HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΔιεθνής Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες και 7ο Φεστιβάλ Θαλασσίων Σπορ Βασιλικής

Διεθνής Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες και 7ο Φεστιβάλ Θαλασσίων Σπορ Βασιλικής

Διεθνής Ιστιοπλοϊκοί Αγώνες και 7ο Φεστιβάλ Θαλασσίων Σπορ Βασιλικής

Η Βασιλική με τον υπέροχο θαλάσσιο χώρο, στο πανέμορφο νησί της Λευκάδας είναι για μια ακόμη φορά υπερήφανη που φιλοξενεί το 7ο Φεστιβάλ Θαλάσσιων Σπορ Βασιλικής και τη Διεθνή Ιστιοπλοϊκή Regatta, η οποία διοργανώνεται από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Βασιλικής με την υποστήριξη της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Δήμου.

Η ιστιοπλοϊκή Regatta έχει ήδη προσελκύσει πολλούς συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη καθώς επίσης και με συμμετοχή από πολύ μακριά τον Καναδά.

Η Βασιλική είναι παγκοσμίως γνωστή ως μία από τις κορυφαίες τοποθεσίες της Ευρώπης για ιστιοπλοΐα, Windsurfing και θαλάσσια σπορ γενικά, με την ιδιαιτερότητα του ευρύ κόλπου της που περικλείεται από τρις πλευρές και προσφέρει τέλειες συνθήκες ασφαλούς ιστιοπλοΐας σε ένα εκπληκτικά όμορφο περιβάλλον.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν από την Πέμπτη 29 Ιουνίου μέχρι και το Σάββατο 1 Ιουλίου για τρις (3) ημέρες, με τρις (3) έως τέσσερις( 4) κούρσες ημερησίως στις ακόλουθες κατηγορίες Laser (Standard,Radial, 4.7), Catamaran και Open Dinghy, στον κόλπο της Βασιλικής και θα είναι ορατοί τόσο από το χωριό όσο και από την παραλία.
Εκτός από τους βασικούς αγώνες το Σάββατο θα διεξαχθεί και ένας αγώνας για σκάφη Ανοικτής Θάλασσας, με έναρξη από τον κόλπο της Βασιλικής διαδρομή γύρω από το μικρό Αρκούδι και τερματισμό πάλι στον κόλπο.

Τέλος, υπάρχει προγραμματισμός για διεξαγωγή αγώνα windsurfing Master-Blaster εάν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.

Ο Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Βασιλικής Λευκάδας, Θάνος Βακαλόπουλος, πρώην Τεχνικός Σύμβουλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ιστιοπλοϊκής Ομάδας αναφέρει:

“Αισθανόμαστε προνομιούχοι γιατί είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους ιστιοπλόους ένα γεγονός το οποίο όχι μόνο θα περιλαμβάνει μεγάλο ανταγωνισμό λόγω των διεθνών συμμετοχών αλλά και ένα φανταστικό πρόγραμμα ψυχαγωγίας εκτός νερού.

Από αυτή την άποψη, είμαστε πολύ τυχεροί γιατί έχουμε ως κύριο χορηγό της εκδήλωσης μία από τις κορυφαίες εταιρίες διακοπών στην Ευρώπη, τη Wildwind Holidays, η οποία φέρνει τουρίστες που αγαπούν την ιστιοπλοΐα στη Λευκάδα, ειδικότερα στην Βασιλική και γιορτάζοντας παράλληλα το 30ο έτος ίδρυσης της, έχει οργανώσει μερικά πολύ ειδικά πάρτι, συμπεριλαμβανομένου την ζωντανή εμφάνιση ενός απίστευτου συγκροτήματος Cover Band, David Bowie και Jimi Hendrix από την Μεγάλη Βρετανία, για το Σάββατο 1 Ιουλίου έξω από το κτήριο του Δημαρχείου μετά το τέλος των αγώνων και την απονομή επάθλων’’

Παράλληλα έχουν προγραμματιστεί και άλλες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για τις ημέρες του Φεστιβάλ σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί – όλες με ελεύθερη είσοδο.

Σημειώστε δε ότι οι δωρεές που ζητούνται για τον τοπικό νεοσύστατο Ιστιοπλοϊκό Όμιλο, αποτελούν προτεραιότητα, για την ενθάρρυνση και συμμετοχή των ντόπιων νέων, στο Άθλημα της Ιστιοπλοΐας.

Contact: ΒΑΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΟΣ
thanos@wildwind-sailing.com 6945 168618

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε δειτε στiς ακόλουθες ιστοσελίδες.
http://el.vassiliki-watersports-festival.com/
https://www.facebook.com/VassilikiWatersportsFestival/

Προηγουμενο αρθρο
Ενθουσιασμένοι από τα Ιόνια νησιά τα μέλη Τουρκικής δημοσιογραφικής αποστολής
Επομενο αρθρο
Πορσάνικο...μπαλκόνι!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.