HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΈνα ξεχωριστό διήμερο αφιερωμένο στην τέχνη του πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Λευκάδας

Ένα ξεχωριστό διήμερο αφιερωμένο στην τέχνη του πιάνου στο Μουσικό Σχολείο Λευκάδας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα ξεχωριστό διήμερο αφιερωμένο στην τέχνη του πιάνου θα πραγματοποιηθεί στο Μουσικό Σχολείο Λευκάδας 22-23 Φεβρουαρίου.

Την Παρασκευή 22/2 στις 8:00 μ.μ. ρεσιτάλ πιάνου με τον διακεκριμένο πιανίστα, Λάμπη Βασιλειάδη, καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου με έργα: Gluck-Scambati,Scriabin, Medtner, Schumann, Bach .

To πρόγραμμα της συναυλίας αρθρώνεται σε τέσσερα μέρη τα οποία αντιστοιχούν στα τέσσερα στάδια της ανθρώπινης μοίρας. Αν ακολουθήσουμε αυτό το σχήμα, στο πρώτο στάδιο αντιστοιχεί η αντιπαράθεση με το δραματικό στοιχείο(Σκριάμπιν), στο δεύτερο στάδιο η τρυφερή και μελαγχολική διάθεση στις αναμνήσεις του Μεντνερσυμβολίζει το «τραύμα», ενώ το τρίτο στάδιο που αποτελεί τη διέξοδο από μιαοδυνηρή εμπειρία θα περιγράψουν οι νότες του Σούμαν στα πρόθυρα σχιζοφρένειας. Τέλος, ο Μπαχ με το δυο του πρόσωπα, το λυρικό, όπως στο κοντσέρτο για όμποε, και το τραγικό όπως το ερμηνεύει ο Λιστ σ’ ένα παιχνίδι να ανιχνεύσει τις νότες στα γράμματα του ονόματος του μεγάλου συνθέτη, κλείνει αυτό το κυκλωτικό, μουσικό ταξίδι στο αδιερεύνητο τοπίο της ανθρώπινης ψυχής.

– Την επόμενη μέρα, Σάββατο 23/2, το πρωί (10.00-12.00) θα πραγματοποιηθούν ανοιχτά σεμινάρια πιάνου προς μαθητές κάθε επιπέδου ενώ το βράδυ στις 8:00 μ.μ. ένα ακόμα αξιόλογο ρεσιτάλ πιάνου των: Εύα Πανάγου, Ιωάννη Ντακούμη και Μαρίας Βέγκου με έργα Beethoven, Brahms καιRachmaninov.

Τρείς νέοι καλλιτέχνες απόφοιτοι αλλά και προπτυχιακοί του Ιονίου Πανεπιστημίου από την κατεύθυνση του πιάνου (τάξης του κ. Βασιλειάδη)θα μας χαρίσουν ερμηνείες υψηλής αισθητικής που ενώ διατηρούν μοναδικά και προσωπικά στοιχεία, έχουν ταυτόχρονα κοινές αναφορές στην Ρωσική Σχολή, στον Victor Karpovich Merzhanov αλλά και στην πιανίστα Hideyo Harada με την οποία υπάρχει στενή συνεργασία.

Τα δύο ρεσιτάλ απευθύνονται σε όλο το φιλόμουσο κοινό της πόλης και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Ο Διευθυντής του Σχολείου
Κονιδάρης Νικόλαος

Προηγουμενο αρθρο
Η Λευκογαία για την εκδήλωση «Love my Gyra»
Επομενο αρθρο
Ερχεται η κακοκαιρία «Ωκεανίς» από το Σάββατο (βίντεο)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.