HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΚάτι λίγα…

Κάτι λίγα…

Κάτι λίγα σκουπιδάκια μετακινούσε με χάρη ο αέρας μπροστά από τη στάση του ΚΤΕΛ, που βρίσκεται απέναντι σχεδόν από το Διοικητήριο, σήμερα το πρωί. Τέτοιου είδους σκουπίδια υπάρχουν και μέσα στη στάση. Είναι αφημένα στο πάτωμα και κάποιες φορές τα έχουμε δει και πάνω στο παγκάκι.

Δεν κάνουμε το σχόλιο για να ψέξουμε την υπηρεσία καθαριότητας. Κάθε άλλο. Κατά την άποψή μας και ο φταίχτης στην προκειμένη περίπτωση και ο δράστης, είμαστε εμείς οι πολίτες.Αν και καλό θα ήταν, κοντά στη στάση να τοποθετηθεί κάποιος κάδος σε στύλο.

Το Άρωμα Λευκάδας αυτό το καλοκαίρι που φτάνει στο τέλος του, δεν δημοσίευσε εικόνες με αμάζευτα σκουπίδια, πλην ελάχιστων περιπτώσεων μετά από καταγγελίες αναγνωστών. Ήταν τόσο μεγάλος ο όγκος των σκουπιδιών που είδαν τα μάτια μας -σε κάθε σημείο του νησιού- που πιάσαμε τον εαυτό μας να μην μας κάνει εντύπωση καμιά ποσότητα.

Αυτή, η «αστεία» σε ποσότητα σκουπιδιών φωτογραφία, επιλέχτηκε, για να τονίσουμε κάτι άλλο. Κατά γενική παραδοχή, αυτό το καλοκαίρι, τα σκουπίδια ξεπέρασαν τους ανθρώπους. Ήταν χωρίς προηγούμενο το σκουπιδαριό που αντικρίσαμε μέρα και νύχτα. Κατά τη δική μας εκτίμηση το κακό και φέτος και πέρυσι, πέραν όλων των άλλων, έχει να κάνει και με την ποιότητα των επισκεπτών μας. Όσο η ποιότητα των τουριστών κατεβαίνει τόσο θα αυξάνεται η βρώμα και τα σκουπίδια. Είναι φυσικό επακόλουθο.

IMG_0227

Ενώ κάπως έτσι έχουν τα πράγματα, μας έκανε εντύπωση, όπως ήταν φυσικό, η δήλωση του αρμόδιου για την καθαριότητα αντιδημάρχου, στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας. Δήλωσε, πως παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό, παρά την αύξηση του πληθυσμού του νησιού, η εικόνα της Λευκάδας στο θέμα των σκουπιδιών ήταν αρκετά καλή ως πολύ καλή!

Αν ήταν μια τυχαία δήλωση χωρίς βαρύτητα την προσπερνάμε. Αν όμως ο αντιδήμαρχος έχει αυτή την εικόνα, τότε μάλλον χρειάζεται να ορίσουμε από την αρχή τις έννοιες, κακός, μέτριος, καλός, πολύ καλός. Γιατί αν ο καθένας δίνει τη δική του έννοια, πολύ φοβάμαι πως οι αρμόδιοι, μη γνωρίζοντας τις διαστάσεις του προβλήματος, δεν θα είναι σε θέση να το λύσουν. Εκτός αν το γνωρίζουν και πες – πες προσπαθούν να μας αλλάξουν γνώμη. Με αυτή την ταχτική επίσης, όσοι δεν βλέπουν την κατάσταση πολύ καλή, αυτόματα γίνονται κακοπροαίρετοι.

Η λύση για την μείωση των σκουπιδιών όλο το χρόνο, δεν είναι μόνο περισσότεροι εργάτες και αυτοκίνητα, αλλά και περισσότερη εκπαίδευση στους πολίτες. Αν όμως δεν υπήρξε πρόβλημα όλο το καλοκαίρι με την καθαριότητα, αν η εικόνα του νησιού ήταν πολύ καλή, τότε για τους υπόλοιπους μήνες όλα βαίνουν καλώς και με το Δήμο και με τους δημότες.

Υπάρχει κανείς που να το πιστεύει;

Προηγουμενο αρθρο
Διαρροή γκαζιού από βυτίο στη Βασιλική τρομοκράτησε τους κατοίκους (ανανέωση)
Επομενο αρθρο
Οι όμορφες παραλίες της Λευκάδας [video]

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.