HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΝΕ ΠΑΣΟΚ Λευκάδας – Α. Τσίπρας: Ένας κατά συρροή δολοφόνος της αλήθειας

ΝΕ ΠΑΣΟΚ Λευκάδας – Α. Τσίπρας: Ένας κατά συρροή δολοφόνος της αλήθειας

Δευτέρα 4 Σεπτέμβρη 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αλέξης Τσίπρας: Ένας κατά συρροή δολοφόνος της αλήθειας

Μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ο Ελληνικός λαός διαπίστωσε άμεσα από πρώτο χέρι, πως όλα όσα έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας περί αριστερής διακυβέρνησης και σοσιαλισμού ήταν ψέματα, ενώ όσα έλεγε για τον καπιταλισμό ήταν πέρα για πέρα αλήθεια.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, έχει δημιουργήσει έναν πολύ μεγάλο κατάλογο από δηλώσεις του, που δεν έγιναν ποτέ πραγματικότητα.

Ενδεικτικά της αναξιοπιστίας του Έλληνα πρωθυπουργού είναι τα παρακάτω:

Από τα «go back, κ. Μέρκελ, go back, κυρίες και κύριοι της συντηρητικής νομενκλατούρας της Ευρώπης», φτάσαμε στο σημείο να τον ακούμε να λέει σε συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 για την Άνγκελα Μέρκελ: «Είναι μια πολιτικός που έχει συναίσθηση της ευθύνης και παρ’ ότι είναι στο κεντροδεξιό κόμμα, είναι ανοιχτόμυαλη, όπως φάνηκε από τη στάση της στο προσφυγικό».

«Δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού και δεν βρέθηκα σε αυτήν τη θέση επειδή αγάπησα την καρέκλα της εξουσίας» δήλωνε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ενώ σε άλλη συνέντευξη, στην εκπομπή «Εnikos», δήλωνε: «Κωλοτούμπες και υποχωρήσεις εξευτελισμού υπάρχουν άλλοι για να τις κάνουν».

«Διότι εμείς θα βαράμε το νταούλι και αυτές (σ.σ. οι αγορές) θα χορεύουν. Δεν θα παίζουν αυτοί τον ζουρνά για να χορεύουμε εμείς σε όποιον σκοπό αυτές θέλουνε. Θα παίζουμε τη λύρα και θα χορεύουν πεντοζάλη» έλεγε σε ομιλία του στο Ηράκλειο τον Δεκέμβρη του 2014.

«Η μόνη εναλλακτική και σωτήρια πρόταση είναι η κατάργηση με έναν νόμο και σε ένα άρθρο, όπως ακριβώς τα ψηφίσατε προχθές, όλων των μέτρων λιτότητας που εξαθλιώνουν την κοινωνία και γεννούν ακόμη μεγαλύτερη ύφεση» είχε πει επανειλημμένως, ενώ τον Ιούλιο του 2015, σε συνέντευξη στον ραδιοσταθμό «Κόκκινο», δήλωνε: «Δεν είπα εγώ ότι μπορούν να σκιστούν τα μνημόνια με έναν νόμο».

«Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος παράλογος, δεν διορθώνεται, καταργείται» δήλωνε τον Σεπτέμβρη του 2014, ενώ σε προεκλογική συνέντευξή του, υποστήριζε ότι δεν πλήρωσε το χαράτσι για συμβολικούς λόγους. Αργότερα, το 2015, σε ομιλία του στη Βουλή, καλούσε τους πολίτες «να ανταποκριθούν στην εθνική προσπάθεια και να καταβάλουν τις τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ», ενώ σε άλλη συνέντευξή του στο STAR, υποστήριζε ότι «η κατάργηση του φόρου ακινήτων θα πραγματοποιηθεί το 2016, αφού εξαρτάται από την πορεία της οικονομίας».

