HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΓια προσωπικούς λόγους δεν πρέπει να λειτουργεί η οδοντιατρική μονάδα ΑμεΑ στο νοσοκομείο Λευκάδας!

Για προσωπικούς λόγους δεν πρέπει να λειτουργεί η οδοντιατρική μονάδα ΑμεΑ στο νοσοκομείο Λευκάδας!

Σιγά-σιγά αποκαλύπτεται ο βασικός λόγος για τον οποίο κάποιοι δεν θέλουν να λειτουργεί η Ειδική Οδοντιατρική Μονάδα ΑμεΑ στο νοσοκομείο Λευκάδας.

Αφορμή και αιτία η πρόσφατη ερώτηση του βουλευτή Απόστολου Κακλαμάνη στον υφυπουργό υγείας για τη μη λειτουργία της μονάδας. Έτσι σε πρώτη φάση η κατ΄ αποκλειστικότητα δημοσιογράφος Υγείας της Λευκάδας πήρε δηλώσεις του δ/ντη του αναισθησιολογικού τμήματος του νοσοκομείου Μ. Αρετή ο οποίος άφησε κάποιες αιχμές για το πρόσωπο της πρώην διοικήτριας Μαριάνθης Μεσσήνη, που ωστόσο η εν λόγω δημοσιογράφος έκανε την τρίχα τριχιά, ίσως ως καλύτερα ενημερωμένη για τα παρασκηνιακά του θέματος.

Κυρίως ο κ. Αρετής θέλοντας να κρατήσει την προσωπική και ιατρική του αξιοπρέπεια επικεντρώθηκε στην αδυναμία του νοσοκομείου να αντιμετωπίσει πιθανά περιστατικά που μπορεί να προκληθούν σαν συνέπεια της οδοντιατρικής επέμβασης.

Με μεγάλη μας έκπληξη όμως τη σκυτάλη πήρε, όχι από τον κ. Αρετή, αλλά από τη δημοσιογράφο, ο Ιατρικός Σύλλογος Λευκάδας. Έτσι σε ανακοίνωση την οποία υπογράφουν οι γιατροί Σταύρος Γληγόρης και Γιάννης Σαρανταένας, παρεπιπτόντως ασχολούνται με το βασικό θέμα που έθεσε ο κ. Αρετής, ενώ στην ανακοίνωσή αυτή επικεντρώνονται στο ποιός και γιατί ίδρυσε αυτή τη μονάδα, στρεφόμενη δηλαδή προσωπικά και μόνο στην κα Μεσσήνη ως αυτή να αποκόμιζε οφέλη από τη λειτουργία της μονάδας.

Είναι πραγματικά λυπηρό ο Ιατρικός Σύλλογος απλά και μόνο ως επιστημονικός σύλλογος να μη βλέπει την ανάγκη που προκύπτει για την αντιμετώπιση των οδοντιατρικών περιστατικών της ποιο ευαίσθητης κατηγορίας συμπολιτών μας και να κατατρύχετε με προσωπικές αντιδικίες.

Όμως ακόμη και αν δεν επικαλεστούμε το ηθικό του πράγματος, επίσης είναι λυπηρό να αντιμετωπίζεται έτσι μια μονάδα η οποία είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα του νοσοκομείου της Λευκάδας έναντι τουλάχιστον όλων των άλλων νοσοκομείων της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, πλεονέκτημα το οποίο είναι μοναδικό για να διεκδικήσουμε με σοβαρό τρόπο την άψογη στελέχωση του νοσοκομείου σε όλες σχεδόν τις ειδικότητες.

Μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση μπορούμε να έχουμε σαν σύμμαχους όλο τον πολιτικό κόσμο που καλύπτει η 6η Υ.ΠΕ. μαζί και όλη την κοινωνία της. Για το αληθές αυτού του ισχυρισμού μας διαβάστε από τα πρακτικά της Βουλής ολόκληρο το διάλογο βουλευτή και υφυπουργού, όπου ξεκάθαρα διαφαίνεται ότι αυτή η μονάδα μετράει σοβαρά στη στελέχωση του νοσοκομείου.

Κρίμα πραγματικά που για λόγους προσωπικούς ένας σύλλογος ενεργεί με τόσο εμπαθή τρόπο.

