HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΈκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

Έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
(ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ)

Έχοντας υπόψη τα άρθρα 165 παρ.1&2, αρ.282 παρ.16, και αρ.167-169 του Ν. 3852/2010 και το άρθρο 6 παρ.9 του Ν. 4071/11-4-2012, σας καλούμε σε έκτακτη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 10:00 με τηλεδιάσκεψη στις αίθουσες συνεδριάσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων ως εξής:

ΚΕΡΚΥΡΑ: Αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας (Αλυκές Ποταμού).
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑ: Διοικητήριο -Αργοστόλι /Πλατεία Βαλιάνου,
ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Διοικητήριο – 21ης Μαΐου
ΛΕΥΚΑΔΑ: Διοικητήριο – Αντ. Τζεβελέκη
προκειμένου να ληφθεί απόφαση για τα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑΤΑ

ΘΕΜΑ 1o : Έγκριση Ισολογισμού – Απολογισμού Οικ. Έτους 2013.
Εισηγητής: Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Διον. Στραβοράβδης.

ΘΕΜΑ 2o : Έγκριση Ισολογισμού – Απολογισμού Οικ. Έτους 2014.
Εισηγητής: Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών κ. Διον. Στραβοράβδης .

ΘΕΜΑ 3o : Την τροποποίηση των άρθρων 11 και 12 του Οργανισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Π.Δ 147/2010 ( ΦΕΚ 240/Α/27-12-2010).
Εισηγητής: Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

ΘΕΜΑ 4o :Έγκριση Αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (Π.Ε.Σ.Δ.Α.) Ιονίων Νήσων.
Εισηγητής: Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

ΘΕΜΑ 5o :14η Τροποποίηση Ετήσιου προγράμματος δράσης & κατανομής Υποέργων Περιφερειακών Ενοτήτων
Εισηγητής: Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος.
ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση υποβολής πρότασης για την ένταξη της πράξης “ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΚΤΙΟΥ ΤΕΙΧΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ Ν.Α.Ο.Κ., ΚΡΗΠΙΔΩΜΑΤΩΝ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΘΑΙΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΓΑΡΙΤΣΑΣ” στο Επ. Πρόγραμμα “ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ”Εισηγητής: Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος.
ΘΕΜΑ 7o : Επιχορήγηση Κέντρων Πρόληψης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.
Εισηγητής: Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Μιχαλάς, στον τομέα Απασχόλησης, Κοινωνικής Μέριμνας και Εθελοντισμού.

ΘΕΜΑ 8o : Διακοπή κυκλοφορίας επί της επαρχιακής οδού υπ΄ αριθμ. 3 ( Βρυώνη Βαρυπατάδες Άγιος Νικόλαος μέσω Βυρού και Καλαφατιώνων ) στο ύψος του νέου σχολικού κέντρου Βιρού και για μήκος 300μ. και εκτροπή της.
Εισηγητής: Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κέρκυρας κ. Νικολέττα Πανδή.

ΘΕΜΑ 9o : Μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας Π.Ε Ζακύνθου.
Εισηγητής: Ο επικεφαλής της παράταξης « Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Θεόδωρος Γουλής.

ΘΕΜΑ 10o : Διατήρηση του φορέα διαχείρισης Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Ζακύνθου.
Εισηγητής: Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ζακύνθου κ. Ελευθέριος Νιοτόπουλος.

Ο Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου
Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Χρήστος Μωραΐτης

Προηγουμενο αρθρο
Εθνική και Περιφερειακή Στρατηγική για την Αντιμετώπιση της Φτώχειας
Επομενο αρθρο
Το παγοδρόμιο ξεκίνησε και ξετρελαίνει τα παιδιά!

1 Σχόλιο

  1. θοδωρής Αραβανής
    15 Δεκεμβρίου 2016 at 21:26 — Απάντηση

    Το περιφερειακό συμβούλιο να στοχαστεί για την δυνάμει επερχόμενη ανσγκαιότητα της εκμετάλευσης του κάθε γεωγραφικού και παραγωγικού πλεονεκτήματος της Επτανήσου.
    Το Αθηνοκεντρικό γενικά το μεταπολεμικό είδος της κεντρικά θεσμισμένης κσι τελεσμένης κοινωνικής και οικονομικής δομής αλλοιώνεται προοδευτικά.
    Η συνολική συγκρότηση της κίνησης του πληθυσμού με στόχο τον κεντρικό αστισμό προσβάλετσι ολοένα κάτω και απ την οικονομική ύφεση που θα συνεχίσει και που φέρει την αλλαγή της συγκρότησης διαβίωσης , μια και δεν είναι το προσδοκόμενο πλέον μόνο τοέσοδο που θα κινητροποιήσει αλλά και η εξασφάλιση του μειωμένου κόστους διαβίωσης που θσ λειτουργεί αποφαντικά για τις κινήσεις του πληθυσμού.
    Το πρόβλημα των ενδιάμεσων θσλασσών της Επτανήσου κσι της δυσκολίας και του κόστους που υπονοούν για την ένδοεπτανησιακή επικοινωνία , εξορθολογίζεται και θα μειούται προοδευτικά.
    Να μην ξεχαστεί ο βασικός κανών που θέλει το παραγόμενο να χάνει περισσότερη παραγωγική αξία, υπερ της εμπορικής τιμής του, για όσο ποιό μακρυά μεταφέρεται. Και αυτό είναι που ερμηνεύει το γεγονός ότι μπορεί περισσότερη Επτανήσια προστιθέμενη αξία να μένει ένδων με την χρήση της παραπάνω αρχής παραγωγής και εμπορίου.
    Πίσω από όλο αυτόν τον πολιτιστικό συλλογικό ακτιβισμό των Επτανήσων αρκετά χρόνια τώρα , ενυπάρχει και σε λανθάνουσα μορφή και μια παραγωγική δυναμική που ζητάει να εκφραστεί και για πολλούς λόγους και αδρανείας της Ελληνικής κρατικής λειτουργίας και μετσπολεμικής αστυφιλικής θέσμισης ίσως βουβαίνεται.
    Και το Κερκυρα’ι’κό βιοτεχνικό προ’ι’όν το Σαπούνι Πατούνη είναι εξαίρετο και διάφορα Γεωργικά ή βιοτεχνικά προ’ι’όντα των άλλων επτανήσων μπορούν να προχωρήσουν εμπορικά και γεωργική παραγωγή μπορεί να συγκροτηθεί και άλλες παραγωγικές και εμπορικές δομές μπορούν να υποστηριχτούν και να εξεληχθούν στην Επτάνησο.
    Η ποσότητα πόρων που αφαιρείται και θα αφαιρείται απ τον τριτογενή τομέα της οικονομίας αναγκαστικά μπορεί να διοχετευτεί με κάποιον τρόπο στην πρωτογένεια και σε ελαφρά δευτοέρογένεια – μεταποίηση στην Επτάνησο και ανάλογα και με τις διεκδικητικές κσι παραγωγικές δομές της Επτανήσου.
    Η σύνδεση συγκοινωνιακά όσο γίνεται εφικτό μεταξύ των Επτανήσων πρέπει να επιδιώκεται και μαζί έτσι να ενισχύεται και η Ενδοεπτανησιακή κουλτούρα. Που έτσι μπορεί και να αποσπά και από το κέντρο διεκδικητικά μερίδιο στον παραγωγικοοικονομικό καταμερισμό της χώρας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.