HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνακοινώσεις για την απεργία στις 26 Νοεμβρίου 2020

Ανακοινώσεις για την απεργία στις 26 Νοεμβρίου 2020

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ


ΤΜΗΜΑ: ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΑ: Γ. ΜΕΣΣΗΝΗ 7, ΛΕΥΚΑΔΑ. ΤΗΛ – FAX: 2645022466, email: ergatlef@otenet.gr
26 Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΙΑ!
και με τη μάσκα έχουμε φωνή και διεκδικούμε!
Το Εργατικό Κέντρο και τα Σωματεία θα βρεθούν έξω από χώρους δουλειάς και στις 11 πμ έξω από το Νοσοκομείο

Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας του λαού, επίταξη των δομών ιδιωτικής Υγείας, άμεσα μέτρα προστασίας της ζωής και των δικαιωμάτων μας.

Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή οι εργαζόμενοι, ο λαός μας να μιλήσει. Να μην ανεχτεί άλλο να φιμώνεται η φωνή του. Να βάλει στοπ στη λογική ότι φταίει ο λαός για όλα όσα συμβαίνουν. Τώρα πρέπει να δώσουμε συλλογική, μαζική, μαχητική απάντηση.

Στις 26 Νοέμβρη Απεργούμε! Για να προστατέψουμε τη ζωή μας, την υγεία μας, τα δικαιώματά μας από την άγρια επίθεση κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων.

Η αποφασιστική στάση των συνδικάτων και των εργαζομένων που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν σε όλη την Ελλάδα για τον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη έσπασε στην πράξη τις απαγορεύσεις και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης. Ακύρωσε το σχεδιασμό της να βάλει στο γύψο τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του λαού για την προστασία της ζωής και της υγείας του.

Η κυβέρνηση έφαγε τα μούτρα της παρά το όργιο καταστολής στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις. Αποδείχτηκε ότι ο οργανωμένος λαός, η πάλη των συνδικάτων έχουν τη δύναμη να βάλουν ισχυρά εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, να ανοίξει το δρόμο για να ικανοποιηθούν κρίσιμες και επιτακτικές κοινωνικές ανάγκες.

Σε αυτή τη μάχη δεν είμαστε μόνοι μας. Στις 25 Νοέμβρη απεργούν οι εργαζόμενοι της Ιταλίας, καθώς επίσης και οι συνάδελφοι μας στη Γαλλία στις 5 Δεκέμβρη οργανώνουν κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια κλπ.

Ενώ δεκάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα, ενώ τα νοσοκομεία έχουν «μπουκώσει» όπως καταγγέλλουν οι γιατροί και το προσωπικό των νοσοκομείων, ενώ οι χώροι δουλειάς είναι υγειονομικές βόμβες, ενώ η μεγαλοεργοδοσία με την κάλυψη της κυβέρνησης αποκρύπτει εκατοντάδες κρούσματα σε χώρους δουλειάς και οι εργαζόμενοι είναι εκτεθειμένοι στην πανδημία και την εντατικοποίηση, η κυβέρνηση έχει την προσοχή της στραμμένη σε ότι της επιτάσσουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες και τα κέρδη τους.

 Αντί να πάρει μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας των εργαζομένων, η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδια που τους έχει δώσει ραβασάκι ο ΣΕΒ και οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Νομοσχέδια που περιλαμβάνουν:

 τη 10ωρη δουλειά, τη δουλειά από το πρωί ως το βράδυ με 200 ευρώ μισθό
τη μαύρη ανασφάλιστη και απλήρωτη δουλειά
την κατάργηση της Κυριακής αργία
την παράδοση της κοινωνικής ασφάλισης στους επιχειρηματικούς ομίλους
 τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις των λαϊκών κατοικιών

Τα μέτρα αυτά έρχονται για να ενισχύσουν τους επιχειρηματικούς ομίλους σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης. Είναι μέτρα που θα μείνουν και μετά την πανδημία ώστε να παραμείνουν οι εργαζόμενοι το μόνιμο «υποζύγιο» που θα τροφοδοτεί τα κέρδη του κεφαλαίου.Γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση παίρνει νέα μέτρα καταστολής και αυταρχισμού, ετοιμάζει νέο νομοσχέδιο που καταργεί ουσιαστικά συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες. Θέλει τα ταξικά συνδικάτα στον πάγο και γι’ αυτό:

