HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΔιαδικτυακή συνέντευξη με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Ολυμπία Βικάτου με την ομάδα του 1ου ΓΕΛ Λευκάδας Castle Unity

Διαδικτυακή συνέντευξη με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων κ. Ολυμπία Βικάτου με την ομάδα του 1ου ΓΕΛ Λευκάδας Castle Unity

Διαδικτυακή συνέντευξη με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος και Συντονίστρια του έργου κ. Ολυμπία Βικάτου για το συγχρηματοδοτούμενο έργο: «Ανάδειξη του Κάστρου της Αγ. Μαύρας»

Η παρακολούθηση της πορείας του συγχρηματοδοτούμενου έργου: Ανάδειξη του Κάστρου της Αγ. Μαύρας στο νησί μας, από την ομάδα μας συνεχίζεται δυναμικά. Λόγω των τελευταίων γεγονότων στη χώρα μας, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο σχετικά με τον CoVid-19, προσαρμοστήκαμε στα νέα δεδομένα. Σχεδιάσαμε την επίσκεψη παρακολούθησης του, η οποία υπό κανονικές συνθήκες θα πραγματοποιούνταν μέσα στο κάστρο με την φυσική μας παρουσία και πραγματοποιήσαμε διαδικτυακή συνέντευξη με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος και Συντονίστρια του έργου κ. Ολυμπία Βικάτου. Στη συνέντευξη αυτή η κ. Βικάτου απάντησε σε όλες μας τις ερωτήσεις. Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη και προχωράει κανονικά. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε περίπου στο 60% της υλοποίησης ως προς το οικονομικό αντικείμενο και βρισκόμαστε στο 70% , ως προς το φυσικό αντικείμενο του έργου. Η ολοκλήρωση του προβλεπόταν εντός του 2020, όμως λόγω κάποιων δυσκολιών θα ζητηθεί παράταση. Το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι η πρόσληψη έκτακτου προσωπικού, το οποίο προσπαθεί να βρει μία σύμβαση με μεγαλύτερη διάρκεια.

Επομένως παραιτούνται φεύγουν και έτσι δημιουργείται πρόβλημα καθώς γίνεται επαναπροκήρυξη, η οποία είναι μία διαδικασία αρκετά χρονοβόρα. Κάτι ανάλογο συμβαίνει με τις προκηρύξεις για τις προμήθειες υλικών. Από την άλλη είναι και οι χειμερινές καιρικές συνθήκες, όπου δεν μπορούν να γίνουν κάποιες εργασίες. Όλα αυτά μαζί συνθέτουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην υλοποίηση των έργων μέσα στο κάστρο. Όσον αφορά τα αναμενόμενα αποτελέσματα μετά την αποπεράτωση των εργασιών αναμένουν να αυξηθεί η επισκεψιμότητα του κάστρου. Ο επισκέπτης σαφώς θα έχει μία καλύτερη εικόνα. Αρχικά θα μπορεί με ασφάλεια να επισκέπτεται το μνημείο καθώς θα έχουν οριοθετηθεί οι γραμμές του, δημιουργούνται επίσης υποδομές για τα ΑΜΕΑ, όπου για πρώτη φορά η περιήγηση θα μπορέσει να γίνεται με αμαξίδια. Η δημιουργία των ψηφιακών προγραμμάτων και της έκθεσης που γίνεται στην πυριτιδαποθήκη πιστεύουν ότι είναι πολύ σημαντική και θα αποτελέσει πόλο έλξης για τον επισκέπτη.

Το Κάστρο της Αγίας Μαύρας, το σημαντικό αυτό και μοναδικό έργο πολιτιστικής μας κληρονομιάς, έχει ανάγκη την ψυχή και την αγάπη των πολιτών της Λευκάδας, ώστε να το προστατέψουν και να το αναδείξουν.
Στήριξε κι εσύ την προσπάθεια μας !

Ακολουθήσε μας στα social media έτσι ώστε να μαθαίνεις τα νέα μας!

Instagram: https://www.instagram.com/castle_unity/
Facebook: https://www.facebook.com/castle.unity.7
Twitter: https://twitter.com/UnityCastle
Blog : https://castleunity.blogspot.com/

Βίντεο προώθησης της ομάδας μας Castle Unity και της επίσκεψης παρακολούθησης του έργου.
https://www.youtube.com/watch?v=GLhjMbuNbqg

Προηγουμενο αρθρο
Ενημέρωση από την παράταξη «Μεγανήσι για όλους»
Επομενο αρθρο
Ευκαιρίες απασχόλησης και κατάρτισης για αυτή την εβδομάδα στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.