Βέβαια δεν ξέρουμε αν και κάθε μέλος του Συλλόγου συμφωνεί με την απαράδεκτη αυτή ανακοίνωση, αλλά έστω αν συμφωνούν τα μέλη του Δ.Σ. του συλλόγου αυτού.
Θα παραβλέψουμε το ότι οι δύο υπογράφοντες ως πρόεδρος και γραμματέας, έχουν αυτό το δικαίωμα, αφού η εγκυρότητα των πρόσφατων εκλογών τους, δεν έχει ακόμη επικυρωθεί λόγω ένστασης που έχει κατατεθεί.

Γιάννης Θερμός

[Εφημερίδα «τα Καλά Νέα της Λευκάδας»]

Ακολουθούν: η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λευκάδας και η ερώτηση του Απόστολου Κακλαμάνη από τα πρακτικά της Βουλής

line2

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΑΔΟΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΙΔΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΑΜΕΑ?

Με αφορμή την επερώτηση που κατέθεσε πρόσφατα στην βουλή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης σχετικά με την αναστολή λειτουργίας της οδοντιατρικής μονάδος Αμεα που υπάρχει στον οργανισμό του νοσοκομείου Λευκάδος,θα θέλαμε να κάνουμε τις ακόλουθες επισημάνσεις:

Πότε φτιάχτηκε και για χάρη ποιανού έγινε στην Λευκάδα ειδική Μονάδα οδοντιατρική για Αμεα?

Ποιοι πείστηκαν και από ποιον ότι το νοσοκομείο Λευκάδος παρέχει όλη την ασφαλή κάλυψη για την χειρουργική επέμβαση και τη μετεγχειρητική νοσηλεία αυτών των ειδικών ατόμων τα οποία έχουν πολλαπλά επιπλέων προβλήματα υγείας καθιστώντας τα ασθενείς υψηλού ρίσκου για τέτοιου είδους επεμβάσεις?

Ποιος συμμετείχε και εκτελούσε παράτυπα η ακόμα και παράνομα τις επεμβάσεις μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της μονάδος με πρωτοβουλία των αναισθησιολόγων?

Υπηρετεί σε οργανική θέση οδοντίατρος στο νοσοκομείο?Και πως θα μπορούσε να λειτουργήσει μια τέτοια μονάδα με επικουρικό οδοντίατρο η υπηρετούντα στο Κ.Υ.Βασιλικής?

Ποιος εκμεταλλεύτηκε την ίδρυση της μονάδος προκειμένου να ανανεώσει την θητεία του σε κομματική θέση στο νοσοκομείο Λευκάδος ενώ είχε ήδη ανακοινωθεί η απομάκρυνση του?

Είναι ασφαλές για τα Αμεα το νοσοκομείο της Λευκάδας να χαρακτηρίζετε ως κεντρικό νοσοκομείο της 6ης ΥΠΕ με ειδική οδοντιατρική μονάδα Αμεα?ή μήπως είναι πολύ πιο λογικό να μεταφερθεί η λειτουργία της μονάδας σε άλλο τριτοβάθμιο νοσοκομείο προκειμένου να υπάρχει η μέγιστη ασφάλεια για την αντιμετώπιση αυτών των ατόμων…

Για το Δ.Σ.

line2
Ερώτηση του Απ. Κακλαμάνη για επαναλειτουργία της ειδικής Οδοντιατρικής μονάδας στο ΓΝΛ για ΑμεΑ

Πρακτικά της συζήτησης (4/11/2014) της Ερώτησης του πρώην Προέδρου της Βουλής, βουλευτή Β΄ Αθήνας ΠΑΣΟΚ κ. Απόστολου Κακλαμάνη, στο Κοινοβούλιο προς τον Υπουργό Υγείας.

2) Για τα ΑμεΑ. Ερώτηση για την επαναλειτουργία της ειδικής μονάδας Οδοντιατρικής περίθαλψης στο Νοσοκομείο Λευκάδας για τα ΑμεΑ, Ηπείρου, Πελοποννήσου και Επτανήσου.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά)

