HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑντιδράσεις για το Πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης

Αντιδράσεις για το Πολυνομοσχέδιο της Κυβέρνησης

Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ) για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση γραφείο περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας συνιστώσα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

Πάρε ότι θέλεις, επενδυτή!
Η ανάπτυξή τους γκρεμίζει ότι άφησε όρθιο η κρίση τους. Πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα φέρνει στη βουλή η κυβέρνησης της ΝΔ για την «ανάπτυξη» με ουσιαστικό στόχο την απογείωση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, με καύσιμη ύλη τα εργατικά δικαιώματα και το περιβάλλον.

Με γενικό ξεπούλημα εργασιακών δικαιωμάτων, περιβαλλοντικών και άλλων ελέγχων επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία να τα δώσει όλα εδώ και τώρα στο κεφάλαιο, για να κάνει δήθεν επενδύσεις.
Πανηγυρίζουν ο ΣΕΒ και οι μεγαλοεπιχειρηματίες, που «επενδύουν» με δανεικά από τις τράπεζες που έχει χρηματοδοτήσει ο λαός!

Διάτρητες γίνονται οι συμβάσεις εργασίας μέσω πλήθους εξαιρέσεων για όσα αφεντικά έχουν “πρόβλημα’, οι απεργίες μπαίνουν στον ψηφιακό γύψο, φακελώνονται συνδικάτα και συνδικαλισμένοι.
Παραχωρείται το δικαίωμα ελέγχου της νομιμότητας μιας επένδυσης σε ιδιωτικές εταιρείες(!), δηλαδή Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει. Ακόμα μπορεί να προχωρήσει μια επένδυση μέχρι την μέση και μετά να εξεταστεί η νομιμότητά της!

Καταλαβαίνουμε τι καταστροφή θα προκληθεί στο περιβάλλον και στο δημόσιο πλούτο. Επιτακτική ανάγκη ο εργατικός λαϊκός συναγερμός, με αποφασιστικούς αγώνες τώρα και με απεργίες στα χέρια των εργαζομένων και όχι του υποταγμένου συνδικαλισμού. Στην επιδρομή κυβέρνησης και κεφαλαίου δεν αρκεί η διαμαρτυρία για να βγουν συμπεράσματα, ζητούμενο είναι το νικηφόρο αγωνιστικό σχέδιο.

Αυτή η πολιτική θα σπάσει μόνο στο δρόμο. Σήμερα παρά ποτέ αποτελεί κυρίαρχο καθήκον για το εργατικό και λαϊκό κίνημα φρένο να βάλουμε στην καθημερινή υποτίμηση της εργασίας και της ζωής μας. Η ζωή της εργαζόμενης πλειοψηφίας και του λαού δεν θα αλλάξει αν δεν σπάσει η ασφυκτική πολιτική που ορίζουν το ευρωμνημόνιο διαρκείας, η πληρωμή του ληστρικού χρέους, η στρατηγική της Ε.Ε. και του κεφαλαίου στα οποία συμφωνούν απόλυτα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ.

Αυτή τη μάχη ούτε θέλει ούτε μπορεί να τη δώσει ο κυβερνητικός-εργοδοτικός συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Η μάχη αυτή θα δοθεί από τις αγωνιστικές δυνάμεις του κινήματος, χωρίς καμία αναμονή και προσδοκία από τον εργοδοτικό–κυβερνητικό συνδικαλισμό, με το συντονισμό των πρωτοβάθμιων σωματείων και των αγωνιζόμενων συλλογικοτήτων του εργατικού-λαϊκού κινήματος και τη συγκρότηση ανεξάρτητων κέντρων αγώνα, με προγράμματα πάλης και αιτήματα που θα καλύπτουν τις εργατικές ανάγκες κόντρα στις επιταγές της Ε.Ε. και του κεφαλαίου.

Η ανασυγκρότηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος, με την ανάπτυξη αγώνων που θα βάζουν ως πρόταγμά τους τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες και τα δικαιώματα, είναι αναγκαίο να επιταχύνει τα βήματά της στο νέο σκηνικό. Μόνο έτσι θα πάρουμε πίσω όσα μας κλέψανε, φραγμό στη νέα κλοπή θα βάλουμε!

Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ) για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση γραφείο περιοχής Ηπείρου-Κέρκυρας-Λευκάδας συνιστώσα της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΙ εργαζόμενοι στο δήμο Λευκάδας καταγγέλλουν το αντεργατικό πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ που βάζει ταφόπλακα σε ότι δεν είχε βάλει χέρι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα προηγούμενα χρόνια στα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Ο λαός, οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δέκα χρόνια τώρα πληρώνουν την κρίση τους, τώρα μας στέλνουν και το εκκαθαριστικό με την ανάπτυξή τους.

Έρχονται να τελειώσουν με τις κλαδικές συμβάσεις. (τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου).

Με την σύσταση ¨ενώσεων προσώπων¨ από τους εργοδότες. (Οι συμβάσεις που θα υπογράφουν θα υπερισχύουν των κλαδικών συμβάσεων) .
Με τοπικές κλαδικές συμβάσεις. (στόχος είναι η συμπίεση των ήδη συμπιεσμένων μισθών κατά 25% τα προηγούμενα χρόνια) .
Με το ηλεκτρονικό μητρώο-φακέλωμα σε όλους εκείνους που συνδικαλίζονται. (ηλεκτρονική λήψη αποφάσεων σε ΓΣ και αποφάσεις για απεργίες).
Κατάργηση δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ (Οργανισμός μεσολάβησης και Διαιτησίας).
Για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη. (ο εργαζόμενος θεωρείτε συνυπεύθυνος και δεν αναγνωρίζονται τα ένσημα του).
Με πλαφόν 12% στην πληρωμή των υπερωριών. (στο όνομα δήθεν της καταπολέμησης της μερικής απασχόλησης).
Ορίζει τον υπουργό Εργασίας ως “ανώτατο άρχοντα” του συνδικαλιστικού κινήματος. (καταργεί καταστατικά, αποφάσεις σωματείων για κινητοποιήσεις, Θα μας φακελώνει όπως νομίζει, θα δίνει τα στοιχεία των συνδικάτων όταν θέλει, θα απαγορεύει με εμπόδια τη συλλογική δράση, θα μετατρέπει εν ολίγοις τα καταστατικά των σωματείων σε “κουρελόχαρτα”).

Με την Θέσπιση του ηλεκτρονικού μητρώου, με την καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και με Υπουργικές Αποφάσεις θα καθορίζονται οι λεπτομέρειες βλέπε: “δημοκρατικές διαδικασίες!!!!”. ( δηλαδή, κάθε θέμα σχετικά με τη δημιουργία του Μητρώου και τι στοιχεία θα περιλαμβάνει, τη δημοσιότητα αυτών των στοιχείων, κάθε τεχνική λεπτομέρεια, πού θα χορηγούνται αυτές οι πληροφορίες, τους όρους προστασίας αυτών των ευαίσθητων δεδομένων).

Τους στέλνουμε το δικό μας μήνυμα:
¨η οργάνωση και ο αγώνας μας είναι η απάντηση μας¨
¨η ανάπτυξη σας τσακίζει τη ζωή μας¨
Διεκδικούμε:
¨ σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής¨
Παλεύουμε:
¨για μια ‘άλλη κοινωνία με ίσα δικαιώματα¨
Τους βροντοφωνάζουμε:
¨ κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα¨

Στις 24 Σεπτέμβρη και ώρα 10.00 πμ, διαδηλώνουμε στο απεργιακό συλλαλητήριο που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας Βόνιτσας στον Αη Μηνά

Λευκάδα 16/9/2019

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10 Π.Μ. ΣΤΟΝ ΑΓ. ΜΗΝΑ

Η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους απεργοκτόνους νόμους που έφερε το 2018, προχωράει σε νέα μεγαλύτερη επίθεση.

Ο “αναπτυξιακός” νόμος που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, δίνει γη και ύδωρ στους “επενδυτές” με παράλληλο τσάκισμα στα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Είναι φανερή πλέον η επιχείρηση να μπει στο “γύψο” το συνδικαλιστικό κίνημα, η συλλογική οργάνωση και διεκδίκηση των εργαζομένων.

