HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΒραβείο στον Πέτρο Κούρτη για το Artventure Camp στα Tourism Awards 2018

Βραβείο στον Πέτρο Κούρτη για το Artventure Camp στα Tourism Awards 2018

Ο Πέτρος Κούρτης, ο Λευκαδίτης εξαιρετικός μουσικός, εμπνευστής και διοργανωτής της εκδήλωσης Artventure Camp, κέρδισε το Silver Award στα Tourism Awards 2018 στην κατηγορία Special Tourism, την Τρίτη 20 Μαρτίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

Στην εναρκτήρια ομιλία της, η Μάγια Τσόκλη, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής δήλωσε σχετικά με τις φετινές βραβεύσεις: «Τα Tourism Awards επιβραβεύουν το πάθος κάποιων ανθρώπων, την ποιότητα, την καινοτομία και τον υγιή ανταγωνισμό στη φωτεινή μεριά της ελληνικής οικονομίας. Η απήχηση των βραβείων υπήρξε και φέτος πάρα πολύ μεγάλη, δυσκολεύοντας –με την καλή έννοια- τη δουλειά των μελών της κριτικής επιτροπής. Τα Tourism Awards είναι βραβεία που κερδίζονται, δεν χαρίζονται. Και κερδίζονται από εταιρείες, μικρές και μεγάλες, start-ups αλλά και ιστορικές, που καταφέρνουν να ξεχωρίσουν και να πείσουν την κριτική επιτροπή.»

Όπως δηλώνει ο Πέτρος: «Το 2014 ξεκίνησε σαν όνειρο με βαθειά πίστη στο τέλειο συνδυασμό Τέχνης και Φύσης και με πολύ αγάπη για την Ελλάδα, τη Λευκάδα και τους κρυμμένους θησαυρούς της. Με τεράστιο ενθουσιασμό και αρκετούς εθελοντές – συμπορευτές σε αυτό το ταξίδι, κατάφερε στα 4 χρόνια να κάνεις φίλους, μόνο φίλους και να κερδίσει, μαζί με την εκτίμηση της επιτροπής των βραβείων Tourism Awards 2018, το Silver Award στη κατηγορία Special Tourism.»
Ότι λιγότερο, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους στήριξαν κ συνεχίζουν να στηρίζουν το ArtVenture Camp.
Καλλιτέχνες – Εκπαιδευτές, Τεχνικούς, συμμετέχοντες και βέβαια τους χορηγούς μας και προσωπικούς φίλους. Katopodis Yachting FYLY Yachting Liotrivi cafe / gallery Vassilis House»

Πέτρος Κούρτης
Καλλιτεχνικός Διευθυντής & Ιδρυτής του
Artventure Camp

Τι είναι το Artventure Camp

Μια καινοτομική, περιβαλλοντική, καλλιτεχνική και επιμορφωτική δραστηριότητα στο τομέα του εναλλακτικού τουρισμού, με στόχο τη διαφοροποίηση και τον εμπλουτισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και των παρεχόμενων υπηρεσιών με την επιχειρηματική αξιοποίηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού.

Ένα εναλλακτικό Camp που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τη Τέχνη και τη Φύση, τις Καλλιτεχνικές με τις υπαίθριες δραστηριότητες.

Τον Πολιτιστικό και Φυσιολατρικό τουρισμό στη χώρα μας, την βιωματική εμπειρία, την ανθρωποκεντρική προσέγγιση και την ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης μέσα από ομάδες ανθρώπων που συναντιούνται από την Ελλάδα και το εξωτερικό, εξερευνώντας το νησί της Λευκάδας.

Η Φαντασία, η Δημιουργικότητα, η Έμπνευση, η Θετική Ενέργεια, ο Σεβασμός στη Φύση, η Ομαδικότητα, η Συνεργασία, η Αρμονία, οι Εικόνες, οι Γεύσεις και οι Μυρωδιές της Ελλάδας
σε πρώτο πλάνο.

Ποιος είναι ο Πέτρος Κούρτης


Ενώ η μουσική του πορεία διατρέχει δεκαετίες, ο Πέτρος Κούρτης κατάφερε να γνωρίσει διεθνή αναγνώριση, με την συμμετοχή του στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004, κατέχοντας το ρόλο του τυμπανιστή στο χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Γεννήθηκε στη Λευκάδα. Ασχολείται με τα κρουστά από 14 ετών και μέχρι σήμερα το ενδιαφέρον του, η μελέτη και οι σπουδές του περιστρέφονται γενικότερα γύρω από τα ethnic κρουστά και ειδικότερα γύρω από τα ελληνικά, αραβικά, κουβανέζικα και βραζιλιάνικα.

Το 1990 ταξίδεψε στη Βραζιλία όπου μελέτησε και έπαιξε με βιρτουόζους βραζιλιάνους μουσικούς έχοντας έτσι την ευκαιρία να διευρύνει τις μουσικές του γνώσεις σε μια χώρα με τεράστια μουσική παράδοση κυρίως σε ότι αφορά τα κρουστά.

Σπούδασε κλασσικά κρουστά στο Δημοτικό Ωδείο Ζωγράφου από όπου αποφοίτησε το 2000. Συνέχισε τις σπουδές του στο Βerklee College of Music όπου μελέτησε “Ethnic Percussion” δίπλα σε κορυφαίους μουσικούς όπως ο Tricy Sankaran, o Jamey Haddad, o Glen Velez, o Giovanni Hidalgo, o Alfredo Reyes Sr, o Leon Mobley, oι Talking Drums και πολλοί άλλοι.

