HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΕικαστικές Διαδρομές, από το San Giacomo της Κέρκυρας στη Λευκάδα

Εικαστικές Διαδρομές, από το San Giacomo της Κέρκυρας στη Λευκάδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

“Εικαστικές Διαδρομές, από το San Giacomo της Κέρκυρας στη Λευκάδα”
« The journey of art, from Corfu’s San Giacomo to Lefkas»

23/9/2015 – 5/10/2015 Κέρκυρα: San Giacomo και πλατεία Δημαρχείου
7/10/2015 – 20/10/2015 Λευκάδα: Αίθουσα Τέχνης Θεόδωρος Στάμος και πόλη Λευκάδας

Στα πλαίσια του προγράμματος του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ιονίων Νήσων “ICE: καινοτομία, πολιτισμός και δημιουργικότητα για μια νέα οικονομία ” η Πινακοθήκη του Δήμου Κέρκυρας πρόκειται να υλοποιήσει δράσεις της εγκεκριμένης πρότασής της, με διακριτικό τίτλο “Εικαστικές Διαδρομές, από το San Giacomo της Κέρκυρας στη Λευκάδα” / «The journey of art», From Corfu’s San Giacomo to Lefkas, από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Οκτωβρίου 2015.

Η πρόταση εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό της Πινακοθήκης για την προσέγγιση και επαφή με την τέχνη ευρύτερου κοινού, κατοίκων και τουριστών, την εξωστρέφεια του Μουσείου προς την πόλη και την Περιφέρεια, την ανάδειξη και προβολή της Επτανησιακής εικαστικής κληρονομιάς την προώθηση της σύγχρονης δημιουργίας, τη συνεργασία με άλλους πολιτιστικούς φορείς , τη συμβολή καλλιτεχνικών εκδηλώσεων στη συνοχή της Περιφέρειας, τη σύνδεση του πολιτισμού με την τουριστική ανάπτυξη.

Ο βασικός κορμός της δράσης περιλαμβάνει την ομαδική έκθεση ενδεικτικών έργων σύγχρονων Κερκυραίων και Λευκαδίων καλλιτεχνών, από τις συλλογές των αντίστοιχων Δημοτικών Πινακοθηκών. Παράλληλα, με τη δράση αυτή συνδέεται το εμβληματικό, ιστορικό κτίριο του San Giacomo με την τέχνη και την εικαστική δημιουργία.

Η έκθεση, με τον τίτλο “Εικαστικές Διαδρομές, από τοSan Giacomo της Κέρκυρας στη Λευκάδα” / «The journey of art», From Corfu’s San Giacomo to Lefkas, θα παρουσιαστεί στην Κέρκυρα, στο Δημαρχείο San Giacomo από τις 23 Σεπτεμβρίου έως τις 5 Οκτωβρίου και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην Λευκάδα, στην Αίθουσα Τέχνης Θεόδωρος Στάμος, όπου θα παρουσιαστεί εκεί από τις 7 έως τις 20 Οκτωβρίου. Την έκθεση επιμελείται, με εθελοντική προσφορά, ο εικαστικός Δημήτρης Μηλιώτης.

Η παρουσίαση της έκθεσης στην Κέρκυρα και στην Λευκάδα θα πλαισιωθεί με παράλληλες δράσεις.

Συγκεκριμένα:

• Ανάρτηση banner, κατά την διάρκεια της έκθεσης στο Δημαρχείο San Giacomo και στην πλατεία Δημαρχείου στην Κέρκυρα, καθώς και στην πόλη της Λευκάδας, με αναπαραστάσεις σημαντικών έργων τέχνης των μόνιμων συλλογών της Πινακοθήκης του Δήμου Κέρκυρας και Δήμου Λευκάδας.
• Προβολή πρωτότυπου βίντεο με θέμα την Πινακοθήκη του Δήμου Κέρκυρας, τους χώρους και το εύρος της συλλογή της. Το βίντεο θα προβάλλεται στο San Giacomo και στην Αίθουσα Τέχνης Θεόδωρος Στάμος.

• Συναυλία της Φιλαρμονικής Εταιρείας “Μάντζαρος” στην πλατεία Δημαρχείου στο πλαίσιο των εγκαινίων της έκθεσης στην Κέρκυρα.
• Κατά τα εγκαίνια της έκθεσης, οργάνωση μικρής δεξίωσης με τοπικά προϊόντα της Κέρκυρας.
• Ειδική εκδήλωση για τα μέλη του ΚΑΠΗ Κέρκυρας.

Για την πραγματοποίηση της δράσης συνεργάστηκαν οι Φορείς:

• Δήμος Κέρκυρας
• Δήμος Λευκάδας – Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας
• Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Παιδείας Δήμου Κέρκυρας
• Φιλαρμονική Εταιρία «Μάντζαρος»

Συντελεστές της Δράσης είναι οι :

• Δημήτρης Μηλιώτης, εικαστικός
• Επιμελητής Έκθεσης, Ντάρια Κοσκόρου, ιστορικός τέχνης-επιμελήτρια
• Συντονισμός και οργάνωση δράσης, Ελένη – Φιλένη Λοράνδου, γραφίστρια – Σχεδιασμός οπτικής επικοινωνίας και οργάνωση παρουσίασης έκθεσης. Σχεδιασμός και δημιουργία εικαστικών παρεμβάσεων
• Μιχάλης Καπετανίδης, διεύθυνση φωτογραφίας – Παραγωγή οπτικο-ακουστικού υλικού και υποστήριξη δράσης με μέσα σύγχρονης τεχνολογίας.

Με την ελπίδα ότι η δράση αυτή θα συμβάλει καταρχήν στη γνωριμία με το ευρύ κοινό του πλούτου της Πινακοθήκης του Δήμου Κέρκυρας αλλά και κατ’ επέκταση της κοινής επτανησιακής πολιτιστικής μας κληρονομιάς, η Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας στοχεύει στη μέγιστη αξιοποίηση του προγράμματος ICE, ώστε ως φορέας να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας του συγκριτικού μας πλεονεκτήματος, σε σχέση με άλλες περιοχές της Ελλάδας, που δεν είναι άλλο από την πολιτιστική μας ταυτότητα.

“Εικαστικές Διαδρομές, από τοSan Giacomo της Κέρκυρας στη Λευκάδα”
«The journey of art», From Corfu’s San Giacomo toLefkas

23/9 – 5/10/2015 Κέρκυρα: Δημαρχείο San Giacomo.
Έναρξη: Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, ώρα:19:00

7/10 – 20/10/2015 Λευκάδα: Αίθουσα Τέχνης Θεόδωρος Στάμος
Έναρξη: Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, ώρα:19:00

Η έκθεση στην Κέρκυρα και την Λευκάδα θα είναι ανοιχτή για το ευρύ κοινό καθημερινά.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας
τηλ 26610 48690
email: pinakcrf1@gmail.com
www.artcorfu.com

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Λευκάδας
Τηλ 26450 26635
Email: lefkasf@otenet.gr
www.lefkasculturalcenter.gr
Facebook : Πνευματικό Κέντρο Λευκάδας

INVITATION-1

Προηγουμενο αρθρο
Μεγάλη κακοκαιρία στη Λευκάδα (video)
Επομενο αρθρο
Προκήρυξη αγώνα ανοιχτής θαλάσσης «Λευκάδιων Ναυτικών»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.