HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΑπονομή βραβείων σε 42 μαθητές της Λευκάδας από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία

Απονομή βραβείων σε 42 μαθητές της Λευκάδας από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία

Στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσικού Σχολείου Λευκάδας πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή βράβευσης 42 μαθητών της Λευκάδας από το παράρτημα Λευκάδας τη Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Η βράβευση αφορούσε του επιτυχόντες μαθητές της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας στον 78ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό ΘΑΛΗΣ που διοργανώθηκε το ακ. έτος 2017-18 από την Ε.Μ.Ε..

Σημαντική στιγμή της εκδήλωσης η ομιλία του Καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Βλάμου Παναγιώτη με θέμα «Βιοπληροφορική, Βιοδείκτες και Εξατομικευμένη Ιατρική».

Πρόκειται για τον καθηγητή του Τμήματος Πληροφορικής και διευθυντή του Εργαστηρίου Βιοπληροφορικής και Ανθρώπινης Ηλεκτροφυσιολογίας (Bihelab) του Ιονίου Πανεπιστημίου, τον έλληνα επιστήμονα με μοναδική εμπειρία στον εντοπισμό βιοδεικτών που αφορούν νευροεκφυλιστικές νόσους (Αλτσχάιμερ, Πάρκινσον, νόσο του Huntington, καθώς και τη νευρομυϊκή πάθηση Charcot-Marie-Tooth).

«Τα υπολογιστικά μοντέλα για το νευροεκφυλισμό φαίνεται πως μπορούν πράγματι στο κοντινό μέλλον να αναθεωρήσουν τον τρόπο που ασκείται η ιατρική στους τομείς της πρόγνωσης, της διάγνωσης και της θεραπείας πλήθους νευροεκφυλιστικών νοσημάτων. Μέσω μετρήσιμων βιοδεικτών φιλοδοξούμε να οδηγηθούμε στα υψηλότερα επίπεδα εξατομικευμένης ιατρικής.»

Στην τελετή μίλησε επίσης η πρόεδρος του τοπικού Παραρτήματος της την Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας κ. Χριστίνα Μπενάκη.
Να ευχηθούμε στους μαθητές καλή περαιτέρω πρόοδο.
Ακολουθούν πίνακες με τους βραβευθέντες μαθητές και φωτογραφίες.

Προηγουμενο αρθρο
Ανακοίνωση συντονιστικής επιτροπής για τα ανεπιτήρητα ζώα στη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος “σεμινάριο- εκπαίδευση” της ομάδας του Συλλόγου Καρσάνων Λευκάδος-Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.