HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΔεν βάζουμε μυαλό…

Δεν βάζουμε μυαλό…

Αυτή την εικόνα απείρου κάλλους αντίκρισαν χτες το μεσημέρι όσοι πέρασαν μπροστά από το κτίριο του ΟΤΕ. Το σημείο είναι πολυσύχναστο και κεντρικότατο. Όχι πως αν δεν ήταν, δικαιολογείται…

Όποιος βγαίνει από την είσοδο του ΟΤΕ, υπό κανονικές συνθήκες, έχει μπροστά στα ματιά του δυο κάδους σκουπιδιών. Έναν υπόγειο, που κάθε άλλο παρά υπόγειος είναι, αφού τα μεγάλα μυαλά της αυτοδιοίκησης επέλεξαν το μοντέλο, να είναι περισσότερο υπέργειο παρά υπόγειο, και έναν μπλε κάδο ανακύκλωσης χαρτιού.

10

(Κοιτάξατε σε κάποιο άλλο μέρος της Ελλάδας, αντί για τα δικά μας «φουγάρα» τι μοντέλο επέλεξαν!)

Χτες λοιπόν άνοιξα τον «υπόγειο» κάδο να πετάξω κάποιες φλούδες από μανταρίνι που κρατούσα στο χέρι μου και ήταν σχεδόν άδειος. Ο μπλε κάδος ήταν τίγκα, όχι από χαρτιά, αλλά από κανονικά σκουπίδια ανακατεμένα με χαρτιά. Κάποιοι θεωρούν καλό τις κούτες να τις πετούν στον κάδο ατόφιες, χωρίς να τις «σπάνε». Έτσι δεν θέλει και πολύ ο κάδος να γεμίσει.

IMG_0874
Ο καλός μας συμπολίτης που τοποθέτησε τις δικές του κούτες έξω από τον κάδο, θα σκέφτηκε, μα αφού είναι γεμάτος ο κάδος τι μπορώ να κάνω! Ούτε όμως αυτός «έσπασε» τις κούτες και επί πλέον, απ’ ότι είδα οι κούτες του ήταν γεμάτες με απορρίμματα που αφορούσαν τον υπόγειο κάδο!

Τα άφησε λοιπόν σε κοινή θέα απ’ έξω και ας βρουν την άκρη οι εργάτες του Δήμου!

Οι εργάτες του Δήμου από την άλλη, επειδή δεν είναι στα καθήκοντα τους να κάνουν διαλογή στα δικά μας απορρίμματα, θα αδειάσουν και τον μπλε κάδο μαζί με τα οικιακά απορρίμματα, στερώντας την ανακύκλωση από το πολύτιμο υλικό που είναι το χαρτί.

Αναρωτιέμαι, όσοι μιλούν για ποιοτικό τουρισμό, τι έχουν να πουν για κάτι τέτοιες εικόνες!

Προηγουμενο αρθρο
Άφησαν χωρίς οδοντίατρο ανάπηρα παιδιά στη Λευκάδα! Γιατί έκλεισε η μονάδα
Επομενο αρθρο
Διακήρυξη Ενοικίασης του Ξενοδοχείου (πρώην Ιόνιον Σταρ) του ΤΑΟΛ

3 Σχόλια

  1. Άγγελος Σταγιάνος
    22 Νοεμβρίου 2014 at 20:18 — Απάντηση

    … και πέντε κάδους να είχαμε , πάλι θα ήταν σκουπίδια έξω από αυτούς. Γιατί δεν μας νοιάζει… Γιατί τα πάντα είναι θέμα παιδείας. Ας ξεκινήσουμε πρώτα από τον εαυτό μας, να είμαστε εμείς πρώτα εντάξει και μετά( συμφωνώ), να λέμε για τους άλλους(Δήμος , υπηρεσίες κ.λ.π), που σαφώς έχουν ευθύνες ( Τις περισσότερες).
    Θυμάμαι κάτι που μου έλεγε ο πατέρας μου!!! ” Όταν ένα δάχτυλο δείχνει απέναντι, τρία δάχτυλα δείχνουν προς εμένα” !!! Σε μία πρόταση δέκα λέξεων, λέγονται… τα πάντα…

  2. Βιολέττα Σάντα
    22 Νοεμβρίου 2014 at 18:51 — Απάντηση

    Οι κούτες που βρίσκονταν έξω από τον κάδο, όπως και αυτές που ήταν μέσα, περιείχαν και σκουπίδια. Το πρόβλημα με τα σκουπίδια -αν θέλουμε να μην χαϊδεύουμε κανέναν- αφορά και εμάς που τα παράγουμε και τους υπαλλήλους του Δήμου που έχουν αναλάβει τη συγκέντρωσή τους. Δεν τελειώνει η δική μας υποχρέωση, βγάζοντας τη σακούλα έξω από το σπίτι μας.

  3. ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΡΜΟΣ
    22 Νοεμβρίου 2014 at 18:33 — Απάντηση

    Από ότι φαίνεται οι κούτες που βρίσκονται έξω από τον κάδο δεν περιέχουν σκουπίδια αλλά ανακυκλώσιμα επίσης. Παραπέρα θα συμφωνήσω μαζί σου στο ότι πολλοί δεν σπάνε τις κούτες, όταν είναι άδειες από ανακυκλώσιμα, για να μη γεμίζει ο κάδος. Όμως αν αυτές είναι οι παραλείψεις των δημοτών, μπορώ να επισημάνω πλείστες όσες παραλείψεις του Δήμου και των εργατών και πρώτη και καλύτερη την παντελή έλλειψη ενημέρωσης, συνεχούς ενημέρωσης, για τα πλεονεκτήματα της ανακύκλωσης. Δυστυχώς και αυτός ο τομέας έχει μπει μηχανικά μέσα στη διαδικασία της καθημερινότητας και αφέθηκε στον αυτόματο πιλότο. Τέλος το πραγματικά σοβαρό πρόβλημα των γεμάτων κάδων, είτε της ανακύκλωσης, είτε των απλών, σε συγκεκριμένα σημεία και σε συνεχή βάση, συναντά την πλήρη αδιαφορία του Δήμου, ενώ το πρόβλημα αυτό λύνεται απλά και μόνο με την τοποθέτηση ενός ακόμη ανάλογου κάδου, που όμως δεν γίνεται γιατί όλο το φάσμα των εμπλεκόμενων, δημότες, εργάτες καθαριότητας, επόπτες, πολιτικοί προϊστάμενοι, το βλέπουν ως φυσικό φαινόμενο.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.