HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΔεν αφήνει το χρόνο του ανεκμετάλλευτο!

Δεν αφήνει το χρόνο του ανεκμετάλλευτο!

Αυτό το «ακομπλεξάριστο» παλικάρι που συνάντησα χτες στο «Art café», στον πεζόδρομο της Λευκάδας, είναι ο Γεράσιμος Λογοθέτης. Κεντάει, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες ενώ πίνει το καφεδάκι του. Μη βιαστείτε να χαμογελάσετε…

Ο Γεράσιμος είναι χοροδιδάσκαλος στο χορευτικό τμήμα του συλλόγου Σφακιωτών «Ο Φωτεινός». Ετοιμάζουν νέες στολές στο χορευτικό, όπως μου εξήγησε, όταν τον ρώτησα ξαφνιασμένη τι κάνει. Κάποια εύκολα κομμάτια ανέλαβαν να τα φτιάξουν μόνοι τους στο σωματείο. Όλοι έχουν αναλάβει κάποιο κομμάτι εργασίας.

Ο Γεράσιμος ετοιμάζει τα κομμάτια που προορίζονται για το κεφάλι. Κεντούσε πάνω σε μαύρη μάλλινη τσόχα, με χρυσοκλωστή και με βελονιά ανεβατό. Τέλεια και καλλιτεχνική δουλειά απ’ ότι είδα. Η φορεσιά ονομάζεται ρουμλούκι. Τον τελευταίο καιρό λοιπόν, κυκλοφορεί με ένα σάκο στον ώμο και όπου βρει ευκαιρία βγάζει τα σύνεργα του και δουλεύει.

Προηγουμενο αρθρο
Από τα καφενεία στις καφετέριες
Επομενο αρθρο
Στη Βαυκερή και στη Μονή του Ασωμάτου Αρχάγγελου Μιχαήλ

1 Σχόλιο

  1. foteini
    18 Ιουνίου 2014 at 15:24 — Απάντηση

    Η περιοχή ονομάζεται ρουμλούκι ,η φορεσιά λέγεται κατσούλι.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.