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Κυρία Πρόεδρε, πριν μπω στο θέμα της ερώτησής μου, επιτρέψτε μου να σχολιάσω κάτι και νομίζω ότι δεν εκφράζω μόνο τη δική μου άποψη. Λύπη προκαλεί στον ελληνικό λαό το γεγονός ότι ενώ οι εξελίξεις στη θαλάσσια περιοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας θα έπρεπε να μας κρατούν όλους σε εγρήγορση για κάθε ενδεχόμενο, αυτό δεν συμβαίνει. Η έκκληση, την οποία για έκτη φορά απευθύνω μέσα από τη Βουλή στους Αρχηγούς των κομμάτων, είναι συγκεκριμένη. Αφού προετοιμάσουν βέβαια το κλίμα ώστε να μη διατυπώσει καθένας τους «αστερίσκους», και επιφυλάξεις του, ως συνήθως να συσκεφθούν υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να σταλεί παντού το μήνυμα ότι εδώ ανεξαρτήτως των εσωτερικών μας προβλημάτων και των διαφωνιών μας και της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνουμε, είμαστε ενωμένοι ως έθνος για κάθε ενδεχόμενο. Δεν είναι πολεμοχαρής αυτή η έκκληση. Αντιθέτως, οι απέναντι αποθρασύνονται όταν δεν βλέπουν αυτό που εγώ πιστεύω ότι και η Κυβέρνηση και τα κόμματα και ολόκληρος ο ελληνικός λαός έχουμε το ίδιο φρόνημα, για ό,τι επιχειρούν στην Κύπρο. Αλλά αυτό πρέπει να φανεί και προς τα έξω.

Έρχομαι τώρα στο θέμα της ερώτησής μου κυρία Πρόεδρε. Είχα καταθέσει και είναι η τρίτη φορά τώρα που επανακαταθέτω αυτή την ερώτηση που συζητούμε σήμερα. Το Υπουργείο όμως «αγρόν ηγόρασε». Χαίρομαι γιατί είναι σήμερα εδώ ο Αναπληρωτής Υπουργός για να μας απαντήσει.

Στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, στη Λευκάδα, η πρώην Διοικήτρια του Νοσοκομείου εκεί, η κυρία Μαριάνθη Μεσσήνη, η οποία έχει εξειδικευθεί στα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία, που συνήθως ιδιαίτερα στην παιδική ηλικία έχουν πολλά προβλήματα σχετικά με τη στοματική τους υγεία, την οδοντοφυΐα τους κ.λπ., ίδρυσε και λειτούργησε από το 2010 ειδική μονάδα, την πρώτη, μετά του Ασκληπιείου της Βούλας, που ήταν η μοναδική σε όλη την Ελλάδα ειδική μονάδα οδοντιατρικής περίθαλψης για τα άτομα με αναπηρία.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας, διά του απελθόντος Υπουργού, του κ. Άδωνη Γεωργιάδη -αλλά νομίζω ότι αυτές είναι αποφάσεις που πολιτικά βαρύνουν την Κυβέρνηση- απομάκρυνε την κυρία Μεσσήνη από τη διοίκηση το Δεκέμβρη του 2013. Με τη νέα διοίκηση σταμάτησε να λειτουργεί η μονάδα, ενώ λειτουργούσε κανονικά επί τρία ολόκληρα χρόνια και μάλιστα ως μονάδα ενταγμένη κανονικά στον Οργανισμό πλέον του Νοσοκομείου. Αρχικά, λειτούργησε άτυπα χάριν στον ζήλο αυτής της κυρίας, την οποία «πετάξατε έξω». Όπως έγινε με ικανούς διοικητές και σε άλλα νοσοκομεία. Στο Σισμανόγλειο, για παράδειγμα, την κυρία Όλγα Οικονόμου μια εξαιρετική Διοικήτρια τριών άλλων νοσοκομείων που συγχωνεύτηκαν, την διώξατε, επίσης, για να τοποθετηθεί ένας πολιτευτής της Πολιτικής Άνοιξης του 1993! Ο οποίος, άγνωστο γιατί έπειτα από λίγους μήνες έφυγε…

Αυτό, λοιπόν, που εγώ ζητώ έχει ως εξής. Υπάρχουν τρεις αναισθησιολόγοι και ένας οδοντίατρος που υπηρετούν εκεί και είναι διαθέσιμοι, άλλοι δύο.. Ο ένας, υπηρετεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, του επιτρέπει η Διοίκησή του και αυτός αμισθί δέχεται να πηγαίνει στη Λευκάδα, όπως και μία οδοντίατρος που υπηρετεί, σε μισή ώρα απόσταση, κύριε Υπουργέ! Από τη Λευκάδα, στο Κέντρο Υγείας της Βασιλικής και είναι επίσης προθυμότατη κι αυτή. Έχουμε, όμως, τρεις αναισθησιολόγους, ο επικεφαλής των οποίων αρνείται να κάνουν αυτό που έκαναν μέχρι το Δεκέμβριο του 2013.

