HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔήμος Λευκάδας: στους μεταλλικούς και όχι στους ανακύκλωσης τα γάντια μιας χρήσεως και οι προστατευτικές μάσκες

Δήμος Λευκάδας: στους μεταλλικούς και όχι στους ανακύκλωσης τα γάντια μιας χρήσεως και οι προστατευτικές μάσκες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ παρακαλεί όλους τους δημότες να μην ρίχνουν τα γάντια μιας χρήσης και τις προστατευτικές μάσκες στους κάδους ανακύκλωσης, λόγω του κινδύνου μετάδοσης του κορωνοϊού covid 19

Τα γάντια και μάσκες μίας χρήσεως κατασκευάζονται από υλικά, που έτσι κι αλλιώς δεν ανακυκλώνονται και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταλήγουν σε κέντρα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών.

Επειδή ο ιός έχει αντοχή και ζει και στο περιβάλλον και στις επιφάνειες, καλό είναι να τα πετάμε στον μεταλλικό κάδο, προκειμένου να κατευθυνθούν κατευθείαν για ταφή. ο κίνδυνος που ελλοχεύει έχει να κάνει με το γεγονός ότι στον μπλε κάδο μάσκες και γάντια ανακατεύονται και με άλλα υλικά ανακύκλωσης, ενώ καταλήγουν σε χειροδιαλογή. ‘Αρα ένα μολυσμένο από τον ιό αντικείμενο, μπορεί να δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα.
ΑΠΟ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Διακοπή νερού εκ περιτροπής σε περιοχές της Λευκάδας, αύριο Παρασκευή 27 Μαρτίου
Επομενο αρθρο
Τσιόδρας: Δεν έχουμε εκθετική αύξηση αλλά δεν εφησυχάζουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.