HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑπάντηση βουλευτή Λευκάδας στην ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκάδας

Απάντηση βουλευτή Λευκάδας στην ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Λευκάδας

Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζοντας τον πολιτικό του κατήφορο που ξεκίνησε το 2010, σέρνοντας με τις καταστροφικές του πολιτικές και επιλογές τη χώρα μας σιδηροδέσμια στην αγκαλιά του ΔΝΤ και τον Ελληνικό λαό σε ένα εφιάλτη μίας κοινωνικής και οικονομικής καταστροφής, έρχεται σήμερα να εγκαλέσει την Κυβέρνηση με τα πλέον ευτελή επιχειρήματα, τα οποία αν οι στιγμές δεν ήταν κρίσιμες για την χώρα μας, θα ήταν ανάξια ακόμα και απάντησης.

Κύριοι του ΠΑΣΟΚ με φθηνά κολπάκια και ατάκες δεν πείθετε τον Ελληνικό λαό, ο οποίος γνωρίζει καλά πως αγωνίζεται η Κυβέρνηση για να προασπίσει τα συμφέροντα αυτού και της χώρας, γι αυτό και της παρέχει πρωτοφανή στήριξη.

Κύριοι του ΠΑΣΟΚ, αφού περάσατε με τόση ευκολία από τις σοσιαλιστικές σας μεγαλοστομίες στον πιο άκρατο και ανάλγητο νεοφιλελευθερισμό, αφού καταντήσατε το κόμμα σας δεκανίκι και κυβερνητικό εταίρο της Δεξιάς του Σαμαρά και συγχρόνως σύμμαχο των πιο ακραίων και αντιλαϊκών δυνάμεων σε Ελλάδα και Ευρώπη, κοιταχτείτε λίγο στον καθρέφτη και θα δείτε τον εαυτό σας στη θέση όσων κατηγορείτε:

· Τη «σκληρή διαπραγμάτευση» με τους κατώτερους υπαλλήλους της τρόικα που μπαινόβγαιναν στα Υπουργεία ως προϊστάμενοι Υπουργών, δίνοντας εντολές προς εκτέλεση, τους οποίους είχατε αναγορεύσει σε ισότιμους συνομιλητές Πρωθυπουργών.
· Τον «πολιτικό τυχοδιωκτισμό» σας που για ένα κομμάτι εξουσίας αποδεχθήκατε και γίνατε μέρος του πιο φαύλου αντιλαϊκού και αντιδημοκρατικού συστήματος που επικράτησε στη χώρα μας τη μαύρη μνημονιακή πενταετία.
· Το «3ο μνημόνιο» που είχατε ήδη αποδεχθεί με το γνωστό e-mail Χαρδούβελη για την πλήρη ισοπέδωση μισθών και συντάξεων, που δημόσια δήλωσε ότι έβγαλε τα λεφτά του έξω γιατί φοβόταν. Σε τόσο καλή οικονομική κατάσταση είχατε φέρει τη χώρα.

Αμφιβάλω αν διαβάσατε το Νομοσχέδιο κύρωσης της ΠΝΠ. Κάνετε τον κόπο, εξάλλου ουσιαστικά ένα άρθρο είναι όλο κι όλο και μην προσπαθείτε να τρομοκρατήσετε τον κόσμο. Θα διαπιστώσετε ότι δεν αφορά ανταποδοτικά τέλη ΟΤΑ και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα Πανεπιστημίων, δεν αφορά Νοσοκομεία και Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, των οποίων η συμμετοχή είναι δυνητική. Το ΙΚΑ εδώ και 3 χρόνια το κάνει ήδη. Τότε δεν υπήρχε πρόβλημα για σας;

Όψιμα σας πήρε ο πόνος για τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τα Νοσοκομεία, τα Πανεπιστήμια, των οποίων διαλύσατε τα αποθεματικά με το εγκληματικό PSΙ του υπό προθεσμία αρχηγού σας. Στα Πανεπιστήμια από 120εκ. € έμειναν μόνο 33εκ €. Να σας θυμίσω μόνο για το Νοσοκομείο Λευκάδας πως σε μία νύχτα χάθηκαν τα αποθεματικά του και ξέμεινε από υλικά.

