HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΝΤΑΡΣΥΑ Λευκάδας: Η Διοίκηση του ΤΑΟΛ σε ρόλο τοπικού ΤΑΙΠΕΔ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λευκάδας: Η Διοίκηση του ΤΑΟΛ σε ρόλο τοπικού ΤΑΙΠΕΔ

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΟΛ ΣΕ ΡΟΛΟ ΤΟΠΙΚΟΥ ΤΑΙΠΕΔ

Οι εξελίξεις που δρομολογούνται από την Διοίκηση του ΤΑΟΛ είναι ραγδαίες . Από την στιγμή που ο συνεταιρισμός λειτουργεί με βάση τον νέο νόμο ουσιαστικά έπαψε να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των αγροτών. Όλα αυτά τα χρόνια παραμονής στην Ε.Ε και εφαρμογής της κοινής αγροτικής πολιτικής(ΚΑΠ) από της εναλλασσόμενες αντιαγροτικές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είχαν και έχουν ολέθριες συνέπειες στους φτωχομεσαίους αγρότες και σε όλους τους εργαζόμενους.

Με τον νέο νόμο μπαίνει η ταφόπλακα για τους μικρομεσαίους αγρότες. Οι προηγούμενες διοικήσεις αλλά και η σημερινή στηρίξανε και στηρίζουν αυτή την πολιτική που ξεκληρίζει τους αγρότες με τα ποσοστά του αγροτικού πληθυσμού από 25% να έχουν μειωθεί κάτω από το 10% γεγονός πού επιδεινώνει την ανεργία στις πόλεις.

Η διοίκηση του ΤΑΟΛ εφαρμόζει σε όλα τα επίπεδα ακριβώς αυτή την πολιτική απαιτεί μειώσεις μισθών, αλλαγή των εργασιακών σχέσεων των εργαζόμενων, απειλή με συρρίκνωση των δραστηριοτήτων του συνεταιρισμού κλείσιμο και παράδοση στα ιδιωτικά συμφέροντα. Την ίδια φιλοσοφία που ακολουθεί η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ «αξιοποίηση» δηλαδή ξεπούλημα της περιουσίας του ελληνικού λαού.

Το ίδιο προσπαθούν να περάσουν τηρουμένων των αναλογιών η πλειοψηφία και η αντιπολίτευση στην διοίκηση του ΤΑΟΛ ο καθένας εξυπηρετώντας συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αυτή η τακτική του ξεπουλήματος της περιουσίας του ΤΑΟΛ που έχει δρομολογηθεί εδώ και χρόνια οι αγρότες με των αγώνα τους μπορούν να την σταματήσουν. Οι αντιπρόσωποι πρέπει να αντιταχθούν στο ξεπούλημα και να διαχειριστούν τα οικονομικά του συνεταιρισμού προς όφελος των μικρομεσαίων αγροτών και να οργανώσουν τον αγώνα ενάντια στην νέα πιο αντιδραστική αναθεώρηση της ΚΑΠ της ΕΕ για το διάστημα 2014-2020 που προβλέπει συνολική μείωση των επιδοτήσεων κατά 13% κατανομή τους σε περισσότερες χώρες μέλη της ΕΕ μεγαλύτερη αποσύνδεσή τους από την παραγωγή αναπροσανατολισμό συγκέντρωσή τους υπέρ των μεγαλοαγροτών και σε βάρος των φτωχών αγροτών.

Οι αγρότες με τον αγώνα τους να διεκδικήσουν :

  • Προστασία του εισοδήματος των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων με θεσμοθέτηση κατώτερων εγγυημένων τιμών σε όλα τα αγροτικά προϊόντα.
  • Ουσιαστική μείωση του κόστος παραγωγής με φθηνά καλλιεργητικά μέσα και εφόδια.
  • Πλήρης ασφάλιση και περίθαλψη των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων από τον ΟΓΑ χωρίς εισφορές.
  • Πλήρης ασφάλιση της παραγωγής από τις ζημιές μέσω ΕΛΓΑ
  • Αμέσως διπλασιασμός των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων.

ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Λευκάδας

Προηγουμενο αρθρο
Η Βαρκαρόλα από τη Νέα Χορωδία Λευκάδας (Φωτό + βίντεο)
Επομενο αρθρο
«Το όνειρο ενός γελοίου» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι με τον Δημήτρη Βερύκιο στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.