Έχει σχηματιστεί μια μεγάλη «λίστα» ατόμων με αναπηρία γιατί αυτό το τμήμα, αυτή η ειδική μονάδα, είναι η μοναδική στην Περιφέρεια για όλα τα Επτάνησα, την Ήπειρο και την Πελοπόννησο. Αυτοί, λοιπόν, οι άνθρωποι πρέπει να έρθουν στο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου η «λίστα» αναμονής προβλέπει ένα χρόνο τουλάχιστον αναμονής; Έλεος!

Υπάρχουν προβλήματα. Έχει η Κυβέρνηση πολλά πράγματα να δικαιολογήσει, οποιεσδήποτε ατέλειες υπάρχουν. Αλλά, όχι όταν δεν υπάρχει ουσιαστικά πρόβλημα. Εγώ λυπάμαι, διότι περίμενα με την πρώτη ερώτηση που κατέθεσα προ μηνών ότι θα διέτασσε ο Υπουργός, ΕΔΕ και αν έφταιγε κάποιος θα τον έστελνε στον Εισαγγελέα. Δεν ξέρω κανέναν, παρ’ όλο που είναι συμπατριώτες μου οι περισσότεροι από αυτούς. Δεν ξέρω κανέναν, αλλά θέλω να πω ότι αυτό που γίνεται δεν έχει και καμία σχέση με το λευκαδίτικο φιλότιμο. Τον άνθρωπο που υποφέρει πρέπει να τον προστρέξεις, όταν μάλιστα είσαι υποχρεωμένος, πληρώνεσαι από το κράτος και δεν μπορείς να ισχυρίζεσαι «δεν μπορώ να το κάνω αυτό» για κάτι που το έκανες επί τρία χρόνια.

Χρειάζεται, κύριε Υπουργέ, μία γενικότερη προσπάθεια. Εγώ δεν είμαι υπέρ των γενικεύσεων, αλλά της εξατομίκευσης του επαίνου και του ψόγου για καθένα μας, από πάνω μέχρι κάτω, ίσως είναι η μοναδική αρχή, κυρία Πρόεδρε, στην παρακμιακή κοινωνία μας σήμερα που αξίες και αρχές έχουν πάει περίπατο, η μόνη αρχή που μπορεί να υποχρεώσει καθέναν στον πάγκο του να κάνει αυτό που πρέπει.

Ευχαριστώ.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας):

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν θα μπορούσε κανείς να μη συμφωνήσει απόλυτα με τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Κακλαμάνη, όπως συμφωνήσατε και εσείς, κυρία Πρόεδρε.

Οι στιγμές είναι δύσκολες, θα πρέπει να είμαστε μια γροθιά απέναντι σε όλα αυτά που αντιμετωπίζει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και πολύ περισσότερο βέβαια όταν υπάρχουν και τέτοιες προκλήσεις, κύριε Πρόεδρε, και έχετε απόλυτο δίκιο.

Έχετε δίκιο και στο δεύτερο θέμα της ερώτησής σας. Είναι γεγονός ότι η κυρία Μεσσήνη έκανε ένα πάρα πολύ μεγάλο έργο στη Λευκάδα. Πάντως, επειδή είχα πρόσφατα επισκεφθεί την περιοχή, ήμουν στην Πρέβεζα πριν από λίγες μέρες, το καινούργιο νοσοκομείο της Λευκάδας πάει πάρα πολύ καλά. Ελπίζουμε σε λίγα χρόνια να είναι έτοιμο, γιατί οι οικονομικές συνθήκες της Ελλάδος –εσείς το ξέρετε καλύτερα από όλους μας, γιατί είστε ο πιο έμπειρος εδώ- είναι δύσκολες. Πιστεύουμε να προχωρήσει γρήγορα αυτό το έργο, το καινούργιο νοσοκομείο της Λευκάδας.

Τώρα, ως προς το θέμα που είπατε, που είναι ειδικό θέμα, έχω και εμπειρία σε αυτό το θέμα, διότι αδικήσαμε -βέβαια εσείς δεν το ξέρετε- και ένα άλλο κέντρο στην Αθήνα, αυτό της ΣΩΤΗΡΙΑΣ, με την κ. Αφεντουλίδου, η οποία έχει εκπαιδευτεί στο Ασκληπιείο Βούλας για να μπορεί να βοηθάει αυτά τα παιδιά με τα ειδικά προβλήματα που δεν είναι μόνο προβλήματα, όπως καταλαβαίνετε, στοματογναθοχειρουργικής, είναι και θέματα δυσμορφιών. Είναι γεγονός ότι τα παιδιά αυτά είναι πάρα πολύ δύσκολα στην αναισθησία, στη διασωλήνωση, σε όλο αυτό τον χειρισμό της στοματικής κοιλότητας.