Αυτή η νέα επίθεση δεν έρχεται τυχαία, η ανάπτυξή τους και η “κανονικότητά” τους προϋποθέτουν εργασιακά κάτεργα, θέλουν εργαζόμενους σκλάβους, χωρίς δικαιώματα και συνδικαλιστική δράση. Γι’ αυτό παίρνουν τα “μέτρα” τους, στρώνουν το έδαφος να μην υπάρχει καν κίνημα και όποιος σηκώνει κεφάλι και διεκδικεί, να απολύεται και να διώκεται.

Συγκεκριμένα το νομοσχέδιο προβλέπει:

Τον οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων. Για την όποια επέκτασή τους προστίθεται και ο όρος να υπάρχει “τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου”.

Την ενίσχυση ξανά των ενώσεων προσώπων που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της κλαδικής. Να θυμίσουμε ότι πάνω από 1.500 τέτοιες ενώσεις στήθηκαν από τους εργοδότες τα έτη 2012-2013 για να κατεβάσουν τους μισθούς στο ύψος του κατώτερου και τα 586 ευρώ.

Τοπικές κλαδικές συμβάσεις που θα υπερισχύουν έναντι κλαδικών συμβάσεων. Δηλαδή ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ήδη συμπιεσμένων άθλιων μισθών.

Ο μέσος μισθός είχε επίσημα μειωθεί πάνω από 25%, τώρα θέλουν να τον πάνε ακόμα παρακάτω!
Τη θέσπιση “ηλεκτρονικού μητρώου” και καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις γενικές συνελεύσεις και απεργίες.

Κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ.

Συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα τη μη αναγνώριση των ενσήμων!

Υπονομεύει την πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης με το πλαφόν 12% που βάζει δήθεν για καταπολέμηση της μερικής απασχόλησης.

Ορίζει τον υπουργό Εργασίας ως “ανώτατο άρχοντα”, για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Δηλαδή ο Γ. Βρούτσης, ο γνωστός υπουργός Εργασίας, με τις γνωστές αντεργατικές περγαμηνές από την προηγούμενη θητεία του, θα υπερβαίνει των καταστατικών των σωματείων, τις συλλογικές αποφάσεις τους για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για απεργίες. Θα μας φακελώνει όπως νομίζει, θα δίνει τα στοιχεία των συνδικάτων όταν θέλει, θα απαγορεύει με εμπόδια τη συλλογική δράση και τη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων, θα μετατρέπει εν ολίγοις τα καταστατικά των σωματείων σε “κουρελόχαρτα”.

Θεσπίζει ηλεκτρονικό μητρώο και καθιερώνει ηλεκτρονική ψηφοφορία και με υπουργικές αποφάσεις θα καθορίζονται οι “λεπτομέρειες”, που μόνο τέτοιες δεν είναι. Δηλαδή κάθε θέμα σχετικά με τη δημιουργία του Μητρώου και τι στοιχεία θα περιλαμβάνει, τη δημοσιότητα αυτών των στοιχείων, κάθε τεχνική λεπτομέρεια, πού θα χορηγούνται αυτές οι πληροφορίες, τους όρους προστασίας αυτών των ευαίσθητων δεδομένων.

Όσοι ονειρεύονται ότι θα βάλουν το ταξικό, συνδικαλιστικό κίνημα και τους εργαζόμενους στο “γύψο” ας ξυπνήσουν προτού πέσουν από το κρεβάτι. Η εργατική τάξη της χώρας δεν θα ανεχτεί να δουλεύει αυτή και τα παιδιά της σαν δούλοι τον 21ο αιώνα, έχει και τη δύναμη και την εμπειρία να δυναμώσει το ταξικό πόλο στο κίνημα και να επιβάλει το δίκιο της.

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας καλεί τα Σωματεία όλης της περιοχής σε ενωτικό, μαζικό, ταξικό αγώνα, για το δικαίωμά μας στην οργάνωση και την απεργία.

Όλοι στην απεργία 24 Σεπτέμβρη και στην συγκέντρωση στον Άγ. Μηνά στις 10π.μ.
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ “ΣΚΟΥΠΑ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

16/9/2019
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Προηγουμενο αρθρο
Καθαρισμός της Λιμνοθάλασσας
Επομενο αρθρο
Θέσεις εργασίας στη Λευκάδα από 16/09/2019 έως 22/09/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.