HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΗ άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στη Λευκάδα – Λαμπαδηδρομίες [Φωτό + βίντεο]

Η άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στη Λευκάδα – Λαμπαδηδρομίες [Φωτό + βίντεο]

Με κάθε επισημότητα και σχετικά καλή οργάνωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πόλη της Λευκάδας η αφή της Ολυμπιακής Φλόγας. Η εκδήλωση περιλάμβανε τις λαμπαδηδρομίες και την επίσημη τελετή στο Πνευματικό Κέντρο.

Η Ολυμπιακή Φλόγα, είναι το σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων. Κάθε τέσσερα χρόνια ξεκινά το ταξίδι της από τον ιερό χώρο της Ολυμπίας, για να καταλήξει στο ολυμπιακό στάδιο της πόλης που φιλοξενεί τους αγώνες.

Στον Άγιο Μηνά (στο παλιό ΚΤΕΛ) έφτασε οδικώς η Ολυμπιακή Φλόγα σε ειδικά διαμορφωμένο αυτοκίνητο, συνοδευόμενη από μέλη της Ολυμπιακής Οργανωτικής επιτροπής. Πρώτος λαμπαδηδρόμος που παρέλαβε τη Φλόγα ήταν ο (μαθητής ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), Φίλιππος Γουρούνας.

Ακολούθησε ο Φώτης Κούρτης (βετεράνος πρωταθλητής Ελλάδας και βαλκανιονίκης στα 1.500μ.- μαραθωνοδρόμος)ο οποίος άναψε και το βωμό που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου. [διαβάστε για τον Φώτη Κούρτη [εδώ].

Για την τελετή που ακολούθησε στο Πνευματικό κέντρο θα αναφερθούμε σε ξεχωριστό άρθρο.

Μετά την τελετή και στη διαδρομή προς την έξοδο της πόλης τη Φλόγα μετέφερε η Ουρανία- Κάρμεν Γράψα (δότρια μυελού των οστών). Διαβάστε για την Ουρανία [εδώ].

Η λαμπαδηδρομίες τελείωσαν με την Κορίνα Πολίτη που μετέφερε την Ολυμπιακή Φλόγα στον Πόντε και την παρέδωσε στην Ολυμπιακή Οργανωτική επιτροπή, για τη μεταφορά της στην Πρέβεζα. Διαβάστε για την Κορίνα Πολίτη [εδώ] και [εδώ] και [εδώ].

Προηγουμενο αρθρο
Ο «πόντες», το μετάλλιο και το ηλιοβασίλεμα στην Λευκάδα του 6ου Πράσινου Ημιμαραθωνίου
Επομενο αρθρο
Με λαμπρότητα τελέστηκε η Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.