HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΓαλλία: Τζιχαντιστής αποκεφάλισε καθηγητή στο Παρίσι και σκορπά τον τρόμο ξανά στην χώρα

Γαλλία: Τζιχαντιστής αποκεφάλισε καθηγητή στο Παρίσι και σκορπά τον τρόμο ξανά στην χώρα

Τζιχαντιστής αποκεφάλισε καθηγητή στο προάστιο Κονφλάν-Σεντ-Ονορέ του Παρισιού και σκορπά ξανά τον τρόμο στην Γαλλία.

Σοκ στη Γαλλία και στην Ευρώπη έχει προκαλέσει ο αποκεφαλισμός ενός καθηγητή από έναν φανατικό Τσετσένο ισλαμιστή 18 μόλις ετών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο δράστης της αιματηρής επίθεσης στο προάστιο του Παρισιού Κονφλάν-Σεντ-Ονορίν (Yvelines) που αποκεφάλισε έναν 47χρονο Γάλλο καθηγητή Ιστορίας, φωνάζοντας «Αλλάχου Άκμπαρ», είχε γεννηθεί στη Μόσχα.

Οι αστυνομικοί δεν πλησίασαν αμέσως τον δράστη, καθώς φαίνεται πως ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά. Αρχικά, μια ομάδα πυροτεχνουργών εξουδετέρωσε τα εκρηκτικά, πριν οι Αρχές μπορέσουν να πλησιάσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι και ένα όπλο, πιθανότατα μια επαναληπτική καραμπίνα.

Μάρτυρες, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο Reuters, είπαν ότι άκουσαν τον ένοπλο να φωνάζει «Αλλάχου Ακμπάρ» πριν επιτεθεί στο θύμα του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης ήταν οπλισμένος με ένα μαχαίρι και ένα όπλο, πιθανότατα μια επαναληπτική καραμπίνα.

Πως έγινε η δολοφονία του καθηγητή


Τρεις εβδομάδες από την τρομοκρατική επίθεση έξω από τα παλιά γραφεία του «Charlie Hebdo» στη Γαλλία, ένας άνδρας επιτέθηκε σε καθηγητή Λυκείου και τον αποκεφάλισε στη μέση του δρόμου, στο προάστιο του Παρισιού Ιβελίν Βαλ Ντ’ Ουάζ.

Ο άτυχος άνδρας, ονόματι Σαμουέλ Π., ένας 47χρονος καθηγητής ιστορίας-γεωγραφίας, σε Λύκειο στο Κονφλάνς-Σεντ-Ονορίν, βρέθηκε νεκρός, αποκεφαλισμένος, στις 5:00 το απόγευμα.

Ο δράστης, ένας 18χρονος Τσετσένος, γεννημένος στη Μόσχα, όπως όλα δείχνουν, σκότωσε τον καθηγητή για ένα μάθημα που παρέδωσε στο σχολείο για την ελευθερία της έκφρασης, στο οποίο και παρουσίασε τα σκίτσα του Μωάμεθ που είχε δημοσιεύσει το σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo.

Ο καθηγητής φαίνεται πως βρέθηκε στο στόχαστρο ορισμένων γονέων στις 5 Οκτωβρίου, αφότου παρέδωσε το εν λόγω μάθημα στους μαθητές του, στο οποίο και παρουσίασε τα σκίτσα του Μωάμεθ.


Πηγή: iefimerida.gr

Προηγουμενο αρθρο
«Όλοι για τη Λευκάδα»: Για την εξέλιξη του έργου: Αποκατάσταση οδού Ασπρογερακάτα - Πευκούλια (Λαγκάδα)
Επομενο αρθρο
Οι πρωτοπόροι οργανοπαίκτες στο νησί της Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.