HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑυτό είναι το πιστοποιητικό που θα λαμβάνουν οι πολίτες μετά τον εμβολιασμό

Αυτό είναι το πιστοποιητικό που θα λαμβάνουν οι πολίτες μετά τον εμβολιασμό

Το πιστοποιητικό που θα παίρνουν οι πολίτες μετά τον εμβολιασμό τους για τον κορονοϊό έδωσε στην δημοσιότητα η κυβέρνηση. Είναι η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης προς την Κομισιόν έτσι ώστε οι πολίτες της ΕΕ να μπορούν να ταξιδεύουν απρόσκοπτα.

Στο πιστοποιητικό θα αναφέρονται το όνομα και το επίθετο του εμβολιασμένου, η ημερομηνία γέννησης, ο ΑΜΚΑ, η ημερομηνία που έγινε η πρώτη δόση, η ημερομηνία που έγινε η δεύτερη δόση, ο τύπος του εμβολίου, ο αριθμός των δόσεων, ανάλογα με το εμβόλιο και ο αριθμός της παρτίδας.

Η ισχύς του εγγράφου έχει ψηφιακή υπογραφή από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η γνησιότητά του μπορεί να ελεγχθεί με το QR code που υπάρχει πάνω δεξιά στο έγγραφο.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απέστειλε σήμερα επιστολή στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και προς όλους τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ με την οποία προτείνει να υπάρξει ένα πρότυπο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι «η διασφάλιση της ταχύτερης δυνατής επανέναρξης της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων μεταξύ των κρατών – μελών, αλλά και με τρίτες χώρες είναι μια θεμελιώδης προτεραιότητα για όλους μας» και προσθέτει «για το λόγο αυτό στην Ελλάδα, κινηθήκαμε γρήγορα και εφαρμόσαμε διαδικασίες για τη διευκόλυνση της ελεύθερης κυκλοφορίας προσώπων που έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19. Ένα βασικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η δημιουργία ενός πρότυπου πιστοποιητικού, που θα αποδεικνύει ότι ένα άτομο έχει επιτυχώς εμβολιαστεί».

Σημειώνεται ότι η Κομισιόν μέσω του εκπροσώπου για θέματα Υγείας ανέφερε ότι τα ζητήματα για τον εμβολιασμό τα οποία αναφέρονται στην επιστολή που απέστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αναμένεται να συζητηθούν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο από τους αρχηγούς των κρατών-μελών της ΕΕ.


Προηγουμενο αρθρο
Μειωμένη πίεση ή διακοπή νερού λόγω βλάβης στον αγωγό ύδρευσης στον Πόντε
Επομενο αρθρο
Εμβολιασμοί: Κλείστηκαν σχεδόν 60.000 ραντεβού από το απόγευμα της Δευτέρας, αριθμός-ρεκόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.