HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΈπαυσαν ποινικές / πειθαρχικές διώξεις εναντίον Αιρετών και Υπαλλήλων ΟΤΑ (Τροπολογία)

Έπαυσαν ποινικές / πειθαρχικές διώξεις εναντίον Αιρετών και Υπαλλήλων ΟΤΑ (Τροπολογία)

Μια Τροπολογία, η οποία θα κέρδιζε άνετα το βραβείο της πιο εντυπωσιακής παύσης ποινικών και πειθαρχικών διώξεων που θυμόμαστε στην πρόσφατη ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ψηφίστηκε χθες μέσα στο Νομοσχέδιο του Υπ.Εσωτερικών.

Δείτε το ακριβές περιεχόμενο που ψηφίστηκε:

« Δαπάνες ενταλμάτων γενομένων επί τη βάση ελέγχων Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Αίρεται το αξιόποινο των πράξεων Αιρετών και Υπαλλήλωντων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, οι οποίες αφορούν πληρωμές ενταλμάτων που έλαβαν χώρα μέχρι 31.7.2019 και οι οποίες διενεργήθηκαν επί τη βάση ελέγχων των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) και του Ελεγκτικού Συνεδρίου και παύουν οριστικά οι ποινικές και πειθαρχικές διώξεις εναντίον των προσώπων αυτών, καθώς και κάθε διαδικασία καταλογισμού σε βάρος τους. »

Η αριθμ. 489/48 Τροπολογία, κατετέθη την 5η Οκτωβρίου από μόνο έναν Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας (τον κ. Νικήτα Κακλαμάνη).

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Π.Θεοδωρικάκος την έκανε αποδεκτή χθες 8 Οκτωβρίου, αφού προηγουμένως επέφερε ορισμένες νομοτεχνικές βελτιώσεις (της πρόσθεσε τίτλο), και η Τροπολογία ψηφίστηκε με το τελικό περιεχόμενο που είδατε παραπάνω.

Το ευρύτατο πεδίο εφαρμογής, με τη γενική διατύπωση και το γεγονός ότι ανατρέχει απεριόριστα στο παρελθόν προ της 31ης.7.2019, ευλόγως γεννά ερωτήματα για τον όγκο των περιπτώσεων που καταλαμβάνει στην πράξη.

Το γεγονός ότι πάντως ότι κατετέθη ως βουλευτική Τροπολογία, στέρησε τη δυνατότητα να δουν οι πολίτες ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα της δημόσιας διαβούλευσης, εάν θα την συνυπέγραφε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, ποιες θέσεις θα καταγράφονταν επίσημα στην ακρόαση Φορέων στη Βουλή,τι θα έκρινε η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής ως προς τη συνταγματικότητά της,  ποιο ποσό θα αποτύπωνε το ΓΛΚ ως προς το ύψος απώλειας εσόδων που προκαλείται από την παύση των καταλογισμών εις βάρος τους, κλπ.

Μπορείτε να δείτε το έγγραφο της Τροπολογίας ως κατετέθη, ΕΔΩ

Πηγή: https://www.airetos.gr/

Προηγουμενο αρθρο
Αυτός είναι ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας -Στο επίπεδο 3 η Αττική - Στο πράσινο η Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Σύσκεψη με τον Γ.Γ. Οικονομικής Πολιτικής και τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.