του αγροτικού ιατρού από πολίτη ιατρό προφανώς και εδώ λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος ακολουθήθηκε το προφανές δηλ. τοποθετήθηκε στρατιώτης ιατρός. Πως ξέρεις ότι μέχρι τον Ιούλιο που λήγει η θητεία του δεν θα υπάρξει ενδιαφέρον;Μήπως αν του φερόσαστε καλά τον Ιούλιο που απολύεται να έκανε ανανέωση της θητείας του ως πολίτης πλέον.
        Το ωραίο παιχνίδι που παίζουν στις πλάτες σας ψάξτε το στην απέναντι πλευρά φίλε μου.Να σου υπενθυμίσω
        1. Το παιχνιδάκι που σας έπαιξε 2-3 μέρες προ των εκλογών του Σεπτέβρη του 2015 το τοπικό υπηρεσιακό βαθύ ΠΑΣΟΚ με την υποβάθμιση του Δημοτικού από 3θέσιο σε 2θέσιο και σεις βρίζατε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ξεχνώντας ότι η κυβέρνηση τότε ήταν υπηρεσιακή όπως και ο υπουργός Παιδείας,και το χάψατε το παραμυθάκι που σας σερβίρησαν.Λογικό από αυτά που γράφεις.
        2.Ακόμα αντηχεί στα αυτιά μου το χτύπημα πανω στο τραπέζι του βουλευτη και μάλιστα πρωτοσέλιδο σε τοπική εφημερίδα με τη φωτογραφία του και φόντο το Βαθύ για να ενταχθεί και το Μεγανήσι στις σεισμόπληκτες περιοχές μετά το σεισμό το 2015, ενω εκ του νόμου κάτι τέτοιο ήταν ανέφικτο γιατι το Μεγανήσι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις. Δύο τινά συνέβαιναν, ή ο βουλευτής είχε πλήρη άγνοια του θέματος οπότε φέρθηκε ανεύθυνα , ή σας δούλευε ψιλό γαζί κατά το κοινώς λεγόμενο. Τουλάχιστον στο Μαυρογιαλούρο οι δυο νεαροί χωριάτες που κουβένταζαν με τον αείμνηστο Κωνσταντάρα δεν τα έχαφταν τα παραμύθια.
        Ακόμα και ο τίτλος του άρθρου πέρα από απαξιωτικός για τον γιατρό είναι και παραπλανητικός. Είτε πολίτης είτε στρατεύσιμος ο Αγροτικός Ιατρός έχει ημερομηνία λήξεως που είναι η λήξη τη σύμβασης του.Μην τσιμπάτε ότι σας σερβίρει το κάθε ΜΜΕ βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει και να δείτε τι εξυπηρετεί το άρθρο. δεν το βλέπεις, βγάζει μάτι. Δεν μπόρεσε να το εκμεταλευθεί πολιτικά ο βουλευτής τότε το υποβαθμίζουμε και το ευτελίζουμε. Βλέπεις πως δικαιώθηκα για το προηγούμενο σχόλιο μου.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.