HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ5 νησιά για να υποδεχτείτε το φθινόπωρο

5 νησιά για να υποδεχτείτε το φθινόπωρο

Τι κι αν το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του; Οι διακοπές μπορούν να συνεχιστούν και να είναι πολύ καλύτερες από αυτές του Ιουλίου και του Αυγούστου.

Οι τιμές έχουν υποχωρήσει αισθητά, το ίδιο και η αποπνικτική λαοθάλασσα, ενώ ο καιρός παραμένει ευχάριστος. Μπορείτε δηλαδή να βρείτε την ηρεμία και τη χαλάρωση, που αποζητάτε όλο το χρόνο και να ζήσετε αυθεντικές διακοπές. Τι άλλο θέλετε για να υποδεχτείτε το φθινόπωρο;

Ικαρία

Το μέρος όπου σταματάει ο χρόνος και οι ρυθμοί ζωής είναι τέλειος διαφορετικοί. Το άγχος, οι ανησυχίες, η και η ρουτίνα είναι άγνωστες λέξεις στους Ικαριώτες. Παρόλο που αυτό αλλάζει σταδιακά τα τελευταία χρόνια με το συνεχώς αυξανόμενο τουρισμό του νησιού, οι άνθρωποι ζουν το σήμερα σε βάθος χρόνου. Ο Σεμπτέμβριος είναι η καλύτερη περίοδος να επισκεφτεί κανείς το νησί, καθώς οι άνεμοι πέφτουν και οι παραλίες προσφέρονται για κολύμπι. Επίσης, θα έχετε την ευκαιρία να γυρίσετε τα διάφορα μέρη του νησιού, αποφεύγοντας τον πολύ κόσμο. Σύμφωνα με τους ντόπιους, τα καλύτερα πανηγύρια του νησιού λαμβάνουν χώρα αυτό το μήνα.

Σπέτσες

Η κοσμοπολίτισσα του Αργοσαρωνικού σας υποδέχεται στα ιστορικά σοκάκια της, όπου ορθώνονται τα γραφικά σπιτάκια στο παλιό λιμάνι. Θα μυηθείτε στην Ιστορία του νησιού στο Μουσείο των Σπετσών και στο Σπίτι της Μπουμπουλίνας, θα βολτάρετε πλάι σε ανθισμένες αυλές και θα ξεναγηθείτε στα ξωκλήσια. Απολαυστική είναι και η εμπειρία της ποδηλατάδας στην περαντζάδα του λιμανιού, όπου επίσης δεν θα συναντήσετε κανένα αυτοκίνητο. Δίπλα στο λιμάνι θα συναντήσετε την παραλία του Αγίου Μάμμα, ενώ στο παλιό λιμάνι βρίσκεται ο βοτσαλωτός Άγιος Νικόλαος. Μην παραλείψειτε να κάνετε στάση στους Αγίους Αναργύρους και την υπέροχη σπηλιά του Μπεκίρη.

Σύρος

Η αρχόντισσα των Κυκλάδων λόγω της θέσης της και της αρχιτεκτονικής της κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά των επισκεπτών, που επιστρέφουν κάθε χρόνο. Η κατάλληλη περίοδος είναι το φθινόπωρο γιατί δίνει την ευκαιρία στον κόσμο να τη γνωρίσει χωρίς πλήθη των τουριστών. Θα έχετε την ευκαιρία να παρατηρήσετε με μεγαλύτερη προσοχή τις λεπτομέρειες γύρω σας και να βιώσετε μια άλλη πλευρά του πανέμορφου νησιού και της γοητευτικής πρωτεύουσάς του, της Ερμούπολης.

Λευκάδα


Δε χρειάζεται να επιβιβαστείτε σε πλοίο για να φτάσετε στη Λευκάδα. Κι αυτό αποτελεί πρόβλημα όλο το καλοκαίρι γιατί γεμίζει κόσμο το νησί. Ο Σεπτέμβριος είναι ο καλύτερος μήνας για να απόλαυσε το εξωτικό τοπίο σε όλο του το μεγαλείο. Η Λευκάδα είναι ένα από τα πιο όμορφα νησιά των Επτανήσων και διαθέτει πανέμορφες παραλίες με κρυστάλλινα νερά που φιγουράρουν στις παγκόσμιες λίστες καλύτερων παραλιών και ακτών. Πόρτο Κατσίκι, Κάθισμα και Εγκρεμνοί είναι μόνο μερικές από αυτές, μικροί και μεγάλοι παράδεισοι με άρωμα Καραϊβικής και ελληνικό αέρα.

Ύδρα


Σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα βρίσκεται ένα νησί που θα σας συναρπάσει με τη γραφικότητα και την αρχιτεκτονική του. Η ησυχία της και οι χαλαροί ρυθμοί της θα σας ταξιδέψουν σε άλλες εποχές. Αφήστε στην άκρη τα αυτοκίνητα και απολαύστε τις βόλτες στα στενά του νησιού, μέχρι να φτάσετε Κοντυλένια ή την Μονή του Προφήτη Ηλία για να απολαύσετε την όμορφη θέα. H Ύδρα δεν φημίζεται για τις παραλίες της, ωστόσο μπορείτε να βουτήξετε στο Μανδράκι ή στις βραχώδεις Πλάκες Βλυχού και Καουμίθι, φτάνοντας σε αυτές με θαλάσσιο ταξί ή καραβάκι.

Πηγή: tvxs.gr

Προηγουμενο αρθρο
Windsurfing στη Βασιλική Λευκάδας [video]
Επομενο αρθρο
Ορφέας: απολογισμός εκδηλώσεων καλοκαίρι 2017 - ευχαριστίες

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.