HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΗ συνέντευξη του Θανάση Καββαδά στο Αθηναϊκό Πρακτορείο

Η συνέντευξη του Θανάση Καββαδά στο Αθηναϊκό Πρακτορείο

Γιατί πιστεύετε ότι η Ελλάδα παραμένει, μετά από τόσα χρόνια, κάτω από το καθεστώς των μνημονίων, ενώ πολλές χώρες της Ευρώπης κατάφεραν να “απεγκλωβιστούν”;

«Δυστυχώς, ο ελληνικός λαός, σε αντίθεση με άλλες χώρες, υποβάλλεται σε άδικες και εξαντλητικές θυσίες τα τελευταία δύο χρόνια, εξαιτίας της ανικανότητας της σημερινής κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί να ξαναγυρίσει εκεί που βρισκόμασταν τον Δεκέμβριο του 2014. Οι καθυστερήσεις της πρώτης διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και εν συνεχεία η παταγώδης αποτυχία τους να διαπραγματευθούν προς όφελος των Ελλήνων, έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο να παραμένουμε ως οικονομία και κοινωνία σε καθεστώς μνημονίων, αλλά να υπογραφούν ακόμα δύο μνημόνια και η χώρα να δεσμευτεί για πολλά χρόνια μετά τη λήξη της κυβερνητικής τους θητείας. Το γεγονός ότι η Ελλάδα παραμένει «εγκλωβισμένη» ακόμα στα μνημόνια είναι αποκλειστική ευθύνη της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Σε τελευταία συνέντευξή του ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι “η χώρα ζητά επανεκκίνηση”. Πώς μπορεί να επιτευχθεί μία τέτοια προσδοκία;

«Στην Ελλάδα, από το 2010 και μετά έγινε μια μεγάλη δημοσιονομική προσαρμογή, πολλές διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να υπάρξει μια επανεκκίνηση της οικονομίας για να βγει επιτέλους η χώρα από το τέλμα. Δυστυχώς αυτό δεν έχει αξιοποιηθεί, διότι έχουμε μια κυβέρνηση που υπονομεύει την οικονομία και δεν έχει αξιοπιστία στις αγορές και τους επενδυτές. Το πολιτικό πλεονέκτημα της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ότι θέλει και μπορεί να αλλάξει αυτό το κλίμα και να αποκαταστήσει συνολικά την αξιοπιστία της χώρας. Αλλάζοντας ριζικά την οικονομική διαχείριση και βασισμένοι στο τρίπτυχο, λιγότεροι φόροι -λιγότερες δαπάνες -άνοιγμα στην επιχειρηματικότητα, μπορούμε να βάλουμε την οικονομία μπροστά, να καλλιεργήσουμε ένα ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να βάλουμε ξανά μπροστά της μηχανές της οικονομίας που έχει ανάγκη ο τόπος».

Πιστεύετε ότι η χώρα έχει ξεκινήσει να ανακτά την αξιοπιστία της στις διεθνής αγορές;

«Η αξιοπιστία μια χώρας είναι το Α και το Ω στην παγκόσμια οικονομική πραγματικότητα. Χρειάζεται χρόνια για να χτιστεί και μόλις λίγα 24ωρα για να γκρεμιστεί. Αυτό το ζήσαμε ως οικονομία και τις συνέπειες τις υποστήκαμε όλοι. Δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος, ούτε να βλέπω το ποτήρι μισοάδειο. Ωστόσο η χαμένη αξιοπιστία της χώρας δεν ανακτάται με μια δοκιμαστική έξοδο στις αγορές. Απαιτεί μια κυβέρνηση αξιόπιστη και συνεπή, με ξεκάθαρο προσανατολισμό, που να μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα της χώρας και να εφαρμόσει ένα αναπτυξιακό οικονομικό μοντέλο μακριά και περά από ιδεοληψίες και ιδεολογικές αγκυλώσεις. Υπό αυτό το πρίσμα, η ανάκτηση της αξιοπιστίας μας στις αγορές χρειάζεται ακόμα πολύ χρόνο και πρωτίστως αλλαγή πολιτικής και προσώπων».

