HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕικόνα εγκατάλειψης, ένα ανοικτός σκουπιδότοπος

Εικόνα εγκατάλειψης, ένα ανοικτός σκουπιδότοπος

(Δυστυχώς αυτή είναι η εικόνα του μονοπατιού που οδηγεί στην πανέμορφη παραλία του Μύλου… Εικόνα εγκατάλειψης, ένα ανοικτός σκουπιδότοπος… πρέπει άμεσα να βρεθεί μια λύση.)

Κραυγές αγωνίας και εικόνες ντροπής περιλαμβάνονται στις φωτογραφίες που μας έστειλε η Εθελοντική ομάδα κατοίκων και φίλων του Αγίου Νικήτα. Το μονοπάτι που οδηγεί στην παραλία Μύλος έχει μετατραπεί σε σκουπιδότοπο. Να βρεθεί λύση ζητούν…

Μονό που η όποια λύση έχει δυο σκέλη. Αυτούς που πετούν τα σκουπίδια και κάποιος φορέας που πρέπει να τα μαζεύει. Μα αν δεν συμμορφωθούν οι πρώτοι, ο δεύτερος μάλλον δεν θα μπορέσει να τα καταφέρει. Και φτάνουμε μοιραία στους επισκέπτες της παραλίας. Άρα στο επίπεδο των επισκεπτών του νησιού μας γενικότερα.

Αυτή η συζήτηση όμως, για το τι είδους τουρισμό θέλουμε, δεν γίνεται το κατακαλόκαιρο. Όποτε, καλά θα ήταν ο Δήμος ή η τοπική κοινότητα να φροντίσει έστω δυο φορές το μήνα να καθαρίζει το μονοπάτι, να μην μας ντροπιάζει στα μάτια όσων πολιτισμένων (αν υπάρχουν), επισκέπτονται την παραλία.

Προηγουμενο αρθρο
Μουσική μυσταγωγία χθες στον πανέμορφο χώρο του Αγίου Παντελεήμονος Καρυωτών
Επομενο αρθρο
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο ΠΑΣ Σφακιωτών

2 Σχόλια

  1. Άγγελος Σταγιάνος
    24 Ιουλίου 2017 at 14:58 — Απάντηση

    Τα δίποδα ζώα, θα είναι πάντα δίποδα ζώα…. Όση ανάπτυξη και να τους φέρεις, όπου κι αν τους βάλεις, το πολύ πολύ να αφήνουν περισσότερα πίσω τους. Δεν θα καταλάβουν ΠΟΤΕ, πως όταν πηγαίνουμε κάπου, οπουδήποτε, όταν φύγουμε από εκεί, ο επόμενος που θα πάει, δεν θα πρέπει να καταλάβει ότι κάποιος πήγε
    πριν απ’ αυτόν!!!

  2. AΓΓΕΛΟς
    24 Ιουλίου 2017 at 12:36 — Απάντηση

    Ηρθε η αναπτυξη…….

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.