HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για το σεισμό

Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων για το σεισμό

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του νησιού μας, με το σεβασμό και την ευθύνη που απορρέει από τον ίδιο το ρόλο της, συμπαραστέκεται και ενημερώνει τους κατοίκους και φορείς του νησιού, καθώς και τους γονείς, και μαθητές για την ανάδειξη των αιτημάτων τους μετά τον καταστροφικό σεισμό.

Η Ένωση, από την πρώτη στιγμή, βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον Δήμο και ενημερώνεται για όλα τα σχολικά συγκροτήματα καθώς και τα προβλήματα που αφορούν τους μαθητές και σε συνεργασία με τους μαζικούς φορείς θα δώσει τη μάχη να κηρυχθεί το νησί σεισμόπληκτο, προτείνοντας τα ακόλουθα αιτήματα:

• Άμεση ανακούφιση των πληγεισών οικογενειών με μέτρα οικονομικού περιεχομένου.
• Άμεση αποκατάσταση των ζημιών σε όλα τα σχολεία και ειδική μέριμνα για το σχολικό συγκρότημα της Βασιλικής. Καλούμε τον Δήμο και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να προχωρήσουν σε συντονισμένες ενέργειες, ώστε να λειτουργήσει άμεσα το σχολείο.
• Τακτικοί έλεγχοι καταλληλότητας των σχολικών κτιρίων του νησιού.
• Επάνδρωση του νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας Βασιλικής με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και τεχνικό εξοπλισμό, ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται σε τακτικές αλλά και έκτακτες ανάγκες.
• Άμεση αποκατάσταση του οδικού δικτύου.
• Διεύρυνση υλικής στήριξης (τρόφιμα, νερό, καταλύματα κτλ.) προς τους πληγέντες κατοίκους της Νοτίου Λευκάδας.
• Ανάλογη ρύθμιση με αυτή της Κεφαλλονιάς για όλους τους μαθητές που θα δώσουν φέτος Πανελλήνιες Εξετάσεις _ όπως ζητάει και η Επιτροπή Γονέων Τελειοφοίτων _, καθώς και έγκριση μετεγγραφών Λευκαδίων φοιτητών.

Η άμεση εκπλήρωση των παραπάνω δεν συνιστά απλώς αναγκαιότητα αλλά καταδεικνύει την ηθική στήριξη και την αρωγή από την πλευρά της Πολιτείας.

Γνωρίζοντας ότι ζούμε στην Ελλάδα της κρίσης και της φτωχοποίησης μεγάλου μέρους του πληθυσμού, όπου τίποτα δεν χαρίζεται και τα πάντα κατακτώνται με αγώνες και διαρκή πάλη, καλούμε τους γονείς να συμπορευτούμε σε έναν κοινό αγώνα και με τους υπόλοιπους φορείς, ώστε να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τα προβλήματα που άφησε πίσω του ο σεισμός.

Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν συναντήσεις της Ένωσης με τον Δήμο, την Περιφέρεια, καθώς και με τον βουλευτή Λευκάδας.

Το ΔΣ της Ένωσης

Προηγουμενο αρθρο
Ερώτηση Θανάση Καββαδά για την πορεία ολοκλήρωσης των εργασιών της Αμβρακίας Οδού
Επομενο αρθρο
Σε ποιους οφείλει το όνομα της η παραλία Πόρτο Κατσίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.