Μετά από δύο χρόνια στα βουλευτικά έδρανα, πώς θα χαρακτηρίζατε την ελληνική Βουλή και την αξιοπιστία της στον ελληνικό λαό;

«Η ελληνική Βουλή ήταν, είναι και παραμένει ο ναός της Δημοκρατίας, ένας θεσμός αξιόπιστος που τιμά τους αγώνες που έχουν γίνει για την εδραίωση της δημοκρατίας και των ανθρώπινων δικαιωμάτων στη χώρα μας. Προσωπικά νοιώθω υπερήφανος για τη τιμή που μου έκαναν οι συμπολίτες μου να εκπροσωπώ τη Λευκάδα στη Βουλή, ως βουλευτής της μεγάλης παράταξης της Νέας Δημοκρατίας. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους θεσμούς. Πιστεύω ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να ακούσουμε αυτή τη δυσαρέσκεια, η οποία -να σημειώσω- καταγράφεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, και να προσεγγίσουμε τις πολιτικές μας και τις αποφάσεις με στόχο τα προβλήματα και τις ανάγκες των πολιτών, έτσι ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η σχέση των πολιτών με τους εκπροσώπους της και το πολιτικό σύστημα. Αυτό είναι υποχρέωσή μας».

Ως βουλευτής Λευκάδας ποια είναι η προτεραιότητα που θέσατε για το νησί και αν έχει επιτευχθεί;

«Η Λευκάδα παραμένει ένας νομός που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα σε θέματα υποδομών, υγείας, παιδείας, ενώ προέκυψαν νέες ανάγκες από τον καταστρεπτικό σεισμό της 17ης Νοεμβρίου 2015. Από την πρώτη ημέρα της εκλογής μου, και παρότι ανήκω στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέλαβα πρωτοβουλίες και πίεσα προς κάθε κατεύθυνση για την επίλυσή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Λευκαδίτες, τόσο για την επούλωση των πληγών του σεισμού, όσο και για θέματα υποδομών, υγείας και παιδείας.
Για λόγους ανάπτυξης, προτεραιότητά μου ήταν και παραμένει η ολοκλήρωση των οδικών αξόνων (Αμβρακία οδός και σύνδεση Βόνιτσα- Αγ. Νικόλαος- Λευκάδα και Ακτίου με τον άξονα Βόνιτσα- Λευκάδα) που συνδέουν τη Λευκάδα με την ηπειρωτική χώρα και κυρίως η ζεύξη του νησιού με την Αιτωλοακαρνανία που ταλαιπωρεί χρόνια τώρα -και το ζήσαμε πολύ έντονα και εφέτος το καλοκαίρι- και τους επισκέπτες και τους μόνιμους κατοίκους, και ταυτόχρονα δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στον θαλάσσιο τουρισμό του νησιού.
Επιπλέον στις βασικές μου προτεραιότητες τις οποίες διεκδικώ με κάθε τρόπο είναι η βελτίωση της κατάστασης στο νομό στο χώρο της δημόσιας υγείας και η επίλυση του προβλήματος στέγασης του ΤΕΙ, καθώς και η ολοκλήρωση του Κτηματολογίου στη Λευκάδα για την οποία επετεύχθη διετή παράταση για τη διόρθωση των σφαλμάτων.
Έχουν γίνει αρκετά. Σίγουρα όμως υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να πούμε ότι η κατάσταση μας ικανοποιεί. Προσωπικά θα συνεχίσω να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις για όλα τα θέματα που απασχολούν τον τόπο μου, ανεξάρτητα από πολιτικά κόμματα και διαχωρισμούς του παρελθόντος, για να πετύχω το καλύτερο δυνατό για τους συμπολίτες μου».

Προηγουμενο αρθρο
Ναι, οι βάρκες όντως κ'νιόνταν!
Επομενο αρθρο
Μπάνιο στο Κάστρο με το βαρκάκι

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.