HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑνοιχτή επιστολή Φίλιππου Μεσσήνη προς τα 1496 μέλη του συνεταιρισμού ΤΑΟΛ Λευκάδας

Ανοιχτή επιστολή Φίλιππου Μεσσήνη προς τα 1496 μέλη του συνεταιρισμού ΤΑΟΛ Λευκάδας

Με αφορμή την διακήρυξη πώλησης ακινήτου του Συνεταιρισμού και συγκεκριμένα του παλαιού οινοποιείου στο Κάστρο, με τίμημα πώλησης 690.000 που δεν αναφαίρετε ,θα ήθελα να σας κάνω κοινωνό των παρακάτω σκέψεων και κατά την γνώμη μου παραλείψεων του Δ.Σ. του Συνεταιρισμού μας, αφού υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να ξεπουληθεί η περιουσία του Συνεταιρισμού, η περιουσία που γι αυτή μόχθησαν Λευκαδίτες παππούδες και πατεράδες μερικών χιλιάδων μελών του ΤΑΟΛ και η οποία θα έπρεπε να διαφυλάσσεται και να αξιοποιείται με γνώμονα το συμφέρον του Συνεταιρισμού των μελών του και του τόπου και όχι να πουλιέται αντί πινακίου φακής.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού προκήρυξε έκτακτη Γενική Συνέλευσης για την 11η Αυγούστου 2019 με ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης τη Συνέλευσης η « Ρύθμιση οφειλών με ΑΤΕ Υ.Ε.Ε. » και σε περίπτωση που δεν υπήρχε απαρτία για την 18η Αυγούστου 2019. Δηλαδή συνεδρίαση Γενικής Συνέλευσης μέσα στο 15αύγουστο, με ότι αυτό συνεπάγεται. Το αποτέλεσμα ήταν στην πρώτη ημερομηνία ( 11 Αυγούστου ) να μην υπάρχει απαρτία, την 2η ( 18 Αυγούστου ) η Συνέλευση συνεδρίασε με 20 άτομα, τα οποία στην ψηφοφορία έγιναν 14. Λόγω της σπουδαιότητας του θέματος διακόπηκε η συνέλευση για την 1η Σεπτεμβρίου με 23 μέλη στην έναρξη αυτής και 19 στην ψηφοφορία, από το σύνολο των 1496 μελών του Συνεταιρισμού.

Το πρώτο, θέμα της ημερήσιας διάταξης τη Συνέλευσης ήταν η « Ρύθμιση οφειλών με ΑΤΕ Υ.Ε.Ε. » , και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συν/σμού, παρουσίασε μια έκθεση η οποία συντάχθηκε από την μία εταιρεία – ανεξάρτητο ελεγκτή του Συν/σμού, η οποία όπως αναφέρεται βασίστηκε στα επίσημα λογιστικά βιβλία του Συν/σμού.

΄Ετσι με βάση την έκθεση αυτή το Δ.Σ. εισηγήθηκε την Γ.Σ., ότι προκρίνει και εισηγείται για ψήφιση στην Γ.Σ., ένα από τα σενάρια και συγκεκριμένα το ΣΕΝΑΡΙΟ 1, όπως ακριβώς αναγράφεται στην έκθεση της εταιρείας , σύμφωνα με το οποίο και προκειμένου να αποπληρωθούν οι οφειλές προς την πρώην ΑΤΕ, πρότεινε την πώληση των ακινήτων του Συνεταιρισμού, στις τιμές που αναφερόταν σ αυτή (εμπορικές κι όχι αντικειμενικές που σαφέστατα είναι μεγαλύτερες), με τον τρόπο που αναλύεται στην πρόταση αυτή.
Η Γενική Συνέλευση και συγκεκριμένα τα δέκα εννέα ( 19 ) μέλη που παρευρισκόταν (ΣΕ ΣΥΝΟΛΟ 1496 ΜΕΛΩΝ), με ψήφους δέκα πέντε (15) υπέρ – (οι 5 Λευκαδίτες) και τέσσερις κατά της πρότασης( 4 ) ( Λευκαδίτες), έκανε δεκτή την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου, απορρίπτοντας άλλες προτάσεις μελών της Γ.Σ. (έλαβαν υπέρ αυτών ψήφους 4 και 5 αντίστοιχα ).

Η συγκεκριμένη απόφαση που λήφθηκε στην Γενική Συνέλευση της 18.08.2019 και στη συνέχεια αυτής την 01.09.2019 (μετά την απόφαση για διακοπή της ), όσον αφορά το πρώτο θέμα είναι άκυρη, γιατί είναι αντίθετη με το νόμο και το καταστατικό και αποτελεί σαφέστατη παραβίαση αυτών, γιατί η συγκεκριμένη ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης, σαν θέμα είχε γενικά «Ρύθμιση οφειλών με ΑΤΕ Υ.Ε.Ε.» και όχι πώληση των ακινήτων της οργάνωσης, θέμα που κατά την άποψή μου είναι σοβαρότατο και θα έπρεπε σαφέστατα να αναγράφεται, αναφέροντας και το σύνολο ή ορισμένα εκ των ακινήτων του Συνεταιρισμού.
Η γενικότητα του θέματος και η προσπάθεια μέσα από την «έκθεση», και η σπουδή να ψηφιστεί η εκποίηση των ακινήτων, κάθε άλλο, παρά διαφάνεια, προσδίδει στην γενική συνέλευση και στις αποφάσεις που αφορούν το μέλλον του συνεταιρισμού.

Αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι ορίστηκε Γ.Σ. μέσα στο 15αυγουστο ( 12 και 18 Αυγούστου), εορτή που ως γνωστό όλος ο κόσμος απουσιάζει σε διακοπές, πανηγύρεις κ.λ.π . Τόση δε σημασία, έδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο στην Γενική Συνέλευση και στην σπουδαιότητα του θέματος, αφού δεν κάλεσε την ημέρα συζήτησης του θέματος ( 1/9/2019) ούτε τον εκπρόσωπο της εταιρείας, να αναλύσει στα μέλη την πρόταση, ώστε να γίνει κατανοητή ή να λυθούν οι όποιες απορίες που σίγουρα θα υπήρχαν για ένα τέτοιας σπουδαιότητας θέμα για τον Συνεταιρισμό.

Και η σαφέστατη αυτή προσπάθεια ψήφισης της πρότασης του Δ.Σ. ενισχύεται και αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η έκθεση της προαναφερόμενης εταιρείας, με βάση την οποία το Διοικητικό Συμβούλιο του Συν/σμού, πρότεινε στην επίμαχη Γ.Σ. τις «λύσεις» για την οικονομική εξυγίανση του Συν/σμού, στηρίχθηκε σε στοιχεία ανακριβή, τα οποία πιθανόν δεν δόθηκαν από το ΔΣ στην εταιρεία, ώστε να ληφθούν υπόψη, στις προτάσεις αυτής. Συγκεκριμένα, δόθηκαν απολογιστικά στοιχεία του 2018 και εκτιμήσεις ακινήτων κ.λ.π., ΤΑ ΟΠΟΊΑ ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΥΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018, αφού αυτή δεν είχε συνεδριάσει ακόμη. Μάλιστα η συνεδρίαση αυτής είχε προγραμματιστεί, με πρόσκληση του Δ.Σ. για τις 29.09.2019 δηλ 9 μέρες αργότερα.

Πόσοι άραγε από τους επενδυτές γνωρίζουν αλλά και πόσοι Λευκαδίτες ότι πωλείται ένα φιλέτο της Λευκάδας ( το ακίνητο στο Κάστρο ) προς 50 400 ευρώ περίπου το στρέμμα. Ένα θέμα που σίγουρα θα ενδιέφερε πολύ και τα μέλη του Συνεταιρισμού που δεν παρευρέθηκαν στην ΓΣ της 1/9/2019. Η μη αναφορά και η απόκρυψη της τιμής πώλησης από τη διακήρυξη δίνει το δικαίωμα οι υποψήφιοι επενδυτές να αποκτήσουν ένα από τα φιλέτα του συνεταιρισμού με 691000 ευρώ. . Είναι προς το συμφέρον του Συνεταιρισμού και της Λευκάδας;

Δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι αποφασίζουν για τους Λευκαδίτες χωρίς τους Λευκαδίτες και αν εμπαίζουν τον συνεταιρισμό.

Η αγωνία να ληφθεί η παραπάνω απόφαση χωρίς δημοσιότητα και η σπουδή να ληφθεί απόφαση και αποκλεισμός από την ΓΣ επαγγελματία φωτογράφου εν μέσω του καύσωνα του δεκαπενταύγουστου και η απόκρυψη του τιμήματος πώλησης στη συνέχεια από τη διακήρυξη δημιουργεί ερωτήματα.

Συνοπτικά δεν συνάδει η διαδικασία και οι αποφάσεις της ΓΣ 21/9/2019 με την αυθαίρετη και ανατρεπτική πρακτική των αποφάσεων ΔΣ της διακήρυξης εκποίησης της περιουσίας που έγινε στις 9/1/2020 παρά την κοινοποίηση αίτησης ακύρωσης της ΓΣ που εκκρεμεί (9.3.2020) αλλά και το ουσιαστικότερο ακύρωση δεσμεύσεων και υποχρεώσεων του Συνεταιρισμού που έχουν αποφασιστεί από το 2017 στις οποίες συμμετείχα ως μέλος τότε του ΔΣ.

Μεσσήνης Φίλιππος

Μέλος του ΤΑΟΛ

Προηγουμενο αρθρο
Συγχαρητήρια μηνύματα στην μεγάλη μας πρωταθλήτρια Κορίνα Πολίτη
Επομενο αρθρο
Φρικτός θάνατος γυναίκας στην Αρτα – Απανθρακώθηκε από πυρκαγιά που ξέσπασε σπίτι της

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.