HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοίνωση συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας

Ανακοίνωση συλλόγου εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ 6ή ΥΠΕ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ 7 00π.μ – 3 00μ.μ

Συνάδελφοι –Συναδέλφισσες.
Η κατάσταση στο χώρο της υγείας δυσχεραίνει συνεχώς. Εξαίρεση δεν αποτελεί και το νοσοκομείο και η ΠΦΥ με τις δομές της, Κ.Υ. Βασιλικής, Κέντρο ημέρας κτλ που λειτουργούν με ελλείψεις σε υλικά, φάρμακα, ιατρικό εξοπλισμό και προσωπικό. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν με εντατικά και εξαντλητικά ωράρια και χωρίς υγιεινή και ασφάλεια στην εργασία. Η όλη κατάσταση επιφέρει σοβαρούς κινδύνους για τη υγεία των υγειονομικών και τη ζωή των ασθενών και το νοσοκομείο είναι διάτρητο στα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα.
Οι ελάχιστες μόνιμες προσλήψεις προσωπικού είναι πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες των ασθενών σε δωρεάν υπηρεσίες υγείας. Οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, όπως οι επικουρικοί που η λήξη των συμβάσεων τους στις 30/9/2016 οδηγεί στη απόλυση τους, οι ατομικές συμβάσεις και οι προσλήψεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μέσω ΟΑΕΔ με κοινωφελή εργασία 12 μηνών διατηρούν, επεκτείνουν και ανακυκλώνουν την πάμφθηνη εργασία.
Οι περικοπές στις εφημερίες και στις υπερωρίες, η απλήρωτη εργασία των υγειονομικών, οι καθυστερήσεις στα δεδουλευμένα, η περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος εντός του 2017, έχουν ως στόχο να μειωθεί ακόμη περισσότερο το «μισθολογικό κόστος» ώστε να περισσεύουν χρήματα για τη στήριξη των μεγάλων επιχειρήσεων, και ταυτόχρονα να ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ που θα λειτουργεί με τις πληρωμές των ασφαλιστικών ταμείων και των ίδιων των ασφαλισμένων και ανασφάλιστων που θα καλούνται να βάλουν ακόμα πιο βαθειά το χέρι στη τσέπη για εξετάσεις, νοσήλια, θεραπείες, και φάρμακα.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕ ΤΖΙΡΟ ΚΑΙ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ (ΑΥΤΟΝΟΜΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΟΥΜΕΝΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ) ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ

Στην ίδια κατεύθυνση εντάσσεται και η μεταρρύθμιση των δημόσιων υπηρεσιών ΠΦΥ που προωθεί η κυβέρνηση και που υπηρετεί την πολιτική της μείωσης του «μη μισθολογικού κόστους» όπου ο οικογενειακός γιατρός θα λειτουργεί σαν «κόφτης – φραγμός» για περαιτέρω εξετάσεις ή ιατρικές επισκέψεις σε γιατρούς άλλων ειδικοτήτων, καθώς επίσης και μια σειρά νομοσχέδια και νομοθετήματα όπως τα εργασιακά που έρχονται και η αξιολόγηση που θα αξιοποιηθεί ως βούρδουλας για πειθήνιους εμπόρους – υγειονομικούς, ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΑΣ, που θα αντιμετωπίζονται ως πελάτες ενός εμπορεύσιμου προϊόντος.
Την κατεύθυνση πως θα λειτουργήσει και το νέο νοσοκομείο τη δείχνει το νοσοκομείο της Σαντορίνης που χτίστηκε και εξοπλίστηκε από τον κόπο του λαού, και παραδόθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε Ανώνυμη Εταιρεία (ΑΕ), την ΑΕΜΥ, στελεχώθηκε και με δανεικό προσωπικό, με προσωπικό για ορισμένο χρονικό διάστημα (επικουρικοί, 5μηνα, ελαστικές εργασιακές σχέσεις), που “θα μπαίνει και θα βγαίνει” ανάλογα με τις ανάγκες της πελατείας και των ασφαλιστικών και τουριστικών πακέτων που θα κάνει το νοσοκομείο- επιχείρηση.
Το σύστημα υγείας δεν καταρρέει όπως αναφέρει η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ, πιέζεται, συρρικνώνεται και αργά αλλά σταθερά μετασχηματίζεται σε ένα σύστημα που θα λειτουργεί με όρους ιδιωτικοοικονομικούς, όρους επιχείρησης και αυτό ‘απαιτεί φτηνή καύσιμη ύλη’ και γι αυτό δεν αμφισβητεί με τι όρους και για ποιον δουλεύουν τα νοσοκομεία και οι μονάδες Υγείας. Γι’ αυτό η αντιπαράθεση που επιλέγει να κάνει είναι πολύ βολική για την ίδια την κυβέρνηση και τις κυβερνήσεις που σφράγισαν αρνητικά τη ζωή μας και τελικά εξυπηρετική για το ίδιο το σύστημα.
Διεκδικούμε:
– ΤΩΡΑ μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων που εργάζονται με ελαστικές εργασιακές σχέσεις και κατάργηση τους. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.
– Ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ με σύγχρονους όρους και δικαιώματα. Κάτω τα χέρια από το ανθυγιεινό επίδομα.
-Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό. ΑΜΕΣΗ πληρωμή όλων των δεδουλευμένων.
-Να αποκατασταθούν ΑΜΕΣΑ όλες οι απώλειες που είχαμε, μισθολογικές, ασφαλιστικές, εργασιακές. Μέτρα προστασίας της μητρότητας για όλους τους εργαζόμενους.
-Αποκλειστικά Δημόσια – Δωρεάν, Καθολική και Υποχρεωτική ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ. Να πληρώσει το κράτος και η εργοδοσία.
-Να μην κλείσει καμιά Δομή υγείας, καμιά συγχώνευση η κλείσιμο κλινικής ή υπηρεσίας του νοσοκομείου.
-Τα σχέδια της κυβέρνησης για την Ψυχική Υγεία και την ΠΦΥ να μη φθάσουν στη Βουλή!
– Αποκλειστικά Δημόσια, Δωρεάν και Σύγχρονη ΥΓΕΙΑ – ΠΡΟΝΟΙΑ για όλο το λαό. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δράση.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΙ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ για την ΠΑΤΡΑ 730 π.μ από το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΤΟ Δ.Σ

Προηγουμενο αρθρο
Τα ελληνικά λάδια είναι τα καλύτερα!
Επομενο αρθρο
Ανακοίνωση σχετικά με την ετήσια απογραφή αιγοπροβάτων έτους 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.