προωθεί την κατάργηση των Γενικών Συνελεύσεων
επιβάλλει την ηλεκτρονική ψήφο αντί της συμμετοχής των ίδιων των εργαζομένων με τη φυσική τους παρουσία
παραδίδει το Μητρώο Μελών των σωματείων στην κυβέρνηση και τους εργοδότες
επιβάλλει νέα εμπόδια στην απόφαση και την οργάνωση της απεργίας

Από την άλλη ενώ παίρνονται μέτρα σε βάρος των εργαζομένων και η πανδημία θερίζει κόσμο, η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ συνυπογράφει πλήρως τα νομοσχέδια της Ν.Δ. και του ΣΕΒ. Ενώ στελέχη της έχουν φτάσει μέχρι και να τρομοκρατούν συνδικαλιστές για να μην παρθούν αποφάσεις για την απεργία στις 26 Νοέμβρη. Άξιος ο μισθός τους!

Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να σηκώσουμε το βάρος της απάντησης σε κυβέρνηση και εργοδοσία. Κανείς να μη μείνει έξω από αυτόν τον αγώνα. 

Παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας, να μην αφήσουμε να περάσει στην εργατική τάξη ο φόβος, η τρομοκρατία, η απαισιοδοξία, η λογική να λογαριαστούμε μετά. Το μήνυμα της Απεργίας να φτάσει παντού, σε κάθε χώρο δουλειάς!

Να οργανώσουμε αποφασιστικά την επιτυχία της απεργίας στις 26 Νοέμβρη. Να μπουν στη μάχη περισσότεροι εργαζόμενοι.

Διεκδικούμε:
Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς. Να ανοίξουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια.
Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των επικουρικών στην υγεία. Άμεση ενίσχυση με μέσα ατομικής προστασίας, για να μην νοσήσουν, με υλικά και υποδομές για να πολεμήσουν. Ένταξη όλων των υγειονομικών στα ΒΑΕ
Πύκνωση δρομολογίων και προσλήψεις προσωπικού στα ΜΜΜ.
Προσλήψεις καθαριστριών για τα σχολεία. Στις τάξεις να είναι 15 μαθητές. Να δοθούν δωρεάν όλα τα αναγκαία για την τηλεργασία και δωρεάν internet.
Έκτακτο Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Να θεωρηθούν άκυρες οι απολύσεις που έγιναν και όλες οι αρνητικές μεταβολές στους εργαζόμενους.
Το Δώρο Χριστουγέννων να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του. Καμιά απόλυση, καμιά περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων. Οι εργαζόμενοι να δώσουν μάχη για το δικαίωμα τους.
Να δοθεί η 13η και η 14η σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους. Να καταργηθεί η εισφορά αλληλεγγύης και να αποδοθούν όλα τα αναδρομικά για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις και τα δώρα για όλους τους συνταξιούχους.
Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Καμία διακοπή σύνδεσης!
Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς Δημόσιο, τράπεζες, ΔΕΚΟ, αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων. Κούρεμα και διαγραφή χρεών σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες».
26 Νοέμβρη ΑΠΕΡΓΙΑ!
και με τη μάσκα έχουμε φωνή και διεκδικούμε!
Το Εργατικό Κέντρο και τα Σωματεία θα βρεθούν έξω από χώρους δουλειάς και στις 11 πμ έξω από το Νοσοκομείο

