HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΈχουμε «ξεφύγει» τελείως…

Έχουμε «ξεφύγει» τελείως…

Με τα χίλια ζόρια κατάφερε να βγει από την είσοδο της Παναγίας των Ξένων, χτες το βράδυ ο Επιτάφιος για την καθιερωμένη περιφορά του. Αιτία τα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα, καταλαμβάνοντας όλο το χώρο μπροστά από την εκκλησία. Ένα μάλιστα -άσπρου χρώματος- ήταν ακριβώς μπροστά στην είσοδο της εκκλησιάς.

Είναι ντροπή μας, όχι μόνο γιατί προσβάλλεται το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστών, αλλά κυρίως, κατά την ταπεινή μας γνώμη, γιατί δείχνει την αναρχία, την ασυδοσία και την αδιαφορία των υπεύθυνων. Δείχνει ότι δεν λειτουργεί τίποτα σ’ αυτή την πόλη. Ο εορτασμός της εκκλησίας της Παναγίας των Ξένων, δεν είναι κάτι έκτακτο, είναι μια καθιερωμένη τελετή. Δεν θα μπορούσαν οι αρμόδιοι από νωρίς το πρωί να φράξουν το χώρο, ώστε να αποτρέψουν τους θεριακλήδες οδηγούς;

Ούτε ο πολύς κόσμος ούτε τα πολλά αυτοκίνητα είναι δικαιολογία. Αν ήταν έτσι, πόλεις που δέχονται τουρίστες όλο το χρόνο, θα έπρεπε να είναι διαλυμένες. Σε μας, με αφορμή τον τουρισμό, έχουν αφεθεί όλα στον αυτόματο. Ίσως οι αρμόδιοι, νομίζουν πως κάνουν καλό στο νησί, στους κατοίκους και στους επισκέπτες του, με το να αφήνουν την πόλη στο έλεος της ασυδοσίας.

Και το κακό συνεχίστηκε και σε όλο σχεδόν το μήκος του κεντρικού πεζοδρόμου. Σε πολλά σημεία τα τραπέζια είχαν κλείσει τα 2/3 του πλάτους του δρόμου. Με αποτέλεσμα και η πομπή αλλά και η Φιλαρμονική να στριμώχνονται και να πηγαίνουν πέρα δώθε.

Θυμηθείτε, πριν από ένα χρόνο το σόου που «απολαύσαμε», όταν μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 8ης Αυγούστου είχε για κάποιο μικρό διάστημα απαγορευτεί η κίνηση των αυτοκίνητων στην παλιά πόλη! Σύντομα ξεχάστηκε. Στο ίδιο σημείο, η ίδια και χειρότερη κατάσταση επικρατεί. Δεν βάλαμε μυαλό.

Θυμηθείτε ότι ο δρόμος δίπλα από την εκκλησία και την Βιβλιοθήκη -που και χτες ήταν τίγκα στα αυτοκίνητα -ήταν ο δρόμος που μετά βίας μπόρεσε να περάσει η Πυροσβεστική πέρυσι τέτοιο καιρό.

Σκεφτείτε ακόμα και πόσο κακό κάνουμε στον τουρισμό μας, όταν η παλιά πόλη είναι κλεισμένη από αυτοκίνητα, άρα δύσκολη στην περιήγηση από τους ξένους.

Αλλά και στενά οικονομικά αν το δούμε: Τι στην οργή θα μείνει όρθιο να… «πουλάμε» στον τουρισμό, έτσι όπως έχουμε ξεφύγει;

Προηγουμενο αρθρο
Ιερά Αγρυπνία εις ανάμνηση του σεισμού του 2003 και κουρά μοναχού στη Μονή Φανερωμένης Λευκάδος
Επομενο αρθρο
Η γιορτή της Παναγίας στο ξωκλήσι της Αγίας Ελεούσας στον Άγιο Πέτρο

4 Σχόλια

  1. NIONIOS
    17 Αυγούστου 2017 at 19:05 — Απάντηση

    Και τα προστιμα φανταζομαι βροχη,στους παραβατες του ιστορικου κεντρου.Αλλά,ποιος θα επιβαλει τα προστιμα; η Τυφλη Δημοτικη αρχη ;ποιος θα μας φυλαει απο αυτους που μας φυλανε;

  2. Μαρία
    17 Αυγούστου 2017 at 12:22 — Απάντηση

    Επισκέφτηκα τη Λευκάδα μετά από τρία χρόνια φέτος το καλοκαίρι με κάποιους φίλους από Γαλλία. Για να φτάσουμε από το πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης (μιλώ για τον χώρο που βρίσκεται προς την περιοχή του κτελ), έπρεπε να κατέβουμε στο δρόμο διότι δεν υπήρχε σχεδόν χώρος να περπατήσουμε. Τραπεζάκια παντού. Ιδίως από τη μία πλευρά του πεζοδρομίου δεν υπήρχε καθόλου χώρος. Και όλα αυτά δίπλα στο αστυνομικό τμήμα. Βέβαια δεν ήταν το μόνο ευτράπελο που συναντήσαμε με “επαγγελματίες” του τουριστικού τομέα. Καλό θα ήταν όλοι να συνέλθουν, να κάνουν τη δουλειά τους σωστά και να κάνουν το νησί φιλικό πρώτα από όλα στους κατοίκους του και έπειτα στους τουρίστες.

  3. anwnimos
    17 Αυγούστου 2017 at 09:18 — Απάντηση

    Πόσο ειρωνικό……..
    Ο ίδιος ο Δήμαρχος με τις γνωστές επαναστάσεις του στην αντιπολίτευση και τα γνωστά άρθρα του αντιδήμαρχού του για τους κοινόχρηστούς χώρους. Με τη γνωστή περήφανη παρουσίαση του κανονισμού κοινόχρηστων χώρων. Τώρα δυσκολέυονται να κινηθούν έξω από την εκκλησία και να κατηφορίσουν στον πεζόδρομο κάνοντας σλάλομ στα τραπεζοκαθίσματα και να μην ενοχλούνται αφού τους αρκεί να τους παίρνει η κάμερα. Για να μην πούμε ότι οι ίδιοι κάθονται ενίοται σε τραπεζοκαθίσματα παράνομα και σταθμεύουν και οι ίδιοι παράνομα.
    Αριστεροί σύντροφοι αγωνιστές……………………..

  4. Κωστας
    16 Αυγούστου 2017 at 18:53 — Απάντηση

    Το θεμα δεν ειναι οτι ξεχναμε ευκολα αλλα οτι δεν κανουν την δουλεια τους ΚΑΘΟΛΟΥ οσοι πρεπει να την κανουν!!
    Ναι,τα αυτοκινητα θα μας καταπιουν.
    Ναι, τα τραπεζοκαθισματα θα μας κλεισουν και την αναπνοη.
    Ναι, οι αρχοντες πανε οπου κι οι καμερες και δεν..,γνωριζουν τιποτα η δε αστυνομια,δεν…επαρκει παρα να κανει συλληψεις ,πολλες συλληψεις..

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.