Το Ασκληπιείο Βούλας έχει πραγματικά να επιδείξει ένα πάρα πολύ μεγάλο έργο, όπως και η κυρία Μεσσήνη, που έχει φτιάξει τη μονάδα αυτή στη Λευκάδα, η οποία εξυπηρετεί πραγματικά, όπως το είπε ο κύριος Πρόεδρος, όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου, της Ηπείρου, των Ιονίων νήσων, της Πάτρας, της Λακωνίας και όποιον πάει εκεί.

Υπάρχει μεγάλη αναμονή στο Ασκληπιείο Βούλας. Το ξέρετε καλά και το είδατε γιατί είστε πολύ γνώστης, κύριε Πρόεδρε, ότι το θέμα δεν ήταν τίποτε άλλο παρά έφυγε η γιατρός η κυρία Μεσσήνη από εκεί και όπως καταλαβαίνετε οι αναισθησιολόγοι έκαναν λίγο πίσω στο θέμα της εμπειρίας της αναισθησίας στα παιδιά. Εκεί είναι το θέμα, με τους αναισθησιολόγους.

Τώρα, λοιπόν, μετά από το καλοκαίρι -γιατί είχατε κάνει μια ερώτηση τον Ιούλιο- έχει πάρει απόφαση η ΥΠΕ και δίνει μια φορά την εβδομάδα ένα χειρουργείο, δηλαδή θα υπάρχει μία φορά την εβδομάδα ένα χειρουργείο γι’ αυτά τα παιδιά. Ξεκινάμε με μία φορά την εβδομάδα. Αν μπορέσουμε, θα δώσουμε και παραπάνω προσωπικό. Και βέβαια υπάρχει και η οδοντίατρος από το Κέντρο Υγείας που θέλει να πάει εκεί και οδοντίατρος από τα Γιάννενα που πηγαίνει και βοηθάει.

Πιστεύω να ξαναβάλουμε μπροστά αυτή τη μονάδα, η οποία έχει προσφέρει πάρα πολύ μεγάλο έργο στα Ιόνια νησιά αλλά και στην εν γένει δυτική Πελοπόννησο και στην Ελλάδα.

Σας ευχαριστώ πολύ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Ορίστε, κύριε Πρόεδρε, έχετε το λόγο για να δευτερολογήσετε.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Ευχαριστώ τον κύριο Υπουργό για την απάντησή του, η οποία όμως εν μέρει με ικανοποιεί.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Εν μέρει.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Πρέπει να πω, κύριε Υπουργέ, ότι επίσης σας ευχαριστώ για την πληροφορία που δώσατε στη Βουλή, γιατί εγώ το γνωρίζω επειδή με τον Απόστολο Λάζαρη ως Υπουργό Εθνικής Οικονομίας είχαμε –Λευκαδίτες και οι δύο- προσπαθήσει, για τη μεταφορά του Νοσοκομείου που ακόμα λειτουργεί σ΄ ένα πεπαλαιωμένο κτίριο. Το θυμάμαι και εγώ ως μαθητής, ήταν μία εκσυγχρονισμένη «παράγκα».

Άρα, χαίρομαι –και το τονίζω- διότι δικαιώνεται όλη αυτή η προσπάθεια που ξεκίνησε εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Το έργο, έμπαινε σε πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και μετά έβγαινε! Τώρα εγώ θα σας παρακαλέσω –βέβαια εσείς είστε υποχρεωμένος να κοιτάζετε όλη την Ελλάδα- να προχωρήσετε γοργά, γιατί εάν στην ύπαιθρο, εάν σε αυτά τα νησιά δεν κρατηθούν εκεί οι πληθυσμοί τους, θα σβήσουν. Και αυτό, αν θέλετε, συνδέεται με το πρώτο θέμα που έθιξα. Ζωντανή η Ελλάδα μπορεί να σταθεί όρθια σε μία περιοχή, όπως η δική μας που κάθε δύο-τρεις γενιές γίνεται και μία αναδιάταξη συνόρων με πολέμους, με θυσίες. Δεν πρέπει αυτά να μας διαφεύγουν κάτω από τη φοβερή κρίση και τα δεινά που υφίσταται τώρα ο λαός μας.

