HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΔήλωση ΝΕ ΠΑΣΟΚ Λευκάδας για το έργο Αμβρακία – Άκτιο

Δήλωση ΝΕ ΠΑΣΟΚ Λευκάδας για το έργο Αμβρακία – Άκτιο

Δήλωση ΝΕ ΠΑΣΟΚ Λευκάδας για το έργο ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΑΚΤΙΟ

Οι απαντήσεις σε πρόσφατη ερώτηση βουλευτή αναφορικά με την πορεία των τεσσάρων εργολαβιών του έργου « Αμβρακία – Άκτιο» εξανεμίζει και τα τελευταία ψήγματα αισιοδοξίας που μπορεί να έχουν ακόμη οι φορείς της Δυτικής Ελλάδας για την ομαλή πορεία και ολοκλήρωση αυτού του πολύπαθου έργου.
Η επίκληση εκ νέου «απρόβλεπτων τεχνικών προβλημάτων», επτά έτη μετά την αρχική συμβασιοποίηση τους έργου δείχνει ότι η υπερήφανη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που θα απάλλασσε την χώρα από τις νοσηρές πρακτικές εκτέλεσης των δημοσίων έργων του παρελθόντος όχι μόνο, τα τελευταία δύο σχεδόν χρόνια που κυβερνά, δεν έλυσε προβλήματα, αλλά αντίθετα (τι ειρωνεία !)επικαλείται τις ίδιες αιτιάσεις για καθυστερήσεις και προβλήματα με αυτέςτου παρελθόντος.
Είναι βέβαιον ότι το έργο στο επίπεδο εποπτείας διαχείρισης έχει αφεθεί παντελώς στην τύχη του.
Και το ισχυριζόμαστε αυτό γιατί γνωρίζει πολύ καλά το Υπουργείο Υποδομών και η Διαχειριστική Αρχή, ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή, για χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκούς πόρους, η οποιαδήποτε συμπληρωματική σύμβαση.
Το ισχυριζόμαστε αυτό γιατί γνωρίζει πολύ καλά το Υπουργείο Υποδομών, ότι η άντληση πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων είναι ανύπαρκτη.
Το ισχυριζόμαστε αυτό γιατί γνωρίζει πολύ καλά το Υπουργείο Υποδομών ότι αν το έργο δεν ολοκληρωθεί στην τρέχουσα Προγραμματική Περίοδο δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί εκ νέου ως έργο « γέφυρα» από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία, παρά μόνον από εθνικούς πόρους και φυσικά,
το ισχυριζόμαστε αυτό γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι Εθνικοί πόροι με τα σημερινά δεδομένα δεν αρκούν ούτε για την κάλυψη των αναγκών σε εθνική χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση των ήδη ενταγμένων στο ΕΣΠΑ έργων.
Ωστόσο, δεν είναι μόνον το έργο Αμβρακία – Άκτιο που βρίσκεται σε πλήρη στασιμότητα και απραξία, είναι και η αναστολή της δημοπράτησης του έργου Παραχώρησης της Υποθαλάσσιας Ζεύξης της Λευκάδας, υπό το δήθεν πρόσχημα του ορθότερου επανασχεδιασμού των έργων της περιοχής, όπως φυσικά και το οδικό Τμήμα σύνδεσης της Λευκάδας με το Τμήμα του Αμβρακία -Άκτιο που ακόμη καθυστερεί η ένταξή του στα έργα της νέας Προγραμματικής Περιόδου.
Η ΝΕ ΠΑΣΟΚ,
Καλεί όλους τους πολίτες της Λευκάδας,
καλεί όλους τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας,
σε αγώνα για την ανάδειξη της σημαντικότητας του έργου Αμβρακία- Άκτιο, αλλά και των λοιπών έργων, ως βασικές και άκρως αναγκαίες υποδομές για την ανάπτυξη της περιοχής.
Καλεί τους πολίτες και τους φορείς της περιοχής σε αγώνα για την άσκηση κάθε δυνατής πίεσης προς την κυβέρνηση για την ταχεία επίλυση των προβλημάτων και την ομαλή ένταξη και ολοκλήρωση των έργων.

20 Νοεμβρίου 2016,
Ν.Ε. Λευκάδας.

Προηγουμενο αρθρο
Συνελήφθη 43χρονος για κλοπή από Ναό στην περιοχή της Νικιάνας
Επομενο αρθρο
Ωράριο Δανειστικής Βιβλιοθήκης Πολιτιστικού Συλλόγου Καρυωτών «Νήρικος»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.