Τα χρήματα είναι πλήρως εξασφαλισμένα και μάλιστα με επιτόκιο 2,5% έναντι του 1% που δίνουν οι εμπορικές Τράπεζες, είναι στη διάθεση των ΟΤΑ άμεσα έως λίγες μέρες και μάλιστα εξαιρούνται χρηματικά διαθέσιμα που αφορούν ανάγκες των ΟΤΑ σε βάθος 15ημέρου. Η έκδοση repos για τα διαθέσιμα αυτά είναι δυνητική και αφορά δανεισμό 15ήμερης διάρκειας και δεν προβλέπεται όλη αυτή η διαδικασία να έχει διάρκεια πάνω από 2 μήνες, ώστε η Κυβέρνηση να μπορεί να ολοκληρώσει τη διαπραγμάτευση από καλύτερη θέση απέναντι σε εκβιασμούς των δανειστών.

Προς τι λοιπόν όλη αυτή η σπέκουλα; Η μήπως αυτά τα τόσο απλά πράγματα οι προσκυνημένες και ασπόνδυλες ηγεσίες δεν θέλουν η δεν μπορούν να καταλάβουν; Δεν θα επαναλάβω το αλήστου μνήμης δικό σας «δεν δικαιούστε να ομιλείτε», αλλά τη συμβουλή που σας έδωσα σε απάντησή μου σε άλλη αντίστοιχου τύπου ανακοίνωση σας για το Νοσοκομείο Λευκάδας, «κρείττον το σιγάν».

Σταύρος Γρηγόρης,
Βουλευτής Λευκάδας

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ [εδώ]

Προηγουμενο αρθρο
Όμορφες φωτογραφίες από την πόλη και τις εκκλησίες της Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Εκδήλωση ΚΚΕ για την Υγεία

12 Σχόλια

  1. ΗΣΑΙΑΣ
    4 Μαΐου 2015 at 09:01 — Απάντηση

    Εκτός από τα χάπια, χρειάζεσαι και οφθαλμίατρο. Όταν λες “τέρμα η μάσα” είναι φανερό ότι πάσχεις από α-μασο-ψία (όπως λέμε: αχρωματοψία). Και από α-συριζο-ψία. Γιατί μας κυβερνάει το μπουλούκ ασκερ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! Συνέχισε την περήφανη επαναστατική γυμναστική σου και βάφε κόκκινα αυγά με….. Ένα-δυο μήνες ακόμα. Και πολλοί σου πέφτουν! Η νίκη είναι βέβαιη.

  2. tsopanos
    2 Μαΐου 2015 at 22:06 — Απάντηση

    Aγόρια είδα ότι απαντήσατε. Τσιμπήστε ένα τραγουδάκι αφιέρωμα

  3. anwnimos
    1 Μαΐου 2015 at 09:41 — Απάντηση

    Αγαπητε tsopano δεν διαφωνουμε. Τη μασα στηλιτευουμε.
    Ο δρακονταειδης ειναι για ολους τους λευκαδιτες.
    Ο συριζα δεν ειναι κυβερνηση. Κυβερνηση ειναι ενα ασυνδετο συνολο πειραματιστων που εχουν ως δεδομενο τον κρατισμο.
    Ηδη επαναπαυτηκες στην 5 ετια του δρακονταειδη και διαβαζεις καθημερινα το ευαγγελιο της αυγης κ του site του συριζα.
    Αυτα μας εφαγαν. Δεν μας νοιαζει η σχεση σας με την εξουσια. Μας νοιαζει η σχεση σας με την διοικηση και διαχειριση των κοινων στο οποιο ειστε ασχετοι και το καλυπτετε με την κομματικη ρητορικη. Δημιουργια κομματικου στρατου, παπαγαλων, προπαγανδολογων, επικοινωνιολογων ολοι στρατευμενοι στη νεα κρατισμικη σεχτα. Κατα τα οιωθοντα απο το 80.

  4. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
    1 Μαΐου 2015 at 09:20 — Απάντηση

    H μάσα φυτοζωεί στον κρατσμό, φίλε μου, και σ’ αυτούς που προσλαμβάνουν κομματικούς ημετέρους σαν σύμβουλους και δημοσιογράφους με παχυλότατες αμοιβές, μην την ψάχνεις σε μάς που τρώμε τη ζωή μας παλεύοντας στον ιδιωτικό τομέα, γιά να συντηρούμε τις κηφηνοειδείς επιλογές κα των προηγούμενων και , ώρα καλή, των δικών σας… Κατά τα άλλα τόμαθες πολύ καλά το ποίημα, η μπάλλα στην εξέδρα…

  5. tsopanos
    30 Απριλίου 2015 at 21:26 — Απάντηση

    Aγόρια, υπομονή, τουλάχιστον πέντε χρόνια Δρακονταειδής και καμιά εικοσαριά ΣΥΡΙΖΑ!

    Χάπια θα χρειαστείτε εσείς, η δικιά μας σχέση με την εξουσία ήταν πάντα δυσλειτουργική κι ανέραστη!

    Τέρμα η μάσα!

