HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑκυβέρνητο σκάφος νότια της Λευκάδας

Ακυβέρνητο σκάφος νότια της Λευκάδας

Ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης, έμεινε απογευματινές ώρες χθες, το Θ/Γ «LEGENDA» σημαίας Cayman Islands, με επτά (07) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά ν. Λευκάδας.

Άμεσα προς παροχή συνδρομής απέπλευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. τα Α/Κ «ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ.Γ» Ν.Λ. 257 και «ΝΙΚΟΛΑΟΣ.Α» Ν.Π.3043, καθώς και το παραπλέον Φ/Γ «MEKHANIK YOZVOVICH» σημαίας Ουκρανίας.

Κατόπιν εντοπισμού του «LEGENDA», από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ξεκίνησε η ρυμούλκηση του από το Α/Κ «ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ.Γ», ενώ κατόπιν μερικής αποκατάστασης της βλάβης του, το εν λόγω πλοίο συνέχισε να πλέει αυτοδύναμα προς λιμένα Πρέβεζας, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και του Ρ/Κ «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» Ν.Π. 8582, το οποίο είχε ήδη μεταβεί στο σημείο προς παροχή συνδρομής.

Από τη Λιμενική Αρχή Πρέβεζας απαγορεύτηκε ο απόπλους του «LEGENDA», μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προηγουμενο αρθρο
Πασχαλινές ευχές 2019
Επομενο αρθρο
Δίκυκλο παρέσυρε παιδάκι 2,5 ετών στη Λυγιά – Μεταφέρθηκε για νοσηλεία στην Πάτρα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.