«Ας μην τολμήσουν ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος να διανοηθούν να προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Αρκετά ρούφηξαν οι τραπεζίτες από το υστέρημα του μέσου Έλληνα, δεν θα βγάλουν στο σφυρί και την πρώτη κατοικία άνεργων και χαμηλόμισθων που αδυνατούν να ξεπληρώσουν τοκογλυφικά δάνεια. Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ, πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν θα γίνει στην Ελλάδα, εκτός κι αν πάνε να τους κάνουν σε καμιά άλλη χώρα. Να δούμε πώς θα ‘ρθουν να τους εκτελέσουν» έλεγε σε προεκλογική ομιλία του στην Κέρκυρα το 2013. Σήμερα, οι πλειστηριασμοί ακινήτων είναι στην ημερήσια διάταξη.

«Διότι με εισιτήριο 1,40 κάποιοι εργαζόμενοι των 700 ευρώ θα χρειάζονται ένα μηνιάτικο μόνο για να πάνε στη δουλειά τους» υποστήριζε σε συζήτηση επίκαιρης ερώτησης με αφορμή την αύξηση των τιμών των εισιτηρίων. Σήμερα, το εισιτήριο εξακολουθεί να κοστίζει 1,40, αλλά ο κατώτατος μισθός στον ιδιωτικό τομέα έχει υποχωρήσει σημαντικά.

«Θα υπερασπιστούμε τον δημόσιο χαρακτήρα των περιφερειακών αεροδρομίων» ήταν τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα τον Γενάρη του 2015, ενώ προσφάτως, τον Απρίλιο του 2017, οπότε συναντήθηκε στο Μαξίμου με τη διοίκηση της Fraport, στην οποία μεταβιβάστηκαν τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, δήλωσε: «Σήμερα στέλνεται ένα σημαντικό μήνυμα με την επένδυση των 1,234 δισ. ευρώ, είναι μια σημαντική στιγμή για την Ελλάδα».

«Καμία μείωση στις συντάξεις δεν πρόκειται να αποφασιστεί, πρόκειται για κόκκινη γραμμή της κυβέρνησης» δήλωσε στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο τέλη του 2015 και τον Ιανουάριο του 2016 δεσμευόταν ότι δεν θα υπάρχουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις. Λίγους μήνες μετά, από το βήμα συνεδρίου διαβεβαίωνε τον ελληνικό λαό ότι δεν επρόκειτο να μειωθούν οι συντάξεις. Σήμερα, όλοι οι ασφαλισμένοι βιώνουν μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, καθώς και περικοπές επιδομάτων ή φοροαπαλλαγών.

Στις 25 Ιανουαρίου, με τη συμπλήρωση δύο ετών διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών», στην οποία υπογράμμιζε πως «δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα». Παλιότερα, σε διακαναλική συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο, μιλούσε «για επαναφορά του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ». Στον βαρύ λογαριασμό του Τέταρτου Μνημονίου που θα εφαρμοστεί από το 2019 προβλέπεται μείωση του αφορολόγητου κάτω από τα 6.000 ευρώ, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι φορολογούμενοι να πληρώσουν έως και 650 ευρώ υψηλότερους φόρους.

Ως εκτροφείο διαφθοράς και διαπλοκής και ως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ το ΤΑΙΠΕΔ. Σήμερα, όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν πως με την ψήφο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ο ελληνικός λαός χάνει όλο το δημόσιο πλούτο, που περνά για 99 χρόνια στους δανειστές. Κατά συνέπεια, για να είναι απόλυτα σαφές, οτιδήποτε θελήσουμε να κάνουμε σ’ αυτό τον τόπο, θα πρέπει να συμφωνήσουν οι δανειστές για τον τρόπο που γίνεται η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Έχει μεγάλη σημασία, να υπενθυμίζουμε τα 99 χρόνια. Επί 99 χρόνια, η δημόσια περιουσία θα βρίσκεται υπό τον έλεγχο των δανειστών, με απόφαση της Κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Προτείνουμε στον Αλέξη Τσίπρα, μια συμφωνία: Να σταματήσει να λέει ψέματα, για να σταματήσουμε να λέμε την αλήθεια για την Κυβέρνησή του και τις πράξεις του.

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκάδας

Προηγουμενο αρθρο
Έγγραφές και Έναρξη Ακαδημίας Νίκης Λευκάδας
Επομενο αρθρο
«Σεσουάρ για δολοφόνους» από το στέκι πολιτισμού «Αγερμός»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.