  6. ΛΟΥΚΥ ΛΟΥΚ
    30 Απριλίου 2015 at 09:30 — Απάντηση

    Τσοπανάκο, τα χάπια σου και γρήγορα! Γιατί πάσχεις από την παντοντινή ασθένεια της Αριστεράς, δηλαδή, 1) ακατάσχετη μπουρδολογία και 2) ανακάλυψη παντού κριμένων εχθρών! Τα χάπια σου!

  7. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
    29 Απριλίου 2015 at 20:40 — Απάντηση

    Tσοπανάκο, από την Αλάσκα μέχρι τη Γη του Πυρός και απ’τον Βερίγγειο Πορθμό μέχρι την Τασμανία, αυτή η άτιμη η Ιστορία, χιλιάδες χρόνια τώρα, έχει ένα χαρακτηριστικό-αξίωμα: ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΝΥΝ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΤΕΩΣ…

  8. tsopanos
    29 Απριλίου 2015 at 17:26 — Απάντηση

    Aκούστε λεβεντόπαιδα της “όψιμης επαναστατικότητας” για την κατάντια του Νοσοκομείου

    Το Νοσοκομείο της Λευκάδας εσκεμμένα υποβαθμίστηκε, ώστε στο νέο να λειτουργεί κάτω από συνθήκες ιδιωτικοποίησης με μετόχους ευυπόληπτους πολίτες της Λευκάδας της “αυλής” του τέως δημάρχου που εσχάτως μετακόμισαν στο νέο μαντρί , το δικό μας.

    Για ότι συνέβαινε και χρειαζόνταν πολιτική απόφαση στην Λευκάδα, παρότι κυβέρνηση ήταν η ΝΔ , ερωτούνταν πρώτα ο τέως δήμαρχος και μετά ο τέως βουλευτής. Αυτό έγινε με την άμμο, αυτό έγινε και με το νοσοκομείο. Κάποτε ελπίζω να μάθουμε και την υπόλοιπη αλήθεια , εκτός αυτής του μοιράσματος των θέσεων που αναφέρθηκε, πιθανόν σε άλλη “κρίση ειλικρίνειας” κάποιων από αυτούς που γνωρίζουν πως παιζόνταν το πολιτικό παιχνίδι.

    Τώρα γενικολογίες, αντιιμπερεαλισμοί, ευχολόγια, παραφιλολογίες κτλ, καλές είναι αλλά συσκοτίζουν αντί να ρίχνουν φως στο πως φτάσαμε στο σήμερα. Το ΤΕΙ που ήθελαν το γλύτωσαν(;) , θα μπορούσαν να γλυτώσουν και το Νοσοκομείο.

    Την συνέχεια της “σούπας” την χάλασε Δρακονταειδής και Χαλικιάς. Τώρα εάν ζητάτε σε τρεις μήνες θαύματα, λυπάμαι δείτε καμιά ταινία, για την ώρα δίνουμε μάχη, να μην μας ξανακαβαλήσουν οι “σηνήθεις ύποπτοι” που έχουν έτοιμες βαλίτσες και μετακομίζουν από κόμμα σε κόμμα!

  9. ΠΑΝΟΣ ΣΤ
    28 Απριλίου 2015 at 10:43 — Απάντηση

    Κύριε Βουλευτά, αφού τα πράγματα ήταν τόσο τραγικά, γιατί κατεβήκατε στην πολιτική, γιατί αναλάβατε την εξουσία; Για να μας θυμίζετε “πόσο κακοί ήταν οι προηγούμενοι”; Γιαυτό ψηφίζουν οι λαοί τις κυβερνήσεις τους; Για να βρίζουν τους προηγούμενους ή για να κυβερνήσουν; Και επίσης αφού ήταν γνωστή και προεκλογικά η κατάσταση γιατί μας υποσχόσασταν πράματα και θάματα και μάλιστα από την πρώτη μέρα (σκισίματα μνημονίων με ένα άρθρο, κατάργηση ΕΝΦΙΑ, χοροπήδημα των αγορών κλπ) και δεν μας λέγατε ότι θέλετε την εξουσία για να ξεκατινιάσετε τους προηγούμενους; Δεν θα ήταν καλύτερο πχ αντί να μαλλιοτραβιέστε με το ΠΑΣΟΚ να μας πείτε τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ; Θα τον καταργήσετε; Η κάνετε βαβούρα ακριβώς για να μη πιείτε το πικρό ποτήρι να απαντήσετε σ’ αυτό το αδυσοπητο ερώτημα; ΕΠΙΜΕΝΩ: ο βουλευτής μας να μας ενημερώσει για τον ΕΝΦΙΑ. Γιατί εγώ είμαι πιστός στις υποσχέσεις της Κυβέρνησης ότι θα τον καταργήσει, ότι δεν πρέπει να τον πληρώνουμε γιατί είναι άδικος, το θεωρώ “κόκκινη γραμμή” και δεν θα πληρώσω δεκάρα! Λοιπόν;

