HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑύξηση – φωτιά στο πετρέλαιο θέρμανσης

Αύξηση – φωτιά στο πετρέλαιο θέρμανσης

Αυξήσεις – φωτιά, γύρω στο 20%, αναμένονται στις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου, οπότε και αρχίζει η διανομή του καυσίμου με τον μειωμένο ειδικό φόρο κατανάλωσης στα 0,28 ευρώ ανά λίτρο.

Οι εκτιμήσεις των εταιρείων εμπορίας πετρελαιοειδών δείχνουν πως αν η διάθεσή του ξεκινούσε από σήμερα, η τιμή πώλησης θα ήταν στα 1,14 ευρώ ανά λίτρο. Πέρυσι τον Οκτώβριο, την πρώτη μέρα διάθεσής του, το πετρέλαιο θέρμανσης κόστιζε 0,95 ευρώ το λίτρο. Δηλαδή από πέρυσι είναι ακριβότερο κατά 20%.
Τον περασμένο Απρίλιο η τιμή του είχε κλείσει στα 1,08 ευρώ το λίτρο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αύξηση αποδίδεται στην ανοδική τροχιά των διεθνών τιμών του αργού πετρελαίου, με αυτές να ξεπερνούν τα 81 δολάρια το βαρέλι. Τα ελληνικά διυλιστήρια αγοράζουν με βάση τις τιμές Platts (Μεσογείου). Αυτές είναι στα 696 δολάρια ανά μετρικό τόνο και πέρυσι ήταν στα 513 δολάρια.

Η τελική αξία του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώνεται κατά 44,6% από τις τιμές διύλισης, κατά 46,2% από τον ΕΦΚ και τον ΦΠΑ και κατά 9% από το μεικτό περιθώριο κέρδους των εταιρειών εμπορίας πετρελαιοειδών, πρατηριούχων και τα μεταφορικά. Οπως αναφέρουν πηγές, η αλυσίδα εταιρειών εμπορίας και βενζινοπωλών έχουν μειώσει κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες το περιθώριό τους προκειμένου η τελική τιμή του πετρελαίου να διαμορφωθεί σε όσο το δυνατόν χαμηλότερα επίπεδα.

Προηγουμενο αρθρο
Αγιασμός για τον ΑΣΛ Φίλανδρο και ο πρώτος αγώνας για την νέα αθλητική χρονιά 2018-19
Επομενο αρθρο
Κατσίκα ακροβάτης στην Κρήτη, βολτάρει με άνεση πάνω σε μια αχλαδιά - video

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.