HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΑπινιδωτής (AED) στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάδας

Απινιδωτής (AED) στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Λευκάδας

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ– 2ο ΓΕΛ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Απινιδωτής (AED) στο 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ και 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Στο 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ και 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ αγοράστηκε και τοποθετήθηκε AED(Απινιδωτής) για την παροχή Α’ Βοηθειών, επειδή ο πρώτος κρίκος στην αλυσίδα επιβίωσης είναι η άμεση αναγνώριση της καρδιακής ανακοπής και η ενεργοποίηση του συστήματος πρώτων βοηθειών.

Ο Απινιδωτής AED έχει τοποθετηθεί στο χώρο του σχολείου και είναι διαθέσιμος προς χρήση από τους παρευρισκόμενους ή τον πρώτο άνθρωπο που θα φτάσει στον ασθενή. Ο απινιδωτής είναι αυτόματος, φορητός και εύχρηστος.

Δίνει φωνητικές εντολές που καθοδηγούν κάποιον ανειδίκευτο στην επιτυχή χρήση της συσκευής. Η μόνη απαραίτητη γνώση για να λειτουργήσει ο AED είναι να πιέσουμε το κουμπί ″ΟΝ″. Μόλις ανοίξει, μιλάει και δίνει οδηγίες με φωνή από υπολογιστή και καθοδηγεί το χρήστη στην υπόλοιπη διαδικασία. Αν η συσκευή εκτιμήσει ότι απαιτείται απινίδωση, θα φορτιστεί αυτόματα και θα σας πει να πιέσετε το κουμπί που θα κάνει την εκφόρτιση.

Αν ο ασθενής δε χρειάζεται απινίδωση, η συσκευή δε θα του χορηγήσεις απινίδωση.
Δεν είναι δυνατό να βλάψει κάποιον η απινίδωση(AED), η χρήση των συσκευών αυτών μπορεί να λειτουργήσει μόνο ευεργετικά στο να σώσουν ζωές.

Ταυτόχρονα με τη χρήση του AED ειδοποιούμε αμέσως το 166.

Αποσπάσματα από το φυλλάδιο της e-Cardio.gr
ΕΛΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ

ΑΠΟ ΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ – 2ο ΛΥΚΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Το εκκλησάκι του αγίου Γεωργίου στο χωριό Τσουκαλάδες
Επομενο αρθρο
Λιμεναρχείο: πρόγνωση καιρικών φαινομένων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.