  10. ΚΑΦΕΝΟΒΙΟΣ
    28 Απριλίου 2015 at 08:48 — Απάντηση

    Το θλιβερό αλλά αναμενόμενο τέλος του Βαρουφάκη ελπίζω να βάλει λίγο μιαλό στους “νεόπλουτους” της νέας εξουσίας. Η δουλειά σας, κύριοι, είναι να δουλεύετε και να λύνετε προβλήματα και όχι να κουνάται το δάχτυλο σε υπαρκτούς ή ανύπαρκτους αντιπάλους ή στην αντιπολίτευση. Όσο γρηγορότερα το καταλάβετε, τόσο το καλύτερο για τη χώρα. Αλλά και για σας σας! Μη ξεχνάτε το Βαρουφάκη! Από την Κυριακή των Βαϊων ως τη Σταύρωση η απόσταση είναι ένα τίποτα.

  11. anwnimos
    27 Απριλίου 2015 at 18:48 — Απάντηση

    Εύγε ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ. Ο βουλευτής μας δεν έχει πάρει χαμπάρι αυτό που πήρε ο κόσμος με την πρόσφατη εκλογική εντολή του.
    Ξοδεύει 530 λέξεις για να απαντήσει και να κουνήσει το δάχτυλο στο ΠΑΣΟΚ του πλέον μικρότερο από 3%. Σε λίγο θα απαντάει και στην ΤΕΛΕΙΑ και το ΛΕΒΕΝΤΗ.
    Ειλικρινά σε κάποια σημεία θυμίζει απάντηση στο facebook.
    Ας δει κάποιος όλες τις ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου του βουλευτή έως τώρα. Όχι μόνο δεν θα βρει τίποτα που να έχει επιτύχει αλλά δεν θα βρει όμως και καμιά ουσία.
    Στο ίδιο mode και η Δημοτική Αρχή. Επικρατεί και στους δύο έντονος κομματισμός στους υπεύθυνους επικοινωνίας και δελτίων τύπου. Επιδίδονται σε συνεχή επικοινωνιο-προπαγανδο-ανακοινωσιολογία χωρίς ουσία στο λόγο τους. Είναι κοινή γραμμή στα πλαίσια χειραγώγησης της κοινής γνώμης και πρόκλησης του πατριωτισμού, συναίνεσης και περηφάνειας. Τα οποία χρησιμοποιούν για τη διαπραγμάτευση και για την αποδοχή επιλογών όπως η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τα ταμειακά.
    Θολώνουν τη σκέψη και κρύβουν την ανεπάρκεια τους από την κριτική που τους γίνεται.
    Το είδαμε και στον αντιπεριφερειάρχη πρόσφατα να επιδίδεται σε ανούσια ανταλλαγή πυρών με τον πρώην βουλευτή.
    Βλέπουμε και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου που όποτε ανακοινώνει κάτι θυμίζει μεσημεριανή ζώνη.
    Δεν βλέπουμε όμως με τον ίδιο ζήλο πυρά προς τον πρώην Δήμαρχο. Εκει δεν βρήκε ατασθαλίες, λάθη και παλιό ΠΑΣΟΚ?
    Ήδη μας έχουν κουράσει με την φλυαρο-ανακοινωσιάδα τους χωρίς ουσία που σωστά ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ έχουν πάντα attachments τις διαπιστώσεις και τα τσιτάτα τους.
    …..λόγια…..λόγια ψεύτικα…..!!!!

  12. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
    27 Απριλίου 2015 at 10:08 — Απάντηση

    Στην πολιτική, είθισται, όλα αυτά που περιγράφεις, χωρίς να λησμονούνται βεβαίως, να κρίνονται απ’την κάλπη και ανάλογα να τους συμπεριφέρεται ο κόσμος. Το ζητούμενο, πλέον, από εσάς, δεν είναι οι διαπιστώσεις, τα τσιτάτα και οι θεωρίες στο μιλητό. Το ζητούμενο είναι τα έργα, για να επιλύσετε τα προβλήματα του λαού, λόγο για τον οποίο σας ψήφισαν και καταψήφισαν τους άλλους. Να του λύνετε τα προβλήματα, όπως, λόγου χάρη, τόσο επιτυχώς το πράξατε με το νοσοκομείο στη Λευκάδα…

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.