Από το 1994 διδάσκει κρουστά στο Ωδείο ”Φίλιππος Νάκας”, το οποίο συνεργάζεται με το Berklee College of Music, στα τμήματα Μοντέρνας και Παραδοσιακής μουσικής.
Έχει συγγράψει 2 βιβλία για εκμάθηση κρουστών οργάνων, τα oποία εκδόθηκαν από τις εκδόσεις “Φίλιππος Νάκας” (η μέθοδός του διδάσκεται στα περισσότερα ωδεία και Μουσικά Γυμνάσια της Ελλάδος).

To 1997 και 1999 αντίστοιχα, ύστερα από πρόσκληση του Berklee College of Music παίρνει μέρος στο δεύτερο και τέταρτο παγκόσμιο φεστιβάλ κρουστών της Βοστόνης, ως εκπαιδευτικός και ως performer στο συναυλιακό μέρος του φεστιβάλ.

Από την αρχή της καριέρας του ο Πέτρος Κούρτης συνεργάστηκε με τους περισσότερους εξέχοντες Έλληνες συνθέτες, μουσικούς και τραγουδιστές της χώρας μας όπως, (Γ. Νταλάρας, Ελ. Αρβανιτάκη, Χ. Αλεξίου, Αλ. Πρωτοψάλτη κ.α).

Έχει περιοδεύσει στο εξωτερικό με σχεδόν όλους τους κορυφαίους μουσικούς, τραγουδιστές αλλά και με χορευτικά συγκροτήματα, συμμετέχοντας σε μουσικές συναντήσεις και διεθνή φεστιβάλ. Έχει επίσης συμμετάσχει σε πολλές δισκογραφικές παραγωγές, διαφόρων ειδών μουσικής, συμπεριλαμβανομένου και του soundtrack της πρόσφατης κινηματογραφικής επιτυχίας του Τάσου Μπουλμέτη,”Πολίτικη Κουζίνα”.


Μερικοί από τους καλλιτέχνες της διεθνούς μουσικής σκηνής, με τους οποίους έχει κατά καιρούς συνεργαστεί, είναι οι, Loorena Mc kenit, Al De Meola Omar Farouk Tekbilek, Dulce Pontes, Eddy Napoli, Mira Anwar Awad, Macarena Giraldez Losada, Sezen Aksu, Bulgaaria Vocal Trio Zohar Fresco, Arto Tuncboyaciyan, Ara Dinkjan.

Το 1995 δημιούργησε μαζί με τους Κ. Μπαλταζάνη και Γ. Κιουρτσόγλου το σχήμα ”IASIS”. Κυκλοφόρησαν με επιτυχία τέσσερα άλμπουμ. Το 1997, ένωσε τις δυνάμεις του με τους βιρτουόζους σολίστες στα κρουστά, Βαγγέλη Καρίπη και Ανδρέα Παππά για να δημιουργήσουν μαζί το συγκρότημα “ΚΡΟΤΑΛΑ” και να κυκλοφορήσουν το 2002 το πρώτο τους ομώνυμο CD. Το 2006 τα Κρόταλα συνεργάστηκαν με τη Loreena Mc Kenit και ηχογράφησαν στο άλμπουμ “An Ancient Muse”.

Από το 2002 συμμετέχει-υλοποιεί και διευθύνει καλλιτεχνικές παραγωγές για special events μεγάλων εταιριών και οργανισμών και συμμετέχει σε εκπαιδευτικά εταιρικά προγράμματα ( Drum Team Building) σαν εκπαιδευτής της δραστηριότητας του «ΚΥΚΛΟΥ ΚΡΟΥΣΤΩΝ». Μερικές από τις εταιρείες που έχει συνεργαστεί είναι oι COSMOTE, COCA COLA, INTERAMERICAN, ROCHE, TOYOTA, VOLVO, VODAFONE, ΓΕΡΜΑΝΟΣ κ.α.

Το 2006 ιδρύει την εταιρία ARTVENTURE η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της καλλιτεχνικής επιμέλειας, οργάνωσης και εκτέλεσης παραγωγής. Έχει επίσης αναλάβει την καλλιτεχνική επιμέλεια και εκτέλεση μεγάλων παραγωγών όπως, την Τελετή λήξης των Μεσογειακών Αγώνων 2009 στην Pescara της Ιταλίας, New Year’s EVE 2010 στο Σύνταγμα (δήμος Αθηναίων), Σπάρταθλο 2010 καθώς και τις εκδηλώσεις Ανακατωσάρια στα Γρεβενά για δυο συνεχόμενες χρονιές 2007 και 2008.

Θεωρείται ένας από τους πιο διακεκριμένους καθηγητές κρουστών και διαθέτει στο ενεργητικό του έναν μεγάλο αριθμό σεμιναρίων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Οι μελέτες και οι αναζητήσεις του στρέφονται γύρω από τη διάσωση, διάδοση και εξέλιξη των κρουστών, καθώς και τη μεθόδευση ενός εκπαιδευτικού συστήματος που θα βοηθήσει τους νέους μουσικούς σε μια σωστή και εύκολη προσέγγιση των κρουστών οργάνων.

Προηγουμενο αρθρο
Βιογραφικό του καθηγητή Απόστολου Λάζαρη - Του Θανάση Καλαφάτη
Επομενο αρθρο
Τηλυκράτης: σας καλούμε να ταξιδέψετε μαζί μας μέχρι τη Φιλιππιάδα γυρίζοντας στη Λευκάδα με το πρωτάθλημα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.