HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΔημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρου – Ένα Ανοιχτό Βήμα Πολιτισμού

Δημοτικό Σχολείο Αλεξάνδρου – Ένα Ανοιχτό Βήμα Πολιτισμού

Ευχαριστήρια ανακοίνωση του «Φηγός»

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ-ΕΝΑ ΑΝΟΙΧΤΟ ΒΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Ο σύλλογος φίλων Αλεξάνδρου «Φηγός» αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει όλους αυτούς που, αυτά τα δύσκολα χρόνια, στάθηκαν στο πλευρό του και με τη συμπαράσταση και συνδρομή τους, ηθική και υλική, συνέβαλαν στο έργο της ανακαίνισης των δύο δημόσιων κτιρίων του Αλέξανδρου, του πρώην κοινοτικού καταστήματος και του Δημοτικού Σχολείου.

+Φ+Ω+ε+θ+ν+β+γ+θ +μ+π+θ+δ+Χ+β+θ +Σ+δ+Χ+η+Σ+ζ+Φ+κ+θ+ξ-page1

Σήμερα, με χαρά και περηφάνια, παραδίδουμε τα δύο αυτά κτίρια στην κοινωνία της Λευκάδας, το μεν πρώτο ως Γραφεία του «Φηγός» και κατ’ επέκταση ως κέντρο προβληματισμού και διαλόγου, ιδιαίτερα πάνω σε θέματα που έχουν σχέση με την αξιοβίωτη ανάπτυξη της ορεινής Λευκάδας και το δεύτερο ως ένα ανοιχτό βήμα Πολιτισμού.

+Φ+Ω+ε+θ+ν+β+γ+θ +μ+π+θ+δ+Χ+β+θ +Σ+δ+Χ+η+Σ+ζ+Φ+κ+θ+ξ-page2

Το Δημοτικό Σχολείο είναι επομένως ανοιχτό από σήμερα σε οποιονδήποτε το ζητήσει (Πνευματικό κέντρο, συλλόγους, ομάδες ενεργών πολιτών, μεμονωμένους πολίτες) για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων πολιτισμού, τέχνης και προβληματισμού που συνάδουν με το πνεύμα και τις αρχές του «Φηγός» όπως αυτές έχουν καταγραφεί στις συνειδήσεις των Λευκαδιτών στις πέντε συναντήσεις του Ιουλίου στον Αλέξανδρο καθώς και στις άλλες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες του συλλόγου μας.
+Φ+Ω+ε+θ+ν+β+γ+θ +μ+π+θ+δ+Χ+β+θ +Σ+δ+Χ+η+Σ+ζ+Φ+κ+θ+ξ-page3

Θα είμαστε, συνεπώς, αρωγοί και συμπαραστάτες σε κάθε πρωτοβουλία και εκδήλωση μέσω της οποίας αμφισβητούνται τα κρατούντα πολιτισμικά πρότυπα που χαρακτηρίζουν τον πολιτισμό της κατανάλωσης, τις συνέπειες του οποίου αντιλαμβανόμαστε σήμερα ευκρινώς τόσο στις σχέσεις ανάμεσα στους ανθρώπους, όσο και στις σχέσεις των ανθρώπων με τη φύση, το τοπίο, τους πατρογονικούς μας οικισμούς, την παράδοση και τον πολιτισμό μας.

Αντίγραφο από +Φ+Ω+ε+θ+ν+β+γ+θ +μ+π+θ+δ+Χ+β+θ +Σ+δ+Χ+η+Σ+ζ+Φ+κ+θ+ξ-page3

Θα είμαστε επίσης συνεργοί σε κάθε εκδήλωση η πρωτοβουλία που στόχο έχει, αμφισβητώντας το σημερινό, χωρίς μέτρο και όραμα, μοντέλο ανάπτυξης της Λευκάδας ,να προτείνει νέους δρόμους που προτάσσουν την ποιότητα έναντι της ποσότητας, τον πολιτισμό της αειφορίας και την ομορφιά έναντι του εφήμερου και της ασχήμιας, το είναι έναντι του έχειν.

Πέραν αυτών θα είμαστε ανοιχτοί και σε κάθε άλλη πρωτοβουλία που δεν θα συμβάλει στην «άνοδο του πολιτιστικού μας επιπέδου» αλλά θα συντείνει στη μείωση του ελλείμματος ουσιαστικής παιδείας και έμπρακτου πολιτισμού που χαρακτηρίζουν την καθημερινότητα μας.

Τέλος, με την ευκαιρία της αποπεράτωσης των δύο κτιρίων, θα θέλαμε να επισημάνουμε την αξία του εθελοντισμού και ακόμα περισσότερο το πόσο πιο δυνατή και πιο αποτελεσματική είναι η ενεργητική συλλογική προσπάθεια για το κοινό καλό, από την παθητική αναμονή επιδοτήσεων, δημοτικών χορηγιών και άλλων νεοελληνικών μεθόδων και πρακτικών, οι οποίες συνήθως επιτυγχάνονται μέσω της ανάπτυξης πελατειακών-ψηφοθηρικών σχέσεων και κομματικών συναλλαγών.

Προηγουμενο αρθρο
Το νέο ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Τσουκαλάδων
Επομενο αρθρο
Ανακοίνωση Εθελοντικού Καθαρισμού από το Δήμο Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.