HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΟι λευκαδίτικες φορεσιές είχαν την τιμητική τους κατά την επίσκεψη Μακρόν

Οι λευκαδίτικες φορεσιές είχαν την τιμητική τους κατά την επίσκεψη Μακρόν

Συνηθίζεται σε επίσημες εκδηλώσεις και υψηλές συναντήσεις στο Προεδρικό μέγαρο, εκτός από τους γνωστούς μας ευζώνους να παρευρίσκονται και κορίτσια του «Λυκείου Ελληνίδων», φορώντας παραδοσιακές φορεσιές από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Κοιτώντας την ειδησεογραφία σήμερα, ανακαλύψαμε όχι ένα αλλά τρία κορίτσια του Λυκείου Ελληνίδων, ντυμένα με την παραδοσιακή νυφιάτικη φορεσιά της Λευκάδας, στο χθεσινό δείπνο που παρέθεσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στον Γάλλο πρόεδρο κ. Μακρόν.

Δεν γνωρίζουμε τη διαρρύθμιση του προεδρικού μεγάρου. Κοιτώντας όμως τη φωτογραφία υποθέτουμε ότι τα κορίτσια στέκονταν στους χώρους υποδοχής. Το ένα από τα κορίτσια, αν δεν κάνουμε λάθος, είναι και λευκαδίτισσα.

Η φωτογραφία έχει επικεντρωθεί στο πρωθυπουργικό ζεύγος και χρειάζεται λίγο προσοχή για να προσέξουμε τα κορίτσια. Τα δυο βρίσκονται δεξιά και αριστερά του ανοίγματος που σχηματίζεται και από το οποίο εισέρχονται οι υψηλοί προσκεκλημένοι.

Η επόμενη φωτογραφία είναι μαζί με το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας.

Στη διάρκεια της ημέρας ανακαλύψαμε πως στο προεδρικό Μέγαρο υπήρχαν 4 κορίτσια φορώντας τη λευκαδίτικη παραδοσιακή νυφιάτικη φορεσιά. Η παρακάτω φωτογραφία είναι του: Kostas Kominis

Προηγουμενο αρθρο
Ιωάννινα: ανάγλυφη μαρμάρινη πλάκα του 4ου αι. π.χ. βρέθηκε σε αυτοκίνητο
Επομενο αρθρο
Παράταση υποβολής αιτήσεων για τους σεισμόπληκτους

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.