HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΧρειάζεται προσοχή…

Χρειάζεται προσοχή…

Διανύουμε ίσως την δυσκολότερη εβδομάδα του καλοκαιριού αλλά και του χρόνου ολόκληρου. Ο καύσωνας που ταλαιπωρεί το νησί μας δεν λέει να μας αφήσει. Σύμφωνα μάλιστα με τις προγνώσεις για τον καιρό, εκτός από μια διακοπή δυο ημερών, την Τρίτη επανέρχονται οι υψηλές θερμοκρασίες.

Το νησί μας βρίσκεται σε κατάσταση υψηλού κινδύνου για την εκδήλωση πυρκαγιάς και εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που πνέουν σήμερα.

Στις παραλίες στα δυτικά του νησιού εξαιτίας των ανέμων τα κύματα είναι «βουνά». Χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους κολυμβητές και ιδιαίτερα όσοι δεν είναι ντόπιοι γιατί δεν γνωρίζουν τη συμπεριφορά των θαλασσών μας.

Οι αφίξεις τουριστών στο νησί μας ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο και κάθε πρόβλεψη. Ίσως αργότερα πρέπει να ανοίξει μια συζήτηση για το πόσους τελικά χωρά αυτό το νησί. Και μην ξανακούσω κουβέντα ότι ταλαιπωρούμε τους επισκέπτες μας ενόσω περιμένουν στη γέφυρα.

Η ζωή στην πόλη της Λευκάδας είναι κόλαση. Παντού αυτοκίνητα εν κινήσει, σταθμευμένα, παρατημένα. Σε απέραντη αυτοκινητούπολη έχει μετατραπεί η πόλη της Λευκάδας. Δεν υπάρχει χώρος να κινηθείς, ούτε καν να αναπνεύσεις. Αυτό σε συνδυασμό με τη ζέστη, δημιουργεί εκνευρισμούς. Στους δυο δρόμους περιμετρικά της πόλης η συνεχής κίνηση δημιουργεί και ουρές. Ασταμάτητες ουρές υπάρχουν και στο δρόμο προς το Κάστρο που συνεχίζονται και μετά τη πλωτή γέφυρα ακόμα και όταν είναι σε λειτουργία.

Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και στους δρόμους που οδηγούν στις παραλίες. Οι δρόμοι μας… και ευτυχώς, δεν είναι για τόσα αυτοκίνητα. Η οδήγηση όλο το καλοκαίρι έχει γίνει επικίνδυνο σπορ. Οι καλοί μας επισκέπτες -Βαλκάνιοι στην πλειοψηφία τους- δεν φημίζονται για την τήρηση των κανόνων οδήγησης. Χρειάζεται προσοχή, είναι πολύ επικίνδυνοι όταν οδηγούν.

Ακόμα και στην παραλία του Κάστρου σήμερα δεν υπήρχε δροσιά. Ο καυτός αέρας σου έκοβε την ανάσα και το νερό της θάλασσας ήταν… «βραστό»!

Οι συνθήκες ζωής μας αυτό το καλοκαίρι μοιάζουν περισσότερο πρωτόγονες από κάθε άλλη χρονιά. Αυτοκίνητα, σκουπίδια, βρώμα, και άνθρωποι ανακατεμένοι, βιώνουμε την ανάπτυξη που επιτέλους άγγιξε το πανέμορφο νησί μας!
Κι όσοι δεν το καταλαβαίνουν κακό του κεφαλιού τους!

Προηγουμενο αρθρο
Πνιγμός στο Πόρτο Κατσίκι (ανανέωση)
Επομενο αρθρο
Πρωινές αντανακλάσεις στη λιμνοθάλασσα της Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.