23-11-20

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ


LOCK DOWN ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ
Μέτρα Προστασίας της Υγείας του λαού ΤΩΡΑ !
Υπερασπιζόμαστε τη Ζωή & τα Δικαιώματά μας
Πέμπτη 26 Νοέμβρη Πανεργατική Απεργία
Κινητοποίηση 11:00 πμ πύλη νοσοκομείου
(Με όλα τα μέτρα προστασίας)
Συνάδελφοι υγειονομικοί, εργαζόμενοι.
Μετά την Πανελλαδική ημέρα δράσης στις δημόσιες δομές Υγείας στις 12 Νοέμβρη, τις συμβολικές συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου που κουρέλιασαν τα τελεσίγραφα της κυβέρνησης και έστειλαν μήνυμα, διεκδίκησης, αντίστασης και ανυποχώρητου αγώνα συνεχίζουμε… κλιμακώνοντας τις διεκδικήσεις μας για άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού.
Ακόμη και τώρα που η πανδημία καλπάζει, που καθημερινά δεκάδες συνάνθρωποί μας χάνουν τη ζωή τους, που οι ΜΕΘ και τα δημόσια νοσοκομεία έχουν ξεπεράσει τα όριά τους που το δημόσιο σύστημα Υγείας βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάρρευσης, η κυβέρνηση αρνείται να πάρει μέτρα για να προστατεύσει την υγεία του λαού.
Έχει αφήσει γυμνά τα δημόσια νοσοκομεία από κρεβάτια, ΜΕΘ, μόνιμο υγειονομικό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε νοσοκομεία μιας νόσου με τεράστιες συνέπειες στην έξαρση και επιδείνωση άλλων νοσημάτων και στη παρακολούθηση και θεραπεία άλλων ασθενειών.
Η κυβέρνηση αντί να επιτάξει όλες τις ιδιωτικές κλινικές χαρίζει εκατ. ευρώ στους κλινικάρχες που θησαυρίζουν και αρνούνται να διαθέσουν κλίνες για τη νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό. Βαπτίζει επίταξη τη δέσμευση δύο κλινικών στη Θεσσαλονίκη όταν γνωρίζουμε ότι πρόκειται για αγορά υπηρεσιών από το δημόσιο και θα αποζημιωθούν παχυλά.
Η πανδημία αποκαλύπτει ακόμη και στον πιο δύσπιστο, τον παρασιτικό χαρακτήρα του ιδιωτικού τομέα υγείας και των κλινικαρχών και πόσο επίκαιρο και αναγκαίο είναι το αίτημα για «Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν υγεία χωρίς επιχειρηματική δράση».
Την ίδια στιγμή οι ανύπαρκτες δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υποχρεώνουν τον λαό να καταφεύγει στις ιδιωτικές κλινικές και στους ιδιώτες γιατρούς. Να χρυσοπληρώνουμε όλοι μας την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία, τα φάρμακα. Έτσι ενισχύεται ο ιδιωτικός τομέας υγείας που κάνει χρυσές δουλειές εκμεταλλευόμενοι τον πόνο και τις ανάγκες μας.
Τα υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν γίνει «λάστιχο» και προσαρμόζονται στις ελλείψεις του κάθε νοσοκομείου. Εκατοντάδες υγειονομικοί νοσούν με κίνδυνο για τη ζωή τους και συνάδελφοί μας έχασαν τη μάχη με τη νόσο. Ακόμη και τώρα αρνούνται τα μαζικά επαναλαμβανόμενά test στους υγειονομικούς ιδιαίτερα σε όσους δουλεύουν σε τμήματα που εκτίθενται στο ιό με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να γίνονται εστίες διασποράς της νόσου. Ακόμη και τώρα αρνούνται να μας εντάξουν στα ΒΑΕ, παρόλο που εργαζόμαστε σε επικίνδυνες και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας .
Η κυβέρνηση αντί να προχωρήσει σε κατεπείγουσες μόνιμες προσλήψεις στις δημόσιες δομές υγείας που παραπαίουν, μετατρέπει τη χώρα σε μια «ενιαία υγειονομική περιφέρεια» με στόχο να μετακινείται προσωπικό από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και όπου υπάρχει «ανάγκη».
Χαρακτηριστικό παράδειγμα στη περιοχή μας, η μετακίνηση παθολόγου από το ΠΕΔΥ-πρώην ΙΚΑ Λευκάδας στο νοσοκομείο Κεφαλλονιάς , αφού πρώτα την είχαν μετακινήσει στο νοσοκομείο Λευκάδας για να καλύψει τα τεράστια κενά του ! Επιδιώκουν έτσι στοιχειωδώς να λειτουργήσουν τα νοσοκομεία ακόμη και τώρα στο και πέντε, με επικίνδυνα μπαλώματα, μετακινώντας γιατρούς και υγειονομικό προσωπικό, κάνοντάς τους «λάστιχο» από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από περιφέρεια σε περιφέρεια.
ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΧΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΩΣ «ΚΟΣΤΟΣ»

ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ!
Συνάδελφοι, εργαζόμενοι
Συνεχίζουμε τον αγώνα για να μην περάσουν οι αντεργατικές ανατροπές του αιώνα που μας γυρνάνε χρόνια πίσω όταν κατακτήθηκε με αιματηρούς αγώνες το 8ώρο.
Αξιοποιούν την πανδημία για να προωθήσουν νέες βάρβαρες ανατροπές που τις ονομάζουν «εκσυγχρονισμούς».
Ετοιμάζουν νομοσχέδιο που θα καταργήσει το 8ώρο και θα νομιμοποιήσει την 10ώρη εργασία χωρίς πρόσθετη αμοιβή καταργώντας την υπερωριακή απασχόληση. Επεκτείνουν την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας σε νέους κλάδους και επιχειρήσεις. Θεσμοθετούν μισθό 200 ευρώ στο όνομα αντιμετώπισης της ανεργίας.
Γνωρίζοντας ότι συσσωρεύεται πολύ οργή και αγανάκτηση που θα πυροδοτήσει αντιδράσεις, εντείνουν την καταστολή και την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς και επιχειρούν να απαλλάξουν τους εργοδότες από το μόνο εργαλείο που έχει απομείνει στους εργαζόμενους που είναι η οργάνωσή και συμμετοχή τους στα σωματεία.
Σχεδιάζουν να καταργήσουν την ΑΠΕΡΓΙΑ στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα με την καθιέρωση γενικευμένου «προσωπικού ασφαλείας» (πάνω από 40%). Επιχειρούν να καταργήσουν τις Γενικές Συνελεύσεις με τη καθιέρωση των ηλεκτρονικών ψηφοφοριών. Διευρύνουν το ηλεκτρονικό φακέλωμα σωματείων από το κράτος και τους εργοδότες.
Η κυβέρνηση της ΝΔ νομοθετεί πάνω στις αντεργατικές διατάξεις της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ (50%+1, ηλεκτρονικά μητρώα κλπ), που καταργούν στην πράξη την δυνατότητα της απεργίας .
Γνωρίζουν πολύ καλά ότι σύστημα που υπηρετούν και διαχειρίζονται έχει χρεωκοπήσει ιστορικά ! Δεν μπορεί και δεν θέλει να προστατεύσει τις ζωές της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας. Δεν μπορεί και δεν θέλει να λύσει καθημερινά προβλήματα που οι πρωτοφανείς δυνατότητες ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να λύσει. Γιατί, όλη η φιλοσοφία του είναι πως θα διαφυλαχτούν και θα ενισχυθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Πως θα συνεχίζουν να θησαυρίζουν μια «χούφτα παράσιτα» , που δεν έχουν καμιά σχέση με την εργασία και την παραγωγή, σε βάρος των πολλών, σε βάρος των αναγκών μας!
Γι’ αυτό επιδιώκουν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου. Γι’ αυτό ενοχοποιούν τη νέα γενιά, τα παιδιά μας, ως ανεύθυνα για τη διασπορά του ιού. Γι’ αυτό τη διαπαιδαγωγούν στην υποταγή και στην ηττοπάθεια. Γι’ αυτό ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση στους χώρους δουλειάς, ώστε αύριο να προλάβουν «τους σεισμούς που θα έρθουν» !
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ
Συνάδελφοι, εργαζόμενοι
Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση μαζί μα τα άλλα κόμματα της άρχουσας τάξης απλόχερα προσφέρουν δις ευρώ μέσω επιδοτήσεων και φοροαπαλλαγών στους επιχειρηματικούς ομίλους, που σύμφωνα με το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2021, θα ξεπεράσουν τα 21,5 δις ευρώ, την ίδια ώρα αφήνουν απροστάτευτο τον λαό μπροστά στην πανδημία με την εγκληματική διαχρονική πολιτική της υποστελέχωσης, της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης του δημόσιου συστήματος υγείας .
Εν μέσω πανδημίας, ο κρατικός προϋπολογισμός προβλέπει ΜΕΙΩΣΗ δαπανών για την Υγεία το 2021 κατά 572 εκατ. ευρώ σε σχέση με φέτος !
Αν αυτό συνδυαστεί με την ΑΥΞΗΣΗ των φόρων για μισθωτούς και συνταξιούχους κατά 420 εκατ. ευρώ σε σχέση με φέτος και με την ΑΥΞΗΣΗ του ΦΠΑ που βαρύνει τις λαϊκές οικογένειες κατά 340 εκατ. ευρώ καταλαβαίνει κανείς το διαρκές έγκλημα και την ταξικότητα των μέτρων σε βάρος των εργαζομένων και του λαού.
Πόσο μάλλον όταν από τα 47,8 δις ευρώ των συνολικών φόρων, τα 44,4 δις θα τα πληρώσουμε οι λαϊκές οικογένειες, ενώ μόνο 3,4 δις, θα πληρώσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.
Δυναμώνουμε την αγωνιστική διεκδίκηση για μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων μας που θυσιάζονται στο βωμό των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  Ο. Τ. Α. ΝΟΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 26 ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ!
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συνάδελφε-σα
Την στιγμή που ολόκληρη η χώρα βρίσκεται σε καθεστώς λοκ ντάουν, λόγο της πανδημίας του κορονοϊού, η κυβέρνηση της ΝΔ βρίσκει την ευκαιρία να επιτεθεί στους εργαζόμενους καταπατώντας δικαιώματα που είχαν κατακτήσει τον προηγούμενο αιώνα με πολλούς αγώνες και αίμα.

