HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΤο Εργατικό Κέντρο για τις εξελίξεις με τους εργαζόμενους στους Δήμους

Το Εργατικό Κέντρο για τις εξελίξεις με τους εργαζόμενους στους Δήμους

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ
ΤΩΡΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους εργαζόμενους στην Τοπική Διοίκηση που καλύπτουν βασικές λαϊκές ανάγκες (καθαριότητα, βοήθεια στο σπίτι, εργαζόμενοι στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς κλπ.) σε όλους τους δήμους.

Ας αφήσουν τις κοροϊδίες η Κυβέρνηση από τη μια ότι θα δώσει λύσεις θέλοντας να κάμψει τις αντιδράσεις και από την άλλη η ΝΔ που τώρα την έπιασε ο πόνος για την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι. Με τις ενέργειες τους, χλευάζουν το δικαίωμα των εργαζομένων στο μεροκάματο, αρνούνται σκόπιμα εδώ και χρόνια τις προσλήψεις, παρά τα χιλιάδες κενά στους δήμους, επιδιώκουν να οδηγήσουν κρίσιμους τομείς σε πλήρη ιδιωτικοποίηση, όπως είναι η καθαριότητα τσακίζοντας εργασιακές σχέσεις και δικαιώματα.
Τα σχέδια τους είναι γνωστά για τη στόχευση που έχουν μέσω των “αξιολογήσεων” να προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις στο δημόσιο φτάνοντας τις 30000 μετά από απαίτηση των βιομηχάνων, τη διεύρυνση των ελαστικών μορφών απασχόλησης στους δήμους, την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών και βασικών δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα. Παράλληλα, επιδιώκουν να μετακυλήσουν το βάρος στις τσέπες των ίδιων των εργαζομένων για ανάγκες που θα έπρεπε να καλύπτουν οι Δήμοι. Στηρίζουν δημιουργία διάφορων ΚΟΙΝΣΕΠ βάζοντας στο στόχαστρο υπηρεσίες που παρέχουν οι κοινωνικοί οργανισμοί των Δήμων (πολιτισμός, μαζικός αθλητισμός κλπ) με το κάλπικο επιχείρημα ότι έτσι «συμπληρώνεται» η δραστηριότητα των Δήμων.

Συνάδελφοι-σσες φτάνει πια, τώρα ξεσηκωμός! Με όλες μας τις δυνάμεις, να δοθεί εργατική – λαϊκή απάντηση απέναντι στη νέα επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ και κεφαλαίου για την επιτυχία της

ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 17 ΜΑΗ.

Το πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας είναι το νέο χτύπημα σε αφορολόγητο και συντάξεις, αλλά και τα μέτρα για τη θωράκιση της καπιταλιστικής κερδοφορίας, τα υποτιθέμενα “αντίμετρα”. Όπως κι αν το ονομάσει κανείς πρόκειται ουσιαστικά για ένα νέο 4ο μνημόνιο.

Συνάδελφοι-σσες δεν έχουμε πλέον αυταπάτες, δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα άλλο ούτε από τους σημερινούς «σωτήρες», ούτε από τους αυριανούς. Τα μέτρα που έχουν συμφωνήσει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ συναγωνίζονται με τη ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα του ευρωμονόδρομου στο ποιος θα τα εφαρμόσει καλύτερα και πιο γρήγορα. Δεν μας αξίζει μια χαμοζωή παρακαλώντας για ένα πιάτο φαΐ για εμάς και τα παιδιά μας και αυτό να μας το δίνουν όποτε αυτοί θέλουν.

Δεν θα ματώσουμε άλλο για την πλουτοκρατία!

Παλεύουμε για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη δικαιώματα! Παλεύουμε για μια ζωή όπου δεν θα κλέβεται ο ιδρώτας μας για να κερδίζουν μια χούφτα καπιταλιστές!
Εμπρός συνάδελφοι, ξεσηκωμός!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
12/5/2017

Προηγουμενο αρθρο
Επιστολή της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας προς πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση
Επομενο αρθρο
Κάλεσμα της Λαϊκής Ενότητας σε απεργία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.