HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΘρήνος για τον άδικο χαμό του παλικαριού

Θρήνος για τον άδικο χαμό του παλικαριού

Άλλη μια φορά δυστυχώς η Γιορτή των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ των Ασωμάτων, τυλίχτηκε με το φοβερό νέο του τραγικού δυστυχήματος που είχε σαν σαν αποτέλεσμα να κόψει πρόωρα το νήμα της ζωής ενός 26χρονου παλικαριού.

Η είδηση απλώθηκε σαν μολυβένιο σύννεφο πάνω από τη Λευκάδα στη πόλη της οποίας είχε στήσει ο χάρος τη θανάσιμη ενέδρα του.

Το τραγικό νέο ταξίδευε από στόμα σε στόμα κι έφτασε τόσο γρήγορα στη τελευταία άκρη του Νησιού, αλήθεια τι ειρωνεία, όσο έκανε να στεγνώσει η τελευταία ανάσα του παιδιού από την πυρωμένη άσφαλτο.

Οι μαρτυρίες όσων έφτασαν στο σημείο που κατέληξε το παλικάρι καθώς και τα τοπικά μέσα αναφέρουν ότι, ο νεαρός μοτοσικλετιστής επέστρεφε από την πόλη της Λευκάδας έχοντας αφήσει την αγαπημένη του και κατευθύνονταν στο Νυδρί όπου και εργαζόταν, όταν ένα μοιραίο όπως απεδείχθη ΙΧ έκανε αναστροφή κλείνοντας του το δρόμο όχι προς τη δουλειά του αλλά προς τη ίδια τη ζωή του.

Η σύγκρουση ήταν μοιραία για το Δημήτρη τον Μπιτχαβά τον αναβάτη της μηχανής και το χτύπημα ήταν απλά η συνέχεια του προηγούμενου όταν έμεινε ορφανός μόλις 12 χρόνων. Η περηφάνια του νεαρού Δημητράκη κι η αξιοπρέπεια του τον βοήθησαν να σηκωθεί να ξεπεράσει τη δοκιμασία και να αρχίσει να εργάζεται σκληρά όπου μπορούσε πράγμα που τον έκανε ιδιαίτερα αγαπητό σε όσους τον γνώριζαν.

Έγινε ένα έντιμο παλικάρι με αποφασιστικότητα καθαρό βλέμμα κι ένα πλατύ χαμόγελο αισιοδοξίας που δυστυχώς όμως πάγωσε νωρίς.

Τα λόγια δεν έχουν τη δύναμη να αποτυπώσουν τη συντριβή της αγαπημένης του μανούλας ούτε βέβαια και των χαροκαμένων παππούδων που τον ανέστησαν υποκαθιστώντας όσο μπορούσαν τον πριν 14 χρόνια εκλιπόντα πατέρα του.

Ο τραγικός επίλογος γράφτηκε στην Εκκλησία της Παναγίας του Νυδριού με το νεαρό Δημητράκη ντυμένο γαμπρό έχοντας μια τεράστια έκφραση απορίας και ακόμη το χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο του. Τραγική φιγούρα η μανούλα του με αξιοπρέπεια αποχαιρέτησε το παλικάρι της ,ο αγαπημένος του αδελφός δεν έπαιρνε τα μάτια του από πάνω του ,οι τραγικοί παππούδες υποβασταζόμενοι ,μα και οι λοιποί συγγενείς και φίλοι συγκλονισμένοι μέσα σε αναφιλητά.

Ένα πραγματικά μέγα πλήθος που συμμετείχε βουβό βαριανασαίνοντας συνόδεψε το 26χρονο παλικάρι το νεαρό Δημητράκη γαμπρό στη λεωφόρο της Αθανασίας, ένα ακόμη Άγγελο μες τους Αγγέλους, ένα ακόμη αστέρι μέσα στ΄ αστέρια να μας κοιτάζει από τον ουράνιο θόλο με κείνο το γλυκό κι απέραντο χαμόγελο όλο απορία.

Καλό ταξίδι στην αιώνια γαλήνη, θάσαι πάντα μαζί μας με εκείνο το
Υπέροχο Πλατύ χαμόγελο σου, Αγαπημένε μας
Γιέ, Αδελφέ, Ξάδελφε, Ανιψιέ, Φίλε, Συνεργάτη.

Φώτης Ν. Γαζής
Βαυκερή 8/9/2017

Προηγουμενο αρθρο
Ενισχυμένη στην κατηγορία 4 θα «χτυπήσει» τη Φλόριντα η Ίρμα
Επομενο αρθρο
Νέο περιστατικό με αδέσποτο μοσχάρι σε εξέλιξη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.