Αντί να πάρει μέτρα για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αντί να πάρει μέτρα για την ενίσχυση του στόλου των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς ή των σχολείων που έχουν μετατραπεί σε υγειονομικές βόμβες, ετοιμάζεται να πάρει μέτρα κατ’ εντολή των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, προκειμένου να τονώσουν την κερδοφορία τους.

Το νομοσχέδιο που έχει δοθεί στη δημοσιότητα και που θα φέρει προς ψήφιση η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει στόχο να μετατρέψει όλη τη χώρα σε μια μεγάλη ειδική οικονομική ζώνη πλήρους ασυδοσίας του κεφαλαίου, απαγόρευσης συνδικαλιστικών ελευθεριών και φίμωσης κάθε φωνής που αγωνίζεται.
Για πρώτη φορά και ακριβώς 100 χρόνια ύστερα από την πρώτη νομοθέτηση του 8ωρου στην Ελλάδα, προωθούν με νόμο την 10ώρη ημερήσια εργασία.
Το νομοσχέδιο προβλέπει τις απλήρωτες υπερωρίες, την επέκταση και γενίκευση της δουλειάς την Κυριακή, επεκτείνει τις ευέλικτες μορφές εργασίας παντού.
Μειώνει ακόμα περισσότερο τους μισθούς που θα ξεκινούν από τα 200 ευρώ.
Και επειδή φοβούνται την οργή του κόσμου και τον ξεσηκωμό φέρνουν «εκσυγχρονιστικό» συνδικαλιστικό νόμο που ανάμεσα σε άλλα προβλέπει:
· Την απαγόρευση της απεργίας στο δημόσιο, τους δήμους και τον ιδιωτικό τομέα.
· Ακυρώνει τις μαζικές διαδικασίες, την γενική συνέλευση των σωματείων, ορίζοντας ως προϋπόθεση για την κήρυξη της απεργίας την ηλεκτρονική ψηφοφορία.
· Διώκει ποινικά την περιφρούρηση της απεργίας.
· Δημιουργεί ανοιχτό μηχανισμό φακελώματος σε όσους εργαζόμενους επιλέγουν να οργανωθούν.

Με αυτό το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο που φέρνουν, μετατρέπουν τις συλλογική και συνδικαλιστική δράση, τους λαϊκούς αγώνες σε ιδιώνυμο και ποινικό αδίκημα.

Συνάδελφοι καταλαβαίνουμε καλά ότι η υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τον αυταρχισμό και την καταστολή. Το νιώσαμε και στο παρελθόν από τις κυβερνήσεις και του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ).

Ας μην ξεχνάμε ότι κλάδος έχει δώσει μεγάλες απεργιακές μάχες και έχει πείρα από την κρατική καταστολή, από τη δημιουργία απεργοσπαστικών μηχανισμών και τις επιτάξεις.

Τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους. Δεν πρέπει να αφήσουμε η χώρα να μετατραπεί σε απέραντη οικονομική ζώνη. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας και στα παιδιά μας που θα καλεστούν στο μέλλον να ζήσουν με μισθούς πείνας και με συνθήκες γαλέρας.
Κλιμακώνουμε πιο αποφασιστικά τον αγώνα μας για προστασία της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, ενίσχυση του δημοσίου συστήματος Υγείας και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, για την εξασφάλιση τακτικών συγκοινωνιών, για μέτρα προστασίας στην καθαριότητα, τις διοικητικές υπηρεσίες, τις κοινωνικές δομές, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των δήμων, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, επαναφορά 13ου 14ου μισθού.

Συμμετέχουμε αποφασιστικά και μαζικά στην απεργία στις 26 Νοεμβρίου που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ, και έχουν πάρει αποφάσεις για απεργία δεκάδες Σωματεία , Εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σε όλη τη χώρα.

Δεν θα χαρίσουμε στο κεφάλαιο και στο κράτος τα σωματεία μας, το δικαίωμα να μαζευόμαστε και να αποφασίζουμε, να εκλέγουμε τους εκπροσώπους μας, να απεργούμε!

ΤΟ Δ.Σ.

Προηγουμενο αρθρο
Σε πλήρη εγκατάλειψη το φαράγγι της Μέλισσας
Επομενο αρθρο
Π.Ε. Λευκάδας: Νέο έργο 1.060.000 ευρώ για τη συντήρηση του Οδικού Δικτύου της Π.Ε. Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.