Όμως, για το Νοσοκομείο Λευκάδας πρέπει να ξέρετε –υποθέτω θα το ξέρετε- ότι έχουν συνταξιοδοτηθεί τρεις οδοντίατροι. Επίσης, υπάρχουν και άλλα κενά σε άλλες ειδικότητες, όπως καρδιολόγου, παθολόγου κ.α.

Θα παρακαλέσω στις προκηρύξεις που κάνετε να δείτε την κάλυψη αυτών των κενών. Επίσης, τονίζω ότι υπάρχει όπως είπα μεγάλη «λίστα» αναμονής ΑμΕΑ. Έχω εδώ υπόμνημα -και θα το καταθέσω και στα Πρακτικά- του κ. Μανωλίτση, του Προέδρου του Συλλόγου Οικογενειών Ατόμων με Αναπηρία, με υπογραφές ενδιαφερομένων. Είναι φτωχοί άνθρωποι και είναι δύσκολο γι’ αυτούς να έρθουν στην Αθήνα για να πάνε στη νέα μονάδα που μας είπατε, γιατί η μονάδα στη Βούλα είχε μεγάλη επισκεψιμότητα. Η κυρία Μεσσήνη υπηρέτησε σε αυτή τη Μονάδα και έχει εκπαιδεύσει μάλιστα και στη Λευκάδα μία ιδιώτη οδοντίατρο, η οποία είναι πρόθυμη να βοηθήσει εκεί -αφιλοκερδώς φυσικά- τους άλλους γιατρούς για να λειτουργήσει η μονάδα αυτή. Πρέπει να ενθαρρύνουμε τέτοιες περιπτώσεις. Σας παρακαλώ λοιπόν να συνεννοηθείτε με την Περιφέρεια, ώστε να μην μείνουν στο ένα χειρουργείο μόνο, γιατί, όπως ξέρετε, λόγω της φύσεως των περιπτώσεων αυτών άντε να κάνουν μία-δύο επεμβάσεις κάθε φορά. Καταλάβατε;

Θα σας παρακαλέσω θερμά να προστεθεί στο ένα χειρουργείο την εβδομάδα και μια άλλη μέρα. Δείτε επίσης πως θα ενισχύσετε αυτό το Νοσοκομείο και στις άλλες ελλείψεις προσωπικού που έχει.

Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά): Ευχαριστούμε και εμείς, κύριε Πρόεδρε.

Κύριε Υπουργέ, έχετε το λόγο.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Είναι γεγονός ότι υστερήσαμε, κύριε Πρόεδρε. Τι να κάνουμε; Υπήρχε αυτή η δυσλειτουργία με τους αναισθησιολόγους. Έχουμε και άλλα προβλήματα στη Λευκάδα. Δεν είναι μόνο οι αναισθησιολόγοι. Έχουμε και τα προβλήματα των καρδιολόγων. Έχουμε και τα προβλήματα των παθολόγων.

Ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε φέτος να καλύψουμε όχι όλες τις κενές θέσεις στην υγεία, αλλά θέλω να διαβεβαιώσω το Σώμα μιας και μου δίνεται η ευκαιρία -και επειδή υπάρχει και η Αντιπολίτευση εδώ, βλέπω τον κ. Πετράκο, τον κ. Ζαχαριά και τον κ. Κωνσταντινίδη- και να ενημερώσω ότι από την ημέρα που πήγαμε στο Υπουργείο έχουμε προκηρύξει και έχουμε προσλάβει δυόμισι χιλιάδες θέσεις. Το βλέπουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και μπορούν να μας κρίνουν και θα βγάλουμε και δελτίο Τύπου αύριο.

Έχουμε προκηρύξει και έχουν πάει στις θέσεις τους τετρακόσιοι ενενήντα οκτώ επικουρικοί γιατροί. Αύριο ή μεθαύριο βγαίνει η προκήρυξη των τριακοσίων δύο θέσεων επικουρικών γιατρών.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Να μην γυρίσουν στην Αθήνα, όμως, αυτοί.

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ (Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας): Όχι, κύριε Πρόεδρε.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ: Ο θεσμός του επίκουρου είναι για την Περιφέρεια.

Προηγουμενο αρθρο
Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας: Κάλεσμα σε απεργία στις 27 Νοέμβρη
Επομενο αρθρο
Equal Society Λευκάδα: Θέσεις εργασίας και εκπαιδευτικά προγράμματα